Ti ting alle fotballfans bør oppleve

Alle fotballfans har en liste med ting de ønsker å oppleve (en såkalt bucket list). Stadioner de vil besøke, spillere de vil se, og derbyer de vil oppleve. Her er ti ting vi mener alle fotballfans bør oppleve.

Besøke San Siro

Hjemmet til AC Milan og Inter skal rives ned og gjenoppbygges innen 2027. San Siro er en av de vakreste og mest utrolige stadioner i denne sporten. Her har spillere som Ronaldo, Paolo Maldini og Marco Van Basten spilt fantastisk fotball på det hellige gresset. .

Heldigvis er det fortsatt tid. Etter noen år borte er begge Milano-klubbene tilbake i forkant av italiensk og europeisk fotball, og å få med seg en kamp på San Siro vil ikke skuffe på noen måte.

Opplev San Siro mens du fortsatt har sjansen!

Milan,,Italy,-,February,28,,2021:,A,General,View,Outside

Se Old Firm-derbyet

Old Firm-derbyet er uten tvil det beste innen fotballen. Å se dem spille mot hverandre på enten Ibrox eller Celtic Park er en opplevelse.

Rangers er den mest suksessrike klubben i skotsk fotball, mens Celtic er den eneste klubben fra landet som har vunnet en europacup, og slo Inter Milan i Lisboa i 1967. Begge klubbene er like store, men fortsatt litt forskjellige.

Begge lag skal spille i Champions League i år. Alt du trenger å gjøre er å se noen av disse kampene og gange atmosfæren med 10. Det er akkurat slik det er å være på et Old Firm Derby.

Se Ronaldo eller Messi spille

Etter å ha tilbrakt mesteparten av karrieren i Barcelona, er Lionel Messi nå i PSG. Den legendariske argentineren leder den franske klubbens i et håp om å endelig få tak i Champions League-trofeet. Med Messi om bord er det ikke mange som vil satse mye mot dem for at de skal klare det.

Uansett hvor Ronaldo går, følger trofeer og mål. Ronaldo startet i Sporting Lisboa, flyttet til Manchester United, gjorde det fantastisk i Real Madrid og dro deretter til Juventus. Ronaldo har spilt for noen av de største klubbene i verden, og vunnet 5 Ballon D’Ors gjennom karrieren.

Messi er nå 35 år gammel og Ronaldo er 37. Bare de vet hvor mye lenger de kommer til å spille, men det ville være lurt å få med seg denne opplevelsen så snart du kan. Det vil du ikke angre på.

Lionel,Messi,Of,Psg,During,The,Ligue,1,Football,Championship

Helligdommer for en gud

Vi mistet den store Diego Maradona i 2020, men minnet hans vil leve på gatene i Napoli for alltid. Veggmalerier og helligdommer til byenes største helt er strødd utover gatene.

Mange lokale guider tilbyr turer rundt i byen, og viser frem lokale landemerker mens de gjengir minner byen har fra Diego.

Maradonas tid i Napoli er en av fotballens største historier, stadionet er nå oppkalt etter ham. Gå og opplev litt av den fantastiske historien, se litt god fotball og prøv ut en enda bedre pizza.

Naples,,Italy,-,October,10,,2013:,Altar,Of,Maradona,Outside

Se El Clasico

Å delta på fotballens mest kjente rivalisering er et must for enhver fotballfan. Barcelona og Real Madrid er uten tvil de største klubbene i verden, og de hater hverandre.

Enten du ser dem spille på Santiago Bernabeu eller Camp Nou, vil du ha muligheten til å se noen av de beste spillerne som finnes, og muligheten til å oppleve en historisk rivalisering.

Begge klubbene tilbyr stadionomvisninger og har museer ulikt alle andre. Den store mengden trofeer her, vil forbause deg.

Madrid,,Spain,-,May,17:,Santiago,Bernabeu,Stadium,Of,Real

Delta i FA-cupfinalen

FA-cupen er den eldste klubbturneringen i verden, og den er også en av de beste. Hver eneste sesong har FA-cupen mange intense øyeblikk og overraskelser.

Karrierer og drømmer skapes i denne turneringen. Den har alt som gjør engelsk fotball fantastisk. Selv om det er usannsynlig for et lag utenfor Premier League å vinne den, er dette også et storslått øyeblikk for fans av mindre klubber.

Finalen er ulik alle andre. Over 80 000 fans gjør alt de kan for å hjelpe laget deres til å vinne i katedralen i engelsk fotball: Wembley Stadium. Det er en fotballfeiring og alle er invitert til festen. Hva mer kan du be om?

London,,England,-,January,26,,2019:,General,View,Of,The

Bli en del av «The Yellow Wall»

Dortmunds sagnomsuste «Yellow Wall» er legendarisk. Tjuefem tusen mennesker presset inn på Europas største frittstående tribune.

Disse utrolig hengivne fansen har vunnet kamper på egen hånd, og hjelper sitt elskede lag ved å gi en av de beste atmosfærene i verden.

Når Bayern München kommer til Westfalenstadion, skrus det opp til elleve. Der Klassiker er den største kampen i Tyskland og Dortmund-fansen sørger for at spillerne vet det.

Dortmund,,Germany-,December,10,,2015:,Dortmund,Fans,Celebrating,For,Their

Syng «You’ll Never Walk Alone» på Anfield

Byen Liverpool lever for fotball. Det er få klubber i verden som representerer en by og et samfunn som Liverpool, med mindre du er Everton-fan altså.

Før hver eneste hjemmekamp brøler Anfield ut sin berømte sang så høyt at hele Merseyside kan høre den. Det er den typen ting som sender frysninger nedover ryggen til fotballfans.

Å være en del av Anfield-publikummet er å være en del av noe større enn fotball. Se deg til venstre og se deg til høyre, du vil se folk som vil omfavne deg eller gråte med deg i 90 minutter. Det er det som gjør denne sporten så vakker. Og du bør ikke gå glipp av det.

Kyiv,,Ukraine,€“,May,26,,2018:,Liverpool,Football,Club,Fans

Se en Champions League-kamp på et flott stadion

Old Trafford, Allianz Arena, Camp Nou eller San Siro. Champions League er der Europas største og beste klubber møtes. Det spiller ingen rolle hvem du ser på, en Champions League-kamp er ulikt alle andre kamper. Bare det å høre publikumet heie på laget sitt i et fotballtempel er noe du sent vil glemme.

Nåværende mestere Real Madrid og det ser ut som de er i god form, Bayern München er alltid der oppe. Liverpool og Man City representerer Englands beste sjanse til å hente trofeet hjem, og begge Milan-lagene er tilbake.

Det er umulig å utelukke Messi og PSG. For den som klarer å få tak i trofeet, vil reisen bli lang og hard. Sørg for at du er der for å være vitne til det.

Kyiv,,Ukraine,-,October,19,,2016:,Uefa,Champions,League,Logo

Ta en halvliter på Freemasons» Tavern

Denne puben i West London som nå kalles Freemasons» Arms, er fødestedet til fotballen slik vi kjenner den.

Den 26. oktober 1863 ble det første fotballforbundet dannet og de skrev reglene for sporten. Mye har endret seg siden den gang, men mye har forblitt det samme.

En kald øl i bygningen som vårt vakre spill ble født i høres deilig ut, og den perfekte måten å runde av fotballturen til England på!

London,/,Uk,-,May,28,2020:,The,Freemason's,Arms


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *