De fem beste familievennlige fotballturene

Når man vokser opp og begynner å stifte familie endrer prioriteringer seg, men det betyr ikke at du fortsatt ikke kan nyte fotball. I stedet for en helg borte med venner, hvorfor ikke ta med familien? Her er fem byer vel verdt å besøke for en familievennlig fotballtur.

Madrid

Fra både et fotball- og kulturperspektiv er Madrid en av de beste byene i Europa for en familieferie. Real Madrid og Atletico Madrid er to av verdens største klubber, og å se en av disse klubbene spille ville være en fantastisk opplevelse for enhver fotballgal familie.

Real Madrid har vært europamestere tretten ganger og er en drømmeklubb for mange ungdommer, og hvis man tar seg en tur på Santiago Bernabeu er det lett å se hvorfor. En guidet omvisning på stadionet koster €17 per barn og €22 per voksen og gir dere muligheten til å se det beste troférommet i hele fotballverden.

På en kampdag vil barna få muligheten til å se noen av bona fide superstjernene. Spillere som Karim Benzema, Luka Modric og Vinicius Jr er noen av de beste i verden. Kanskje vil barna dine vurdere å trene i hvite drakten etter et besøk hit.

Atletico Madrid ligger konsekvent på toppen av La Liga, og Champions League, men har kanskje ikke vunnet så mange trofeer som byrivalene, men de er fortsatt en stor klubb. De røde og hvite stripene setter frykt i motstanderen på hjemme- og bortebane, og deres nye hjem, Wanda Metropolitano stadion, er et flott sted å se god fotball.

Selvfølgelig er det nok av ikke-fotballrelaterte ting for deg og din familie å gjøre i Madrid. Unn barna en is mens dere går rundt i den vakre Parque del Retiro eller besøk dinosaurene på National Museum of Natural Sciences, bare noen kvartaler unna Santiago Bernabeu. Madrid er det perfekte stedet for en familiefotballtur.

Madrid

Firenze

Denne italienske byen er en av de mest historisk betydningsfulle stedene i verden. Ikke bare var det det bankende hjertet til den italienske renessansen, men folk argumentere også for at dette er byen der fotballen ble født.

Ja, den moderne sporten kom fra engelskmennene, men Calcio Storico Fiorentino er grunnlaget som brukes i moderne ballspill som rugby og fotball. Ta turen til Dantes by i juni, vær vitne til den viktigste kulturelle begivenheten og lær barna om historien til den vakre sporten.

Fiorentina er den eneste store klubben i den vakre byen Firenze, og som et resultat har de fanatiske supportere fra lokalsamfunnet. Selv om de ikke har vunnet Serie A siden 1969, har Viola hatt noen virkelig bemerkelsesverdige spillere gjennom årene. Rui Costa, Gabriel Batistuta og nylig Dusan Vlahovic har alle trukket på seg den lilla skjorten.

Akkurat som alle byene på denne listen, er Firenze mye mer enn fotball. Å utforske Leonardo da Vinci-museet, se den enorme Santa Maria del Fiore-katedralen og matlagingstimer for hele familien er bare noen få ting for å underholde besøkende i alle aldre.

Florence

Liverpool

Liverpool er lett en av de mest undervurderte byene i hele Europa, og har noe for enhver smak. Liverpool og Everton er to av Englands mest kjente og historiske fotballag med svært forskjellige historier.

Det er rimelig å si at Liverpool FC er de langt mer suksessrike av de to klubbene. Seks Champions Leagues og 19 ligatitler setter dem i det øvre sjiktet av elitefotball. De siste årene har Liverpool-fans vært bortskjemte med å kunne se spillere som Mo Salah, Virgil van Dijk og den nå avdøde Sadio Mane spille på Anfield.

Everton har vært i skyggen av sine bitre rivaler i det meste av deres eksistens, men fans av den blå halvdelen av denne byen elsker klubben deres like mye. Everton-fans setter pris på at fotball er mer enn bare trofeer, og som et resultat er atmosfæren på Goodison Park like god som den på Anfield. I tillegg ligger begge stadionene kun en 20-minutters spasertur unna, så hvis du planlegger dagen din klokt, kan du ta en omvisning på begge stadionene på samme dag.

Fotball betyr utrolig mye for folket i Liverpool, men det gjør musikk også. Beatles resonerer med musikkfans i alle aldre, så Beatles-museet er en fantastisk opplevelse for enhver musikkfan.

Nattelivet i Liverpool er noe av det beste i landet. Puber finner man på hvert hjørne, der hver og en forteller sin egen historie. Ta turen til Royal Albert-bryggene for utrolig god mat og drikke, samt mange museer. Liverpool er flott, og du og din familie vil føle dere velkommen der.

Liverpool

Paris

«The City of Lights» er nå superstjernenes by. Den største superstjernen gjennom tidene, Lionel Messi, har sluttet seg til vennene sine; Neymar og Kylian Mbappe i Paris Saint Germain. Å se disse tre spillerne sammen er mer enn nok grunn til å besøke denne flotte byen.

Tunge investeringer har gjort PSG til den dominerende kraften i fransk fotball, men trofeet klubbens eiere ønsker mer enn noen annen er Champions League. Nå som Messi har blitt hentet inn, bør du ikke satse mot at den argentinske magikeren endelig leder sin nye klubb til det største trofeet i klubbfotball.

I en alder av 35 kommer ikke Messi til å spille mye lenger, å ta med barna dine eller andre kjære for å se ham spille er noe du vil snakke om resten av livet. Selvfølgelig er det også en enorm opplevelse å se Neymar og Mbappe, og det er sannsynligvis det å se superstjerner med egne øyne som er mest viktig for barna.

Det er så mange ting å se og gjøre i Paris, det er nesten umulig å liste dem opp. The Louvre, Eiffeltårnet og Arc de Triomphe er noen av de mest kjente museene og monumentene i verden. Det er også en av de store matbyene. Gå til den lille tesalongen Carette for en kopp varm sjokolade, det er nok noe som vil forandre livet ditt.

Paris

Sevilla

På samme måte som Liverpool er Sevilla en av Europas skjulte perler, men likhetene slutter ikke der. Sevilla er en vakker og historisk by med to store klubber som hater hverandre. Sevilla og Real Betis har en av de mest intense, men relativt ukjente rivaliseringene i fotball.

Sevilla FC er det mest dekorerte laget i UEFA Cup/Europa League-historien med forbløffende seks titler. De er utvilsomt en av de største klubbene i Spania og Europa, og troféskapet deres gjenspeiler det.

Hvis man sammenligner Sevilla med Liverpool, kan man også sammenligne Real Betis med Everton, selv om Los Verdiblancos de siste årene har vært der oppe med sine byrivaler, og vunnet Copa del Rey forrige sesong. I ledelse av eks-Manchester City-manager Manuel Pellegrini, er Real Betis en ukjent men dødelig motstander.

Byen Sevilla har virkelig fantastisk arkitektur. Real Alcazar de Sevilla, Plaza de España og Parque de Maria Luisa tilbyr vakre omgivelser der du kan tilbringe tid med menneskene du er glad i. Hvis du reiser sammen med din kjære, en forelder, eller med små barn eller tenåringer, har Sevilla mye å tilby. Ikke gå glipp av en tur med hest og vogn gjennom sentrum og prøv å mingle med de lokale supporterne, som vil prøve å få deg til å føle deg hjemme og gi deg noen tips for å gjøre oppholdet ditt enda bedre. Vi kan love at hvis du kommer til Sevilla som en nøytral fan, vil du bli en Betis- eller Sevilla-fan hele livet.

Sevilla


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *