De beste byene å dra på fotballtur til med venner

Du har planlagt å reise med dine beste venner og du har bestemt deg for å inkludere en fotballkamp på turen deres, og da kan man spørre seg selv: Hvor skal vi dra? Her kan vi tilby 5 perfekte reisemål hvor du og vennegjengen din kan se fotball i tillegg til interessante steder, mat og billige priser!

Napoli | Byen til Diego Maradona

Napoli er en av de største og mest pittoreske byene i hele Italia. Denne byen kan lokke deg med sin mystiske atmosfære, og fremfor alt, med sin lidenskap for den mest suksessrike fotballklubben sør i landet, SSC Napoli. Atmosfæren i Napoli er veldig ungdommelig og munter. Til enhver tid kan du skue over de enorme og vakre kystene og nattelivet. Prisene her er rimelige, og mat er en av de store turistattraksjonene som vil lokke deg til å besøke denne vakre byen: her kan du selv bedømme hvorfor de hevder pizzaen deres er verdens beste! I tillegg er offentlig transport praktisk, og du kan reise langs Amalfikysten uten problemer. Sjarmen til denne byen skyldes mange ting, som katakombene i San Gennaro, gamlebyen og dens nærhet til den berømte Vesuv eller Pompeii.

Uansett hvor du går, i hvert hjørne og smug av byen, finner du spor etter den argentinske spilleren. Hvis du vurderer dette som et alternativ for vennegjengen din, kan vi garantere at dere ikke kommer til å kjede dere i Napoli. Som et stadion med mer enn 60 000 seter vil du ikke ha noe problem med å velge sitteplasser i de fleste kamper. Likevel, som en anbefaling, er kampene mot de store italienske klubbene og de i europeisk konkurranse de som tilbyr den beste atmosfæren og fotballopplevelsen. Så vi oppfordrer deg til å se Napoli spille mot de andre italienske gigantene eller en Champions League-kamp for å skape fantastiske minner.

Napoli Maradona stade

Amsterdam | Kunst på og utenfor banen

Siden Amsterdam er en av de mest fargerike byene i verden, kan man lett si at byens fotballag Ajax er det samme. Når du besøker Amsterdam kan du forvente å finne vakre kanaler, hus og parker, en flott fotball- og idrettskultur. Hvis du tenker på å ta en fotballtur med vennene dine, er Amsterdam et av de mest anbefalte stedene, fordi byen har en fantastisk atmosfære, både dag og natt og turiststeder av stor interesse. Det er ikke rart at det regnes som et av de mest populære reisemålene for unge mennesker over hele Europa!

Bortsett fra nattelivet, underholdende attraksjoner og mindre tradisjonelle kaffebarer, bør du ikke gå glipp av de berømte kanalene, Vondelpark eller det bohemske nabolaget Jordaan. Vi har ikke glemt fotball: Johan Cruijff Arena er et moderne tempel med en fantastisk atmosfære og et lag i verdensklasse. Transport er ikke et problem, og det er også tusenvis av sykler over hele byen til din disposisjon, i tilfelle dere vil menge dere med lokalbefolkningen! Prisene er ikke billige, men opplevelsen og moroa er garantert verdt det. Hvis du planlegger en tur med vennegjengen, ikke glem Amsterdam!

amsterdam river

Bilbao | Kultur og tradisjon

Hvis du leter etter en by hvor du aldri kjeder deg, har tilgang til god mat, og liker profesjonell fotball, er Bilbao stedet for deg. Den mest befolkede byen i Baskerland, nord i Spania, er en svært rik kulturell og gastronomisk by. Her går kultur, tradisjon og kjærlighet til byen og regionen først, og det samme gjør fotballen. Så snart du ankommer Bilbao vil du legge merke til at det er en arbeiderklasseby, men samtidig veldig moderne og fotogen, med steder som Guggenheim-museet og Ría of Bilbao.

I tillegg til kulturen i denne byen er det også et intenst natteliv, så på en tur med vennegjengen vil du oppleve et yrende liv som aldri før, enten spise deilige «pintxos» eller fordype deg i folkemengden på San Mamés Stadium. På denne enorme stadion-animasjonstribunen vil du oppleve en helt unik atmosfære. Athletic Bilbao er en religion her, siden laget kun har spillere født i Baskerland eller utviklet på deres akademi. Du vil oppleve et yrende og høylytt San Mamés på en fotballkamp her.

Bilbao Guggenheim

Newcastle | Hjertet av Storbritannia

I Nord-England ligger en av de beste fotballbyene i hele landet. Med tusenvis av puber, uforglemmelige netter på Bigg Market og sightseeing på en av byens syv broer, er det virkelig en skjult perle. Newcastle er en av de beste byene å reise med vennene dine siden det er en populær by for studenter. Det er sant at været ikke er det beste, men byen har mange steder å søke tilflukt og ha det gøy med følgesvennene dine. Og hvis det er sol, er det enda bedre!

Det er mange steder hvor man kan nyte noen halvlitere ved siden av elven. Prisene er gjennomsnittlige og vil ikke være noe stort problem, og offentlig transport fungerer perfekt. I tillegg til alt dette starter Newcastle United et fotballprosjekt av stor interesse for fansen, noe som kan være et pluss når du planlegger en tur med vennene dine. Det er et lag beriket med historie, et stort stadion og et renovert lag som er villige til å bruke millioner for å ta laget tilbake til Europa. Du vil virkelig kjenne gåsehuden når Magpies inntar banen til lyden av «Local Hero»-sangen, og du vil oppleve en av de beste stemningene før kampen i verden.

NEWCASTLEe

Glasgow | En delt by

Glasgow er ikke hovedstaden i Skottland, men det er landets fotballhovedstad, siden de to beste lagene i landet er her, Celtic og Rangers. Glasgow er en utmerket by å reise med vennene dine siden den har mange steder å besøke. Her kan du oppleve attraksjoner som Glasgow Cathedral og George’s Square for eksempel. Fotball er også noe av en kult på dette området. Prisene er ikke like lave som andre europeiske byer, men du vil absolutt få en fortreffelig reise. Ordtaket her er: «En begravelse i Glasgow er bedre enn et bryllup i Edinburgh!» Offentlig transport er veldig effektivt, noe som er bra når du skal takle det dårlige været. Du kan alltids søke ly for regnet i butikkene i Buchanan Street eller på stadionene til Celtic (Celtic Park) og Rangers (Ibrox Stadium). Glasgow er en by med mye historie, som du kan se i hver gate og prate med fans fra begge lag som deler denne byen. Ingen tvil om at Glasgow er noe alle fotballelskere bør oppleve.

Glasgoww

Dette er våre 5 anbefalinger for en fotballtur med vennegjengen. Nå er det din tur til å velge!



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *