Topp 10 mest scorende Champions League-kamper noensinne

UEFA Champions League har sett mange spektakulære kamper opp gjennom årene. Denne populære ligaen har gitt oss mange nervepirrende øyeblikk vi kommer til å huske i lang tid fremover. Fra klassiske comeback til individuelle prestasjoner, har vi hatt muligheten til å se de beste lagene, spillerne og kampene.

Mange av kampene som anses som minneverdige i dag kom fra den europeiske scenen. De fleste er ikke bare minneverdige for de fantastiske prestasjonene, men også for antall mål scoret i en enkelt kamp.

Her tar vi deg med tilbake til noen av de beste og mest scorende Champions League-kampene gjennom tidene!

Hvilke er de høyest scorende UEFA Champions League-kampene?

10. Manchester United 7-1 Roma (2007)

Listen vår over de best scorende kampene i Champions League-historien begynner med Manchester Uniteds 7-1-seier over Roma på Old Trafford i løpet av 2006/07-sesongen. Dette er en av kveldene som alltid vil bli husket som en av klubbens største seire.

Dobbelscoringene til Carrick og Cristiano Ronaldos og målene til Alan Smith, Rooney og Evra vil for alltid forbli i minnet til de som så kampen. Det er nesten umulig å glemme, spesielt for Roma-supporterne. Den siste feilen til Daniele De Rossi betydde at kampen endte med 7-1.

Det er rimelig å si at Old Trafford ikke har sett mange netter som dette.

9. Liverpool 8-0 Besiktas (2007)

Deretter har vi Liverpools 8-0-triumf over Besiktas i gruppespillet 2007/08.

Den gang gikk Liverpool inn i kampen med ryggen mot veggen da de trengte å vinne for å fortsette i konkurransen.

Det første målet kom da Edouard Cisse utilsiktet taklet Crouch ved siden av sitt eget mål. Dette ga Liverpools nummer 15 muligheten til å score kampens første mål. Legg til Yossi Benayouns hat-trick, Ryan Babels braces dobbelscoring, et suverent lagmål avsluttet av Steven Gerrard og et andre mål for Crouch, og du får den latterlige resultatlinjen referert til ovenfor.

Denne kampen forblir uavgjort med neste kamp som den største seieren i Champions League-historien.

8. Real Madrid 8-0 Malmö (2015)

Vi går videre med de største seirene i Champions League-historien, og vi møter Real Madrid mot det svenske laget Malmö i 2015 Champions League-gruppespillet.

Kampen endte med 8-0 seier til Los Blancos. Selv om alle forventet at bortelaget skulle dra fra stadionet uten noe, var et lignende tap over all forventning.

Cristiano Ronaldo dominerte kampen ved å score fire mål på 19 minutter mens Karim Benzema satte et hat-trick i løpet av 74 minutter. Mateo Kovacic klarte også å finne baksiden av nettet og avsluttet en av de største seirene i Champions League-historien.

7. Manchester City 5-3 AS Monaco (2017)

Med totalt åtte mål spilte Manchester City og AS Monaco en spennende kamp på Etihad Stadium i første omgang av delfinalen i 2017. Kampen endte med et 5-3 tap for den franske siden.

Selv om et skudd fra Radamel Falcao og et angrep fra Mbappe ga det franske laget håp om å hente hjem seieren, tok Man City overtaket takket være to mål fra Sergio Aguero og ett hver for Raheem Sterling, Leroy Sane og John Stones.

Jada, dette var en av de mest omstridte seirene i Champions League-historien, en kamp som vil leve lenge i minnet.

6. Paris Saint-Germain 7-2 Rosenborg BK (2000)

Et annet høytscoret oppgjør og også det første som innebar ni mål var mellom PSG og Rosenborg under gruppespillet 2000/01 på Parc Des Princes. På denne kvelden slo den franske siden det norske laget 7-2.

Christer George markerte kampen for det norske laget med en dobbelscoring på to minutter, men dessverre var det de eneste målene Rosenborg scoret mens vertene håvet inn mål.

Mellom målscorerne som sørget for den franske seieren, så vi en ung Nicolas Anelka. Han viste en flott prestasjon og scoret to mål for pariserne, hvorav ett avsluttet 7-2-seieren.

5. Villarreal 6-3 Aalborg (2008)

I 2008/09 sikret Villarreal en underholdende 6-3-triumf over Aalborg i gruppespillet i Champions League.

Marek Saganowski ga Aalborg ledelsen i Spania i det 19. minutt, men kontrollen varte ikke lenge. Faktisk scoret Giuseppe Rossi Villarreals utligning ni minutter senere.

Det målet sammen med vellykkede angrep fra Robert Pires, Joan Capdevila og et hat-trick i andre omgang fra Joseba Llorente sikret seieren for det spanske laget på Estadio de la Ceramica.

4. Tottenham 2-7 Bayern Munich (2019)

Dette var et av de siste og mest ikoniske resultatene i UCLs historie: Bayern Münchens utrolige 7-2-seier over Tottenham Hotspur i 2019.

Son Heung-min ga Tottenham en perfekt start med et mål etter 12 minutter, men dessverre for den engelske klubben klarte de ikke å holde ledelsen lenge.

Det tyske laget tok alle tre poengene i dette gruppespillet takket være fire mål fra Serge Gnabry, en dobbelscoring fra Robert Lewandowski og et strålende angrep fra Joshua Kimmich.

Et fantastisk resultat for Bayern og starten på Mauricio Pochettinos avslutning som Spurs» manager.

3.  Barcelona 2-8 Bayern Munich (2020)

Tilbake til Spania, var FC Barcelona en gang på feil side i et knusende 2-8-nederlag mot den tyske storklubben Bayern München.

Selv om dette ikke er den mest scorende europeiske kampen gjennom tidene, er det kanskje den største med tanke på nivået til de to lagene.

Til tross for et selvmål av David Alaba for Barcelona og Luis Suarez sitt litt mer ryddige mål, hadde Barca få sjanser. Med en dobbelscoring fra Thomas Muller og Philippe Coutinho og mål fra Ivan Perisic, Gnabry, Lewandowski og Kimmich sikret de en 8-2-seier over hjemmeklubben.

2. AS Monaco 8-3 Deportivo La Coruna (2003)

Den nest mest scorende Champions League-kampen involverer AS Monaco og Deportivo La Coruna. Denne gangen slo det franske laget de besøkende 8-3 under gruppespillet 2003/04 på Stade Louis II.

Denne kampen gjorde Monaco til det første laget som scoret åtte mål i en Champions League-kamp. Allerede ved pause var franskmennene oppe i 5-1, takket være mål fra Jerome Rothen, Ludovic Giuly og et hat-trick fra Dado Prso. Den definitive seieren ble nådd i løpet av andre omgang med målene fra Jaroslav Plasil, Edouard Cisse og et fjerde fra Prso.

Selv om Monaco gikk videre i konkurransen og spilte finalen, uten å vinne, vil denne kampen for alltid forbli i minnet som en av de mest utrolige i Champions Leagues historie.

1. Borussia Dortmund 8-4 Legia Warsaw (2016)

Førsteplassen på denne listen går til det fantastiske spillet Borussia Dortmund og Legia Warszawa spilte. Dette satte rekorden for det høyeste antallet mål i en enkelt Champions League-kamp i gruppespillet 2016/17.

Resultatet endte 8-4 i Dortmunds favør. Warszawa fikk en pangstart med et overraskende mål allerede i det 10. minutt, men Dortmund slo umiddelbart tilbake med to mål fra Shinji. Denne oppslutningen ble etterfulgt av en målfest som endte med 5-2 ved pause.

I andre omgang ble det satt inn fem mål til. Marco Reus og Shinji Kagawa scoret igjen før Michal Kucharczyk slo inn ett mål til for Legia. Felix Passlack la deretter til en syvende, mens det polsk laget tok sitt fjerde mål for natten ikke lenge etter.

Et siste selvmål av Jakub Rzezniczak endte med åtte for Dortmund og avsluttet en uforglemmelig kamp som ville bli den mest scorende i Champions League-historien.

Husket du disse Champions League-kampene med høyest score? Hva var det mest minneverdige for deg?