Tips! Vær sikker på at du har en gyldig billett + Les mer

Med Fotballtravel garanteres du ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer inngangsbilletter kan forårsake mange problemer.
Mer informasjon.
 • Papir eller e-billetter
 • En bekymringsløs opplevelse
Fotballtur

AS Roma

AS Roma

Fotballtur
AS Roma

AS Roma

Tips! Vær sikker på at du har en gyldig billett + Les mer

Med Fotballtravel garanteres du ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer inngangsbilletter kan forårsake mange problemer.
Mer informasjon.
 • Papir eller e-billetter
 • En bekymringsløs opplevelse
1. Velg din kamp
2. Sett sammen turen din
3. Bekreft og bestill
Enkel bestilling Din personlig skreddersydde reise
Nummer 1 innen fotballturer Spesialisten siden 2004
Tydelig og presis Ingen skjulte kostnader


andre så på AS Roma pakker de siste 24 timene.

Opplev en fotballtur til AS Roma

Bestill fotballtur til AS Roma på fire enkle klikk

Bestill en komplett fotballtur til AS Roma som du enkelt kan tilpasse selv. Velg hvilken kamp, hotell og sitteplass du ønsker praktisk på ett og samme sted. Ingen bestillingsgebyr.

Å se en fotballkamp med AS Roma live er en utrolig opplevelse. Stadio Olimpico er det største stadionet i Italia med en kapasitet på 70.634 tilskuere. Laget deler hjemmebanen med sin største rival – SS Lazio. Slagordet til laget i Roma er “Roma e Gloria”, som betyr “Roma og ære”. Og med over 70 000 andre mennesker rundt deg, vil det være vanskelig å ikke føle ære av å oppleve kampen på stadionet.

Roma er Italias hovedstad og en av de eldste byene i Europa. Landets hovedstad har en registrert historie som strekker seg over 28 århundrer – men det antydes at den er enda lengre. Opplev restauranter i verdensklasse, de historiske piazzaene og interessante butikker med luksusvarer.

Besøk Colosseum og føl hvordan det var å være en atletisk utøver fra gamle dager. Eller besøk Trevi Fountain og nyt den vakre og ikoniske fontenen fra 1700-tallet.

Med masse å oppleve i nærheten, er en storbyferie til Roma nok til å glede de fleste. Det er så mye mer enn fotball denne turen kan tilby.

as-roma-fotballtur

Alt du trenger å vite om fotballturen til AS Roma

Vi har gjort jobben for deg og lagt frem den ultimate guiden for å besøke Roma, slik at fotballturen din blir så opplevelsesrik som mulig. Fra innsidetips om Stadio Olimpico til råd om hvordan du best kan utforske denne historiske byen.

 • Informasjon om Stadio Olimpico, ruter og tips
 • Informasjon om Roma
 • Hva kan man gjøre i Roma

Stadio Olimpico – AS Romas legendariske stadion

stadio-olimpico_1_11zon-1

Hjemmestadionet til AS Romas er Stadio Olimpico. Det er det største stadionet i byen og var vertskap for VM-finalen i FIFA i 1990. Den har blitt vurdert som en kategori 4 stadion av UEFA, noe som gjør det til et høydepunkt for enhver fotballfan å besøke. Siden den ble renovert for Euro 2020-turneringen, kan besøkende forvente fasiliteter av høy kvalitet som gir en veldig hyggelig opplevelse.

AS Roma er en av de mest støttede klubbene i Italia. Så når du drar på fotballtur til Roma, kan du forvente en atmosfære av spenning og lidenskap. Spesielt i derbykamper mot Lazio, som er kjent for å være en av de sterkeste rivaliseringene i Europa. Å bestille en fotballtur til AS Roma forventes alltid å bli minneverdig!

Hvordan kommer jeg meg til Stadio Olimpico?

Stadio Olimpico ligger i den nordlige delen av byen, omtrent syv kilometer fra sentrum. Det er flere måter å komme seg til stadion på, og selv om du har mulighet til å kjøre bil, anbefaler vi deg heller å ta offentlig transport. Som med mange større byer kan trafikken bli litt overbelastet, noe som betyr at du må regne med å bruke mer tid enn du ønsker på å komme deg til kampen. Hvis du ikke er bekymret for dette, foreslår vi at du tar en taxi. Det kan vise seg å være billigere, spesielt hvis du reiser med en gruppe mennesker.

Det finnes også noen populære transport-apper som til og med tilbyr rabatterte priser for folk som reiser til stadion, noe som gjør denne fotballturen mye rimeligere enn du tror.

Men hvis du er fast bestemt på å kjøre selv, må du ta Leonardo da Vinci (motorveien Fiumicino) fra flyplassen. Derfra bør du ta GRA Cassia-Flaminia til du kommer til avkjørsel nr. 5 (Flaminia). Alt du trenger å gjøre er å følge skiltene til stadionet (Foro Italico).

Med trikk og tog til Stadio Olimpico

Hvis du er i nærheten av Metro B-linjen, kan du ta T-banen mot Laurentina. Gå av på Termini stasjon. Derfra tar du det underjordiske toget mot Battistini og går av ved stoppet Ottaviano. Etter dette, ta buss nr. 32 til du kommer til Piazzale della Farnesina. Herfra er du i gangavstand fra stadionet.

Hvis du ikke er i nærheten av Metro B-linjen, kan du bruke Metro A-linjen for å komme nærmere. Alt du trenger å gjøre er å ta deg til Termini jernbanestasjon, her burde du finne veien ganske lett til hvor som helst i byen. Dette gjør det til en veldig enkel fotballtur.

Adresse på Olympiastadion

Olympiastadion

Avenyen til Gladiatorene

00135 Roma RM, Italia

Oversikt over Stadio Olimpico

Stadio Olimpico ble opprinnelig bygget for å være vertskap for de olympiske leker. Så oppsettet er litt mindre konvensjonelt sammenlignet med andre europeiske fotballstadioner. (Hvis du spør oss, gjør dette besøket til stadionet til en fryd i seg selv.)

Stadionet har fire sider:

 • Curva Nord– dette er tribunen som tradisjonelt er forbeholdt SS Lazio hjemmesupportere. Hvis Roma spiller et annet lag, vil supporterne til bortelaget sitte her.
 • Curva Sud– dette er tribunen forbeholdt hjemmesupportere fra AS Roma. Hvis du velger å sitte her på fotballturen din, kan du forvente at det blir høylytt!
 • Tribuna Ovest– dette er hovedtribunen. Det er en enkelt etasjes sittegruppe. Den har også spillerboks og pressebokser. Folk som sitter her føler seg ofte nærmere begivenheten.
 • Tribuna Tevere– dette er tribunen overfor hovedraden. Vanligvis er dette de dyreste sitteplassene på stadionet. Disse er ofte forbeholdt VIP-er og andre spesielle gjester.
Oversikt-stadio-olimpico-staionet-1

Omvisning på Stadio Olimpico

Dessverre er det ingen omvisning rundt Stadio Olimpico. I motsetning til andre stadioner rundt om i Europa, kan du ikke betale for å ta en omvisning på stadionet på kampdager. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke er mye annet å oppleve på denne fotballturen.

Hvis du vil lære mer om AS Roma og supporterkulturen, finnes det andre alternativer. Mange sykkelturer tar særlig hensyn til klubbens historie og områdene du sannsynligvis vil finne de sterkeste supporterne som feirer.

stadio-olimpico-Stadionet-_2_11zon-1

Snacks og drikke i nærheten av Stadio Olimpico

Det er så mye mer å gjøre på en AS Roma-kamp enn å bare se på kampen. Før du drar for å se kampen, er det alltid hyggelig å ta et par drinker på en restaurant i nærheten. Heldigvis er det mange alternativer i nærheten av stadion som gir deg muligheten til å få en matbit eller en halvliter.

To klassikere inkluderer Bar River og Giardini dell’Eden, som ligger i gangavstand fra stadionet. Dette er hva du trenger å vite om dem:

Snacks-og-drikke-rome-fotballtur-1

Bar River

Bar River er et lite spisested/takeaway nær arenaen. Faktisk er det så nært at besøkende får en solid utsikt over stadionet mens de spiser. Med en stor meny fylt med klassiske måltider i italiensk stil, vil du definitivt være fornøyd med Bar River.

Det er åpent døgnet rundt, noe som betyr at du kan besøke før eller etter kampen. Siden det kan bli folksomt i baren på dager hvor enten AS Roma eller SS Lazio spiller, foreslår vi at du bestiller bord på forhånd hvis du er interessert i å besøke dette unike stedet på fotballturen din.

Giardini dell’Eden

Giardini dell’Eden (oversatt: Edens Hage) er et naturreservat i nærheten av stadionet som har en restaurant i et veldig naturskjønt område. Her kan besøkende lytte til levende musikk, drikke rimelige cocktailer og spise god mat.

Lokalet åpner kl. 19.00 og stenger kl. 02.00. Så hvis du ønsker å fortsette kvelden etter kampen, foreslår vi at du stikker innom Edens Hage.

Informasjon om AS Roma

AS Roma ble grunnlagt i 1927 av Italo Foschi – en fremtredende politiker på den tiden. Italo var personen som stod bak fusjonen mellom de tre eldste klubbene i byen: Fortidudo-Pro Roma SGS, SS Alba-Audace og Roman FC.

Foschis mål var å danne et lag som kunne konkurrere med de dominerende lagene i den nordlige delen av landet. Nemlig AC Milan, Inter Milan, Genoa og Juventus – som alle så ut til å dominere ligaen.

Det tok nesten 14 år for Roma å vinne sin første Serie A-tittel. Siden den gang har det kommet få seire med store mellomrom. Totalt sett har laget vunnet:

 • 3 Serie A-titler
 • 9 Coppa Italia-titler
 • 2 Supercoppa Italiana-titler

Selv om AS Roma ikke lykkes som noen andre italienske toppklubber, er fansen veldig lojale mot troppen. Hvis du drar på en fotballtur til Roma, får du oppleve denne intense støtten fra supporterne selv.

AS Roma logo

Emblemet til AS Roma har ikke endret seg siden klubben ble grunnlagt i 1927. Emblemet har faktisk mye mer forbindelse til Romas historien enn man kanskje tror. Den har en hunnulv med to spedbarn på rød og gul bakgrunn.

Dette motivet antas å stamme fra den berømte myten om Romulus og Remus. Myten forteller historien om hvordan Roma ble grunnlagt.

as-roma-Emblemet-150x150-2

AS Romas kallenavn: I Giallorossi

AS Roma har kallenavnet I Giallorossi, som direkte oversettes til “De gule og røde”. I likhet med andre italienske klubber, er det kun fargene på klubbens drakter som er grunnlaget til kallenavnet.

Hva kan man gjøre i Roma?

Vatikanet

Vatikanet-roma-tur_5_11zon-1

St Peter’s Square og St Peter’s Basilica er en fantastisk utsmykket marmorbelagt kirke der Sankt Peter ble gravlagt. Fasaden mot Peter’s Square har en enorm søyle av Bernini, toppet med statuer av forskjellige helgener.

Fra et vindu velsigner paven de troende som samles på piazzaen nedenfor. Kom dit tidlig om morgenen for å unngå lange køer hvis du vil utforske innsiden av basilikaen. Den 137 meter høye kuppelen i basilikaen ble designet av Michelangelo og fullført i 1590, lenge etter hans død. Du kan klatre til toppen hvis du ønsker det.

Pieta-skulpturen er et annet av Michelangelos mesterverk som du finner i et sidekapell, og Berninis ekstravagante barokke baldakin står over det pavelige alteret. Du finner også en bronsestatue av St. Peter fra 1200-tallet, her kan du se at foten har blitt slitt ned fra alle pilegrimer som kysser den.

Skattkammeret er et annet høydepunkt du ikke bør gå glipp av, og inneholder kirkelige skatter, graver og klær av tidligere paver.

Sted: Vatikanstaten

Metro: Ta linje A mot Battistini og ta av ved Ottaviano-S. Pietro. Gå sørover til Peter’s Square

Vatikanmuseene

Vatikanmuseene-roma-tur_6_11zon-1

Vatikanmuseene inneholder en av verdens fineste samlinger av klassiske og renessansekunstverk. De ligger i palasser som er verdt et besøk i seg selv med fantastiske frescoes. Se etter Borghia Apartment, Raphael Rooms og Sistine Chapel, to av de beste områdene du kan dra til.

Metro: Ta linje A mot Battistini og ta av ved Ottaviano-S. Pietro eller Cipro-Musei Vaticani. Gå langs Vatikanmuren til inngangen

Castel Sant’Angelo

castel-santangelo-fotballtur-1

Denne massive runde festningen toppet med erkeengelen Michael dateres tilbake til 139 e.Kr. da det var mausoleet til keiser Hadrian. Det har siden tjent som en middelaldersk citadell, et fengsel og et sted der paven holdt seg trygg i urolige tider. Det er et flott sted å besøke, og omvisningene inkluderer de mørke fengselscellene og de overdådige leilighetene til renessansepavene.

Sted: Lungotevere Castello

Buss: 23, 34, 280 Ancient Rome

Pantheon

pantheon-tur-til-roma-1

Pantheon er den best bevarte gamle bygningen i Roma og antas å ha blitt bygget av keiser Hadrian i 118 e.Kr. Gå inn gjennom den massive fronten og forbered deg på å bli overrasket over det som ligger på innsiden. Den enorme halvkuleformede kuppelen har et undertak med en åpning i midten, oculus, som er den eneste lyskilden. Den imponerende kuppelen og sarkofagene gjør dette til et fantastisk sted å besøke.

Sted: Piazza della Rotonda

Buss: 116 og flere andre

Roman Forum

roman-forum-1-1

Forumet var stedet der alt skjedde i det gamle Roma, og ruinene er i et forvirrende mønster, så se dem først fra Capitoline Hill for å få en oversikt over området.

Via Sacra var der de et sted for feiring, de to triumfbuer ble bygget for å feire forskjellige romerske seire. Se etter Temple of Venus and Rome, bygget av Hadrian i 121AD, og ​​kirken Santa Francesca Romana. Dette er kjent som skytshelgen for bilistene, og hvis du er på besøk her rundt 9. mars, vil du se biler bli kjørt til kirken for å få dem velsignet.

Sted: Innganger fra Largo Romolo e Remo, Via del Foro Romano og Titusbuen på Via Sacra.

Metro: Colosseo

Colosseum

colosseum-1

Colosseum er Romas store amfiteater, et majestetisk syn til tross for århundrer med skader og omsorgssvikt. Den hadde 80 innganger og plass til 55 000 tilskuere innenfor de fire nivåene med buede vegger. Inne i arenaen kan du forestille deg gladiatorkamper, blodige kamper mot ville dyr og hestevogn-løp som foregikk her – tilsvarende en god fotballfinale i dag!

Ved siden av Colosseum kan du ikke gå glipp av Arch of Constantine, dekket av relikvier og statuer hentet fra tidligere monumenter.

Sted: Piazza del Colosseo

Metro: Colosseo

Colosseum er et eksempel på arkitekturen og konstruksjonen på de nåværende (fotball) stadionene.

Servian Wall

Denne romerske muren omringet en gang alle de syv bakketoppene som Roma ble bygget på. De beste stedene å se restene av denne arkitekturen fra 400-tallet er i nærheten av Termini jernbanestasjon og på Aventine Hill. Det er lange seksjoner i god stand rundt utkanten av Roma.

Sted: Utkanten av Roma

Metro: Termini

Trevi Fountain

trevi-fontenen-roma_3_11zon-1

Denne fantastiske fontenen er dekorert med statuer, med et midtpunkt i form av et stort skjell trukket av sjøhester drevet av to tritoner. Det er en av de mer moderne av Romas attraksjoner, ferdigstilt i 1730. Det er en skikk at besøkende kaster mynter i fontenen, som blir donert til veldedighet.

Sted: Piazza di Trevi

Buss: 52, 53, 61, 62, 63, 71, 80, 95, 116 og 119

Spanish Steps

spanish-steps-trappen-tur-1-1

Denne imponerende trappen går storslått ned fra kirken Trinita dei Monti til Piazza di Spagna. Dette dramatiske landemerket har flere kurver og terrasser og er dekorert med potter med blomstrende planter. Det er et flott sted å sitte og skrive postkort til de hjemme eller bare hvile føttene og se på folk.

Sted: Scalinata della Trinita dei Monti

Metro: Spagna

Bocca della Verita (Sannhetens munn)

Sannhetens-munn-rome-1

Hvis du vil ha litt moro med kameratene dine, kan du besøke La Bocca della Verita. Dette menneskelignende ansiktet ble hugget ut av Pavonazzetto-marmor i det 1. århundre; sannsynligvis som en fontene eller avløpsdeksel. Det tok ikke lang tid før den ble brukt som løgndetektor.

Romerne trodde at hvis de stakk hånden inn i munnen på skulpturen og deretter fortalte en løgn, ville munnen bite i hånden! Det ble kjent etter å ha blitt vist i filmen «Roman Holiday» med Audrey Hepburn, og nå står turister i kø for å teste det. Noe dere absolutt bør prøve!

Sted: Piazza Bocca della Verita

Metro: Linje B til Circo Massimo

Piazza Navona

piazza-navona-plassen-fotballtur-1

Denne barokke plassen ble bygget over et stadion fra det første århundre, ikke bygget for fotball, men for vognløp og friidrettskonkurranser. Restene av fundamentene kan sees nedenfor Church of St. Agnese på torget.

Denne plassen er kjent for sin vakre Fontana dei Quattro Fiumi, som viser de fire største elvene i verden – Nilen, Rio de la Plata, Ganges og Donau. Det er et nedkjølende sted å besøke på en varm dag.

Sted: Piazza Navona

Buss: 40, 46, 62, 64, 81, 87, 116, 492, 629

Capitoline museums

capitoline-museums-fotballtur-1

Piazza del Campidoglio er et av Romas høydepunkter. Capitol -bygningen og palassene rundt piazzaen ble redesignet av Michelangelo for besøket av keiser Charles V i 1536, og fikk en ansiktsløftning.

Cordonata -trappen er kronet med massive statuer av Castor og Pollux. På hver side ligger Capitoline Museums – Palazzo Nuovo og Palazzo dei Conservatori.

Se etter de malte frescoene på veggene og nyt den massive samlingen av skulpturer, porselen og kunstgallerier i disse palassene.

Sted: Piazza del Campidoglio

Buss: 40, 63, 64, 70, 75

Hvordan komme seg rundt i Roma

tur-til-Roma-Italia_4_11zon-1

Roma har et T-banesystem, Metropolitana eller Metro, med to linjer. Linje A krysser byen fra nordvest til sørøst og linje B går fra sørvest til nordøst. Linjene krysser hverandre ved Stazione Termini, sentralstasjonen, som også er det sentrale punktet for mange bussruter.

Det finnes mange busser i Roma og disse er relativt billige å benytte seg av, og er en god måte å komme seg fra et område til et annet. Du må kjøpe billetter før du går ombord på metroen, trikken eller bussen fra et «Tabacchi» – se etter det store «T» -skiltet.

T-banestasjoner har automatiserte billettkiosker, og store T-banestasjoner har bemannede billettvinduer. Det kan lønne seg å kjøpe et Roma-pass (rundt €38,50 for 3 dager eller €28 for 2 dager) som gir ubegrensede turer med offentlig transport, gratis adgang til to museer og rabattert adgang til mange andre attraksjoner.

Drosjer er tilgjengelig i hele byen, og offisielle drosjer er hvite i fargen. Den beste måten å komme deg rundt i de trange gatene er til fots.

Hvor mye koster en fotballtur til AS Roma?

En fotballtur til AS Roma koster mellom 1948 NOK og 4670 NOK per person. Denne prisen varierer avhengig av hvordan du organiserer turen din. Faktorer som kan påvirke prisen inkluderer:

 • Kampen du velger å se. Derbyer og rivaliserende kamper er som regel mye dyrere enn andre kamper.
 • Billettkategorien du velger.
 • Billetten din er skilt i flere kategorier avhengig av hvor du ønsker å sitte på stadionet. Noen kategorier er dyrere enn andre.
 • Hotellet du velger.
 • Flybilletten din.

Finnes det omvisningsturer på Stadio Olimpico?

AS Roma Begynte å tilby omvisning på stadionet der supportere kan få se klubbens og stadionets historie i 2021. Billettene koster ca 391 NOK per person.

Spiller Lazio Roma på samme stadion som AS Roma?

Ja, AS Roma og Lazio deler Stadio Olimpico. Grunnen til dette er at stadionet ikke eies av noen av klubbene. Det er eid av Italias nasjonale olympiske komite.

Hva står AS i AS Roma for?

Lagets fulle navn er Associazione Sportiva Roma. Direkte oversatt betyr det: Roma sports assosiasjon.

Hvor mye koster det å besøke Derby della Capitale?

Å se Derby della Capitale koster ca 2819 NOK per person. Hvis du sammenligner denne prisen med noen av de andre derbyene i Europa, er dette en av de mere rimelige turene.