Hvordan planlegge en fotballtur på budsjett

Det er mange som ikke vet hvor billig en fotballtur kan være. Generelt sett, når man tenker på en tur som dette, er det eneste hinderet frykten av at man må bruke massevis av penger.

Flybilletter, hoteller og kampbilletter – alt får det til å virke som kostnadene raskt vil øke. Dette kunne imidlertid ikke være lenger fra sannheten. Spennende og minneverdige fotballinspirerte ferier er noe ganske mange har råd til.

Du trenger bare riktig veiledningen for å planlegge en fotballtur innenfor budsjettet ditt. Vi har planlagt tusenvis av turer til kamper over hele Europa i flere år, og har lært et triks eller to for å gjøre det rimeligere. Som sådan har vi listet opp noen av våre beste tips for å planlegge en fotballtur på budsjett.

Noen tips kan virke innlysende, men vi er sikre på at du vil finne noe nyttig her. Så les videre og finn ut hvordan du kan planlegge en fotballtur som vil glede både deg og lommeboken din.

5 tips for å planlegge en billig fotballtur

  1. Lag et budsjett
  2. Sette mål
  3. Forstå at prisene på kampbilletter endrer seg
  4. Forstå at reisemålet påvirker reisekostnadene
  5. Optimaliser reisemidlene dine

1. Lag et budsjett

Når du planlegger en reise, er det alltid lurt å bestemme seg for hvor mye penger du vil bruke på reisen. På denne måten har du en ide om hva du kan unne deg, og hva du må droppe. For eksempel, hvis du har et budsjett på €200 per person for en tur til Barcelona, kan det hende at El Clásico ikke er innenfor ditt budsjett.

Du kan imidlertid se på andre alternativer, for eksempel en kamp mot mindre lag (mange turer til Barcelona kan gjøres for under €200 per person).

Ganske enkelt, når du har en ide om hvor mye penger du har å avse, kan du bestemme hvilken kamp du kan se, hvor du skal bo og hvor mange aktiviteter du kan utforske når du er i byen.

2. Sette mål

For den billigste reisen må du begrense antall dager du reiser. Husk at jo lengre tid du bruker på destinasjonen, jo dyrere blir en reise.

Den ideelle fotballturen er omtrent to dager. Selv om dette kan virke kort for noen, kan du se og gjøre mye på en kort periode hvis du setter opp en plan før du reiser. Vi har sett folk dra på seks fotballkamper på under 48 timer; så tro oss, mye er mulig!

Så, det første du må gjøre før du starter reisen, er å sette deg mål. Her er det flere alternativer:

  • Du kan se på dette som en morsom weekend-tur hvor målet er å fordype deg i stemningen blant supporterne i barer, gater og på selve stadionet.
  • Du kan se på dette som din sjanse til å hoppe mellom to forskjellige stadioner (eller flere). For eksempel, hvis du allerede er i Italia for å se AC Milan, hvorfor ikke ta toget til Roma eller Torino for å se AS Roma eller Juventus spille også?
  • Avhengig av destinasjonen din, kan du gjøre litt sightseeing før kampen. Du kan besøke noen monumenter og museer du alltid har ønsket å se. For eksempel Colosseum i Roma, Eiffeltårnet i Paris eller Sagrada Familia i Barcelona.

Når du har satt deg et mål, kan du begynne å sette opp planen din ved å skrive ned hva som er mulig og ikke mulig på den tiden du har til rådighet.

3. Forstå at prisene på kampbilletter endrer seg

De fleste er ikke helt klar over at kampbilletter ofte har en dynamisk pris. Det er to store faktorer som ofte påvirker billettprisene (selv om det noen ganger er flere):

Populariteten til kampoppsettet

Jo større etterspørsel etter billetter til en bestemt kamp, jo høyere blir prisen. For eksempel vil det å se Derby della Madonnina (AC Milan vs Inter Milan) være mye dyrere enn å se AC Milan spille mot et lag som er i ferd med å rykke ned.

Så du må tenke på målet ditt når du velger kampene du vil se. Hvis du for eksempel fortsetter med AC Milan-eksemplet, håper du å se Milan-derbyet? Eller vil du bare se AC Milan? Kanskje din virkelige interesse er å se San Siro?

Vi skal ikke lyve for deg – derbykamper er en unik opplevelse. Men å delta på en «mindre» spennende kamp vil ikke nødvendigvis gi deg en dårligere opplevelse. Fansen synger fortsatt de samme sangene, skriker etter at laget deres skal vinne, og gråter når de taper.

Større kamper trekker frem noen av et lags mer lidenskapelige fans, men totalt sett vil du ikke kjede deg på mindre populære kamper. Den nylige prestasjonen til et lag er faktisk et bedre signal om hvordan stemningen på stadionet vil være på en kampdag.

For å gjøre turen så økonomisk som mulig, foreslår vi at du går for kamper på middels eller lav rank. Dette betyr at du har laget du vil se mot et litt mindre interessant lag.

Når kampen spilles

Flere har tid til å delta på kamper i helgen. Dermed er etterspørselen etter disse billettene ofte større enn for kamper som spilles på en hverdag. Det finnes unntak fra denne regelen. For eksempel er UEFA Champions League-kamper hverdagskamper som kan være dyrere enn helgekamper. Men vanligvis er de fleste kamper på hverdager billigere.

Hvis prisen er et problem for deg, foreslår vi at du går på kamper som spilles på en ukedag. Du får fortsatt en god opplevelse og til en gunstigere pris. Dessverre vil du sannsynligvis måtte ta noen dager fri fra jobb eller skole (eller hva det nå er du gjør for å betale for fotballturen). Så dette er en faktor du må ta i vurdering når du velger kampdato.

4. Forstå at reisemålet påvirker reisekostnadene

Dette burde være en selvfølge, men noen fotballturer er billigere enn andre basert på reisemålet. Det er flere måter destinasjonen kan påvirke prisen på reisen din på.

For det første påvirker populariteten til byen du reiser til kostnadene. For eksempel er München mer populær blant turister enn Dortmund av årsaker utenom fotballen. Som sådan vil hoteller sannsynligvis kreve mer enn hoteller i Dortmund på grunn av etterspørsel.

Det kan virke som det ikke er noe du kan gjøre med dette, men dette er ikke helt sant. Hvis målet ditt er å se Bayern München og ikke nødvendigvis se dem spille på Allianz Arena, kan du muligens delta på en bortekamp i en by som er billigere å besøke.

For det andre setter noen klubber lavere priser på billettene enn andre. For eksempel kan det være langt rimeligere å dra på en Manchester City-kamp enn på en Liverpool-kamp.

Det kan virke som om vi sammenligner epler med appelsiner, men poenget vårt bli mer tydelig når du sammenligner prisene på å se Liverpool mot Manchester City på Anfield istedenfor Manchester City mot Liverpool på Etihad Stadium. Du vil legge merke til at det er billigere å se de to lagene møte hverandre på Etihad enn det er å se det på Anfield.

Som nevnt tidligere, svinger billettprisene basert på mange faktorer. En av de mer vanlige faktorene er lagets prestasjoner. Lag som presterer bedre har en tendens til å selge dyrere billetter fordi fansen ønsker å se laget deres. Lag med dårligere resultater må noen ganger selge billigere billetter for å lokke flere til å komme, siden fansen er mindre interessert i å se en tapende side.

Når det gjelder Liverpool og Manchester City, kan det være at det er flere Liverpool-fans som er villige til å kjøpe billetter til høyere priser, noe som peker tilbake til vårt tilbud og etterspørsel i forrige avsnitt.

5. Optimaliser reisemidlene dine

Når du er ankommet reisemålet ditt, må du finne en måte å komme deg rundt på. Dette kan høres skremmende ut – spesielt hvis du ikke snakker det lokale språket. Men ved hjelp av Google Translate og kart-apper trenger det egentlig ikke være det.

I hovedsak tilbyr de fleste europeiske byer gode offentlige transporttjenester, som ofte inkluderer tog, metroer og busser.

Noen tilbyr til og med pass som lar deg bruke tjenestene så mye du vil i en begrenset periode. I Roma kan du for eksempel kjøpe et slikt pass for €6 per dag. Prisen vil imidlertid variere fra by til by. Forvent å betale mer når du besøker destinasjoner som Amsterdam eller München i motsetning til Barcelona eller Roma.

Selv om det høres skremmende ut, foreslår vi at du holder deg til programmer som dette i stedet for å stole på taxitjenester som Uber eller Bolt. Hovedårsaken er at å bruke disse tjenestene flere ganger ofte koster mer enn et dagspass.

Planleggingsbudsjett for fotballtur – Konklusjon

Å planlegge en rimelig fotballtur er ikke umulig. Så lenge du har tipsene våre i bakhodet, kan du gjøre drømmereisen din mulig. Hvis du sitter og planlegger din neste tur, anbefaler vi å ta en titt på våre tilbud. Vi har mange alternativer for folk med alle typer budsjetter.

Og hvis du ønsker å holde deg oppdatert med gode tilbud på fotballturer, foreslår vi at du melder deg på vårt nyhetsbrev. Vi legger ofte frem spesielle tilbud på kamper gjennom året du kan benytte deg av. Og med dette sier vi, lykke til og ha en god tur!



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *