Hvorfor du bør besøke Barcelona: 10 grunner

Barcelona er en by på kysten av det nordøstlige Spania. Det er hovedstaden i den autonome regionen Catalonia. Den kosmopolitiske byen, som er den nest største byen i Spania, er spesielt kjent for sin kunst og arkitektur.

Gaudì er symbolet på byen og det er umulig å ikke bli forelsket i alle de ekstravagante bygningene som er designet av ham. Noen bemerkelsesverdige verk inkluderer Casa Milà, Casa Batlló og La Sagrada Familia. For ikke å nevne den fargerike Park Güell, Las Ramblas, Picasso-museet og Joan Miró-stiftelsen.

La oss ikke glemme at fotballhistorien til Barcelona også er bemerkelsesverdig. Camp Nou er det mest besøkte stadionet i Europa og den fjerde største i verden. Hvert år velger flere og flere turister å oppsøke «Camp Nou Experience», en omvisning som lar deg besøke stadionet til FC Barcelona.

Kort sagt, det er så mange ting å se og gjøre i Barcelona. Hvis du ikke vil gå glipp av noe og ønsker å planlegge en best mulig tur, fortsett å lese denne bloggen.

10 grunner til å besøke Barcelona

  1. The Castellers
  2. Gaudí arkitekturer
  3. Vakre parker
  4. Tapas og fantastisk mat
  5. Imponerende kirker
  6. Strender og fjell
  7. Fotball og sport
  8. Las Ramblas
  9. Spennende natteliv
  10. Vakre solnedganger

1. The Castellers

Som du kanskje gjetter ut fra navnet, starter vi denne listen med den katalanske tradisjonen med å bygge imponerende menneskelige tårn: Castellers. Opprinnelsen til denne aktiviteten begynte helt tilbake på 1700-tallet i den lille byen Valls. Innbyggerne begynte å bygge tårnene til det ble en skikkelig sport. Aktiviteten utøves fortsatt i dag. Alle tårnene strekker opp til 10 etasjer og målet er å vinne konkurransen ved å lage den høyeste.

Siden 2010 er denne eldgamle tradisjonen i Catalonia en del av Intangible World Heritage av UNESCO.

Nysgjerrig på å se Castellers opptre rundt i Barcelona?

2. Gaudí arkitekturer

Det er allerede kjent at Barcelona er en av de europeiske byene som er kjent over hele verden for sin kunst og arkitektur. Det er derfor ikke mulig å snakke om byen uten å nevne den spanske arkitekten Gaudì og hans ekstravagante bygninger rundt om i byen. Et typisk trekk ved Gaudís konstruksjoner er bruken av farger. Han har dekorert mange av bygningene sine med fargerike mosaikkfliser, en unik dimensjon ofte oversett av andre arkitekter.

La Sagrada Familia, Park Güell, Casa Milà og Casa Batlló er bare noen av de mest kjente, men når du først er der, vil du finne mange flere av hans mesterverk å forelske deg i.

3. Fantastiske parker

I tillegg til typiske skikker og vakre parker, er Barcelona også full av grønne områder. Vi har allerede nevnt Park Güell; den store byparken med vakker utsikt og arkitektur.

Noen få skritt fra sentrum finner du Parc de la Ciutadella, Barcelonas grønne lunge. Det er den største parken i byen og en favoritt blant turister og lokalbefolkningen. Det er mange ting å se her i tillegg til de klassiske hagene, man finner også store grønne plener og alléer med trær, Ciutadella-husene og parlamentet i Catalonia. La oss heller ikke glemme Barcelona Zoo; en av de mest spektakulære i hele Europa.

Labyrintparken i Horta er også verdt et besøk. Parken, som er veldig vakker og velholdt, er den eldste i Barcelona og huser en fantastisk labyrint av sypresser. Enestående!

4. Tapas og fantastisk mat

Alle vet at middelhavsdietten er en av de rikeste og mest næringsrike diettene i verden, og spanjolene er virkelig stolte av det. Du finner mange typer retter i denne typen kosthold. En av de mest kjente i Spania er tapas. Hovedkonseptet til denne retten er å servere mat i små porsjoner slik at et måltid kan bestå av flere typer mat.

Du finner mange tapasbarer spredt rundt om i byen. Hvis du vil prøve andre typiske spanske retter, må du ta en tur til La Boqueria-markedet på La Rambla; en berømt gate full av butikker og restauranter.

Ønsker du å prøve spansk mat?

5. Imponerende kirker

I Barcelona vil du få muligheten til å beundre noen av de mest imponerende kirkene du noensinne har sett. Den mest kjente er La Sagrada Familia av Gaudì. Selv om arkitekten aldri ble ferdig med den på grunn av sin tragiske ulykke og at kirken fortsatt er under konstruksjon, er den fortsatt et sant mesterverk.

Rundt det gotiske kvarteret finner du Barcelona-katedralen, elsket av alle observatører for sin gotiske kunst, de fantastiske gotiske og barokke altertavlene og det utmerkede koret. Denne katedralen mottar tre millioner besøkende hvert år.

6. Strender og fjell

Når man tenker på Barcelona, er det første de tusenvis av butikkene og barene rundt om i byene som slår tankene. Bare noen få innser at Barcelona også er kjent for sine fjell. Faktisk, når du besøker denne byen trenger du ikke å velge mellom stranden og fjellene, fordi du vil ha muligheten til å oppleve dem begge.

Hvis du er interessert i fotturer mens du besøker byen, må du gå til Montserrat, som er et kloster på et av de nærliggende fjellene. En fantastisk utsikt venter deg ved ankomst.

Tenker du på din neste tur?

7. Fotball og idrett

Fotball er en av de mest populære og viktigste idrettene i hele Spania. Faktisk er to av de beste lagene gjennom tidene spanske: Real Madrid og FC Barcelona. Selv om du ikke er en fotballfan, er det fortsatt veldig underholdende og spennende å se disse lagene spille live.

Du kan også ta en «Camp Nou Experience», en komplett omvisning på stadionet som følger samme vei som Barça-spillerne og ender med tilgang til FC Barcelona Museum. Med start fra garderobene vil du få se presidentstolene, benken, presserommet, og til slutt banen.

I løpet av omvisningen vil du også kunne lytte til lydboken som forteller historien om stadionet og de store seirene til FC Barcelona.

Har du lyst til å se FC Barcelona spille live?

8. Las Ramblas

Fargerik og full av liv, Las Ramblas er en av de lengste og mest kjente hovedgatene i Europa. Med levende statuer som står musestille i timevis, musikere, mimere, karikaturtegnere, spåkoner og blomsterhandlere, er det umulig å ikke bli fascinert av livligheten til denne avenyen.

På Las Ramblas kan du også finne La Boquería, det mest kjente tradisjonelle markedet i Barcelona, hvor du kan smake på 100 % autentisk lokal mat. Du bør virkelig ikke gå glipp av det!

9. Spennende natteliv

Barcelona er kjent for å være en av de vakreste byene i Spania, ikke bare for sin kultur, bygninger og mat, men også for det pulserende nattelivet fullt av barer, nattklubber og strandfester.

Hvis du foretrekker å gjøre noe typisk, har byen noe for deg også. Du kan dra på Coctelerías (cocktailbarer), Whiskerias, Xampanyerias (barene hvor du kan smake på den katalanske champagnen: Cava), eller den store katalanske klassikeren: Vermuteria hvor du kan smake på det som anses som det beste av beste: Vermouth.

Hvis du leter etter den beste destinasjonen for deres neste ferie, bør Barcelona være på listen din!

10. Vakre solnedganger

Vi ønsker å avslutte denne listen på en romantisk måte med å nevne de fantastiske solnedgangene som er kremen av opplevelser for alle som ønsker litt romantikk på ferien sin.

Takket være den karakteristiske silhuetten av byen som er formet av de karakteristiske bygningene, er det å nyte dem fra et høyt sted en av aktivitetene du bør gjøre når du besøker byen. Gjør det alene eller sammen med dine kjære – uansett så vil du ikke unngå å bli forelsket i skjønnheten til denne katalanske byen.

Nå har du mange grunner til å bestille en tur til denne magiske byen. Gjør det nå!



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *