De mest vellykkede trippelvinnende lagene

De trippelvinnende klubbene er en del av en elitegruppe. Å vinne et trofé er noe av det vanskeligste i fotball, så å vinne tre av dem på én sesong er nesten mirakuløst. Her er de mest vellykkede trippelvinnende lagene.

Inter Milan – 2009/10

Den beste sesongen i Inter Milans historie er når Jose Mourinho ledet den svarte og blå halvdelen av Milan til en utrolig trippelseier. Trofeene i Coppa Italia, Serie A og Champions League kom alle til San Siro i samme sesong for første gang i historien.

Når det gjelder vellykkede overganger, må Inter Milans sommer 2009 være en av de beste. Etter å ha mistet Zlatan Ibrahimovic til Barcelona, kom Samuel Eto’o, Diego Milito, Wesley Sneijder, Thiago Motta og Lucio inn, bare for å nevne noen. Alle disse spillerne skulle bli viktige for å ta hjem seieren hele tre ganger.

Mourinho er berømt for sin forsiktige fotballstil, men hvis den ikke er ødelagt, ikke fiks den. Det beste eksemplet på hans taktiske dyktighet kom i Champions League, der de slo Pep Guardiolas flotte Barcelonalag i semifinalen. Inter vant den første etappen 3–1 på San Siro, men på vakt mot Barcelonas angrepskraft, ble han handlingslammet og tapte den andre kampen 1–0, men de gikk videre til finalen.

Ikke bare slo de Roma med to poeng i kampen om ligatittelen, men de vant også Serie A med 82 poeng. De slo også klubben fra hovedstaden 1–0 i Coppa Italia-finalen, og sørget for at inget ingen sølvtøy forsvat til Eternal City.

Celtic – flere sesonger

Fra 2016 til 2019 gjorde Celtic noe ingen andre klubber noensinne har klart tidligere, og vant tredobbelt tre sesonger på rad. Man skal ikke kimse av skottene, dette var virkelig en fantastisk prestasjon. Mest imponerende var det at klubben vant europacupen i Lisboa i 1967.

Sesongen 2016/17 var muligens den beste, ettersom Celtic gikk ubeseiret gjennom ligaspillet. Brendan Rogers gutter spilte uavgjort i bare 47 konkurransespill i Skottland. De slo Aberdeen i begge cupfinalene med Tom Rogic som vinner i den skotske cupfinalen.

Den påfølgende sesongen klarte Celtic å kopiere denne utrolige bragden med å slå de bitre rivalene Rangers 5–0, og sikret seg ligatittelen i prosessen. Denne gangen møtte de Motherwell i begge cupfinalene, og kom ettertrykkelig på topp ved begge anledninger.

Brendan Roger forlot laget halvveis i den tredje sesongen, og sluttet seg til Premier League-siden av Leicester. Inn kom Neil Lennon, som returnerte til Celtic Park. Ingenting forandret seg for ringene, og de ble trippelvinnere igjen ved å beseire Hibernian og Aberdeen i cupfinalen.

PSV 1987/88

For mange er Ajax den fremtredende klubben i nederlandsk fotball, men PSV er ikke langt bak dem. Denne trippelseieren er kanskje ikke like kjent som mange av de andre på denne listen, men det betyr ikke at den var mindre imponerende.

Trenet av den store Guus Hiddink og med spillere som Ronald Koeman og Edward Linskens, var dette unektelig et av de største lagene fra Nederland. Ikke bare vant de over Eredivisie med 9 poeng, de scoret hele 117 mål i prosessen.

De skapte seg virkelig et navn gjennom Europacup-cupen. Der møtte de og slo Galatasaray, Rapid Vienna, Bordeaux og mektige Real Madrid som måtte se på at de møtte Benfica i finalen.

120 minutter ble spilt uten et eneste mål, så ble det tid for straffespark-konkurranse. Det nederlandske laget gikk videre til å vinne straffespark-konkurransen 6–5 med Anton Janssen som scoret det vinnende straffesparket og som befestet deres plass i historien.

Bayern Munich 2012/13

Å tape Champions League-finalen til Chelsea i 2012 kan ha vært det beste som noensinne har skjedd Bayern München. Den påfølgende sesongen endret alt seg og bidro til å gjøre dem til den uten tvil mest dominerende klubben i verdensfotballen.

Jupp Heynckes gjorde en bedre jobb enn alle de andre klubbene på denne listen ved å vinne utrolige fire trofeer, hans Bayern München-lag var i en liga for seg selv. Det var en travel overgangsperiode for Bayern, mest markant ved å hente inn Mario Mandzukic og Javi Martinez, der førstnevnte avsluttet sesongen med å bli toppscorer i ligaen.

Bayern München ville ha gått ubeseiret gjennom ligaen om det ikke var for en straffe i 86. minutt som ga Bayer Leverkusen seieren i oktober. Til tross for det ene tapet klarte de å vinne ligaen med fantastiske 91 poeng, 25 poeng over andreplassen i Dortmund.

Champions League-spillet deres var like stereotypisk effektiv som ligaen. De slo Arsenal, Juventus og Barcelona før de satte opp et møte med Jurgen Klopp og Dortmund i finalen. Bayern vant kampen med et mål i 89. Minutt fra Arjen Robben.

Barcelona 2014/15

Vi hadde noen alternativer å velge mellom for Barcelona, men ingen av de andre sesongene hadde den berømte Messi, Neymar og Suarez som tre midtspisser, og det er grunn nok til å sette søkelys på deres sinnssyke 2014/15-sesong.

Deres første sesong siden 1998/99 uten klubbkaptein Carles Puyol, og dette tapet kunne ha vært skadelig, men Barcelona fortsatte som ingenting hadde skjedd, godt hjulpet av 58 mål fra Lionel Messi.

Til tross for deres utrolige tremanns front, måtte Barcelona vente til den siste dagen av sesongen før de ble kronet som mestere, med de bitre rivalene Real Madrid som avsluttet bare to poeng bak dem med 92 poeng. Copa del Rey avsluttet med en imponerende 3–1 seier mot Atheltic Bilbao i finalen.

I Champions League måtte de slå de beste av de beste. Barcelona vant over Manchester City, Paris Saint Germain og Bayern München før de møtte Juventus i finalen. Italienerne hadde ikke en sjanse. 3–1 var en flatterende scoringslinje for Juventus, det kunne vært så mye mer, men Barca brydde seg ikke, de bare løftet trofeet.

Manchester United 1998/99

Antagelig den største prestasjonen i engelsk fotball; Manchester Uniteds vinnende trippelseier var klubbens fineste øyeblikk. Sir Alex Ferguson og guttene hans dominerte på en måte som man aldri har vært vitne til i England noensinne, og dette laget regnes fortsatt som blant de aller beste den dag i dag.

I Premier League presset Arsenal dem hele veien. Rivaliseringen mellom Ferguson og Wenger var en av de beste rivaliseringene blant managere noensinne, de hatet hverandre og gjorde det til underholdning i toppklasse. Sir Alex Ferguson gikk seirende ut av denne kampen, og vant ligaen med ett poeng.

Cupkonkurranser er store i England og ingen er større enn FA-cupen, de fleste lag ville vært glade hvis de bare vant denne. I denne sesongen vant Manchester United FA-cupen etter store anstrengelser, og kom seg forbi Liverpool, Chelsea og Arsenal før de slo Newcastle 2–0 i finalen.

Hele denne sesongen kunne handlet om Champions League-finalen og om Bayern München, men det er ikke så kjent. 1–0 på overtid, men Teddy Sheringham utlignet i det 91. minutt. Deretter slår superinnbytter Ole Gunnar Solskjær til for å sikre seieren med et mål på nært hold. Hvis du ikke allerede har sett denne kampen, så kan vi vi fortelle at de siste minuttene er helt gale.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *