De beste stadionene å se Champions League på

Champions League er toppen av europeisk fotball. Noen av de beste spillerne og lagene har spilt i denne sagnomsuste konkurransen, her er et utvalg av de beste stadionene du kan se en Champions League-kamp på.

Anfield

En kveld med europeisk fotball på Anfield er en utrolig opplevelse. Den utrolige 4-0-seieren mot Barcelona i 2019 er bare en av de store kampene som har funnet sted på Anfield.

Liverpool forbløffet publikum da det så ut til at de lå på kanten av å falle av i ligaen. Det har blitt sagt at stemningen på stadionet bidro betydelig til suksessen denne kvelden.

Real Madrid kan være de mest suverene når det gjelder Champions League-titler, men Liverpool, sammen med Bayern München, ligger på tredjeplass med 6, noe som er en utrolig bragd.

Det er uten tvil rørende og imponerende å se Kop synge «You’ll Never Walk Alone» før en kamp på Anfield, som har blitt beskrevet som en festning.

Liverpool er på jakt etter trofeet igjen i år, men om de klarer det eller ikke gjenstår å se. Når det kommer til å vinne Champions League, kan du aldri utelukke dem, og Anfield vil definitivt spille en rolle i veien deres videre.

Camp Nou

Camp Nou er det største stadionet i Europa med en kapasitet på nesten 100.000. Med en gjeng utrolig lojale fans klarer Barcelona å selge ut stadionet nesten hver eneste kamp.

Mye på grunn av de unike kulturelle båndene klubben har med det katalanske folket, er dette stadionet i stand til å levere en av de mest fantastiske atmosfærene. Selv de helt på toppen vil ha en fantastisk opplevelse.

Under Pep Guardiola var Barcelona kjent for sin «tiki-taka»-stil, med fokus på tålmodig og kort pasningsspill for å overvinne motstanderne. Dette er noe de fortsatt gjør, og det er spesielt imponerende å se live.

Ronaldinho, Messi og Iniesta er bare tre Barcelona-spillere som har vunnet Champions League med denne flotte klubben. Under nåværende manager Xavi vil klubben håpe å dra i land sin sjette tittel denne sesongen.

Westfalenstadoin

fotballtur dortmund

Også kjent som Signal Iduna Park. Du finner ikke mange andre steder med så ikoniske severdigheter enn «The Yellow Wall» på en Champions League-kveld. Dette stadionet ble åpnet i 1974 og har en kapasitet på rundt 80 000 og alle de 80 000 fansene får en magisk kveld.

I motsetning til de fleste stadioner i Europa, har denne banen det som er kjent som «safe standing», som i stor grad bidrar til den allerede utrolige atmosfæren.

De siste årene har Dortmund blitt en Champions League-gjenganger, men de har bare vunnet den én gang, i 1997. Kanskje de kan få sin andre i år?

Selv om de ikke er blant favorittene til å vinne tittelen, er en tur til dette stadionet et must for enhver fotballfan.

Santiago Bernabéu

Hjem til nåværende Champions League-mestere Real Madrid. Det er nesten umulig å snakke om denne ligaen uten å nevne dette ikoniske stadionet.

Med en kapasitet på 81 044, har Real Madrid-fans opplevd flere mesterskap-trofeer enn noen andre fans på dette utrolige stadionet. De har nå vunnet den hele 14 ganger.

Ikke bare er Bernabeu vertskap for Real Madrids Champions League-hjemmekamper, men det har også vært vertskap for finalen ved 4 separate anledninger; i henholdsvis 1957, 1969, 1980 og 2010.

Det er umulig å utelukke Real Madrid når det kommer til Champions League. Vil Carlo Ancelotti, Karim Benzema og Luka Modric klare å hale den i land igjen?

Allianz Arena

Bayern München er Tysklands dominerende fotballklubb, både innenlands og i Champions League.

Etter å ha vunnet turneringen sist i 2020, vil bayerne være ivrige etter å legge til et nytt trofe til deres allerede imponerende 6 titler denne sesongen.

Selve stadionet regnes som en av de beste i Europa. Ikke bare er det vakkert designet, atmosfæren på tribunen må betraktes som en av de beste som finnes.

Stereotypisk hensynsløs og effektiv, denne giganten av en klubb må betraktes som en av favorittene til trofeet denne kommende turneringen.

San Siro

Når du tenker på italiensk fotball, tenker du på San Siro. Hjemmet til både AC Milan og Inter Milan, har dette stadionet sett historien til to av Europas mest kjente klubber.

Etter en tid borte er begge Milan-klubbene nå tilbake i forkant av europeisk fotball, de vil bli en tøff motstander for ethvert lag.

Stadionet skal rives og gjenoppbygges i 2026, og å få med seg en Champions League-kamp på en av de mest kjente stadionene i verden bør stå på alle fotballfans sin liste over ting de vil oppleve.

Johan Cruijff Arena

Johan Cruijff Arena er oppkalt etter en av de beste spillene noensinne, og er hjemmet til Nederland sitt mest suksessrike lag, AFC Ajax.

Ajax er kjent for sin ungdomspolitikk, med en tilsynelatende uendelig rekke av talenter, og er fortsatt en av Europas store klubber, med et stadion som matcher historien deres.

Atmosfæren er elektrisk på store Champions League-kamper, og fansen har bidratt til å følge dem gjennom noen tøffe kamper, spesielt i sesongen 2018/19 hvor de nådde semifinalen, og slo Juventus og Real Madrid underveis.

Dette er en veldig kul stadion i en veldig kul by, Amsterdam. Hvis du er spesielt interessert i å se talentfulle unge spillere, er dette stedet å besøke.

Parc des Princes

Hjemmet til det ekstremt velstående PSG, dette stadionet er et must å se, spesielt denne sesongen. Neymar, Kylian Mbappe og, selvfølgelig, Lionel Messi er alle på jakt etter å tam med seg trofeet til Paris for første gang.

Til tross for å dominere innenlands, har ikke den parisiske klubben hatt god suksess i Champions League. Kan dette endelig bli sesongen deres?

Mange trodde at det å ansette Mauricio Pochettino og signere hans legendariske argentinerkollega Messi, betydde at de ville garantert vinne. Dessverre for dem ble de slått ut av eventuelle vinnere Real Madrid i sesongen 21/22.

Christoph Gaultier er nå hentet inn for å lede dette stjernespekkede laget med en enkel instruksjon; ta med trofeet til Les Parc des Princes.

Estadio da Luz

Ligger i Portugals hovedstad Lisboa. Dette legendariske stadionet er hjemmet til to ganger Champions League-vinnere Benfica.

Folk sier at Benfica har en forbannelse over seg. Da han forlot klubben i 1963, kastet eks-manager Bela Guttmann en forbannelse over denne store klubben og sa «Ikke om 100 år fra nå vil Benfica noen gang bli europamestere igjen!»

Siden den gang har ikke Benfica vunnet et eneste europeisk trofé. Det er usannsynlig at de vil vinne den med det første på grunn av den økonomiske makten til kontinentets superklubber, men ingenting er umulig.

Dette er klubben til Eusebio, alle med en forkjærlighet for fotballhistorie bør besøke denne utrolige banen.

Celtic Park

Det er ikke vanskelig å finne ut hvem som spiller på denne banen! Basert i en av verdens store fotballbyer, Glasgow, er dette stadionet kjent for å levere en av de beste atmosfærene du noensinne vil se.

Celtic er den eneste skotske klubben som noensinne har vunnet Champions League, og slo Inter Milan i 1967-finalen i Lisboa, og ble dermed den første britiske klubben som vant trofeet.

Spillerne fra det keltiske laget ble udødeliggjort som «Lisboa-løvene». Ledet av en av de største managerne noensinne, Jock Stein. Under hans ledelse ble hvert eneste medlem av troppen født innenfor 50 kilometer fra Celtic Park, en bragd som er usannsynlig at vil bli gjentatt.

Den kanskje mest kjente Champions League-kampen på Celtic Park de siste årene var deres 2-1 seier mot store Barcelona i 2012/13. En rask titt på Youtube vil vise deg nøyaktig hvorfor du bør prioritere å besøke dette stadionet.

Denne sesongens Champions League kommer til å bli like dramatisk og magisk som alltid. Hvis du er usikker på hvilken klubb du skal besøke, kan denne listen kanskje hjelpe deg med å bestemme deg.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *