Hva du kan gjøre på en fotballtur til Tottenham Hotspur

Tottenham har i lang tid etablert seg som en av Englands største fotballklubber, nå har de et stadion som passer deres omdømme. Old White Hart Lane var et flott stadion, med mange års historie og tradisjon, men Tottenham Hotspur Stadium er et moderne stadion for en moderne klubb; en fotballtur dit er en utrolig opplevelse.

Den originale North London klubben

Klubben holder til i den delen av London som klubben deler navn med, og her har Tottenham Hotspur blitt en integrert del av samfunnet den representerer. Spurs ble grunnlagt av en gruppe skolegutter i 1892, og har blitt en av Englands mest suksessrike klubber. Klubben har vunnet FA-cupen ved åtte anledninger, ligacupen to ganger og den originale UEFA-cupen to ganger.

Det er kanskje en stund siden sist de tok hjem et trofé, men denne sesongen er det vanskelig å argumentere for kvaliteten denne nåværende troppen har. Englands kaptein Harry Kane er elsket av hjemmefansen, fra kampens første minutt kan man høre «Harry Kane, he`s one of our own» runge fra tribunen.

Son Heung-Min og Dejan Kulusevski danner en av de mest spennende og elektriske spiss-trioene i europeisk fotball. De har like gode sjanser som noen andre til å føre Tottenham til nye høyder denne sesongen, og å bestille en fotballtur til Tottenham Hotspur kan vise seg å være et av de beste valgene i livet ditt.

London,,England,-,January,8,,2019:,Tottenham,Branded,Corner,Flag

Verdens beste stadion?

Spurs tilbrakte to sesonger på Wembley mens White Hart Lane ble revet og deres nye stadion ble bygget. Da de endelig flyttet inn i 2019 kan man med trygghet si at det var verdt ventetiden. Med en kapasitet på litt over 62.000, er Tottenham Hotspur Stadium den tredje største banen i hele England, og med en prislapp på £1 milliard er det Englands dyreste stadion.

De ønsket London-rivalene, Crystal Palace, velkommen til sin første kamp på den nye banen der Son Heung-Min og Christian Eriksen satte ballen i nettet, men det var stemningen som satte overskrift.

Fansen som dro på den første kampen vil sannsynligvis fortelle barnebarna sine om det, og Spurs-fansen har holdt den stemningen i gang siden. Man kan lett høre klubbens slagord «Å våge er å gjøre» runge ut over byen under store derbyer og European Nights, og det er usannsynlig at tribunen vil være stille i så mye som ett minutt. En fotballtur til Tottenham Hotspur tilbyr en av de beste stemningene innen fotball.

Det er ikke bare fotball av ypperste kvalitet som tilbys her, det er usannsynlig at du vil finne et så bredt utvalg av mat og drikke i noe land i Europa. Fra en katsu-karri til vedfyrt pizza, du finner det du er i humør til her. Banen har også et eget bryggeri hvis du vil ha en halvliter å skylle det ned med.

Tottenham Hotspur Stadium tilbyr en av de beste kampdagsopplevelsene i verden, en fotballtur her er noe man virkelig burde oppleve

GettyImages-683037644

Hva du kan gjøre på en kampdag

På en kampdag vil Tottenham High Street være et hav av hvitt og marineblått. Spurs er den typen klubber som går i arv fra generasjon til generasjon, og du vil se fans i alle aldre gå mot stadionet med nervøs forventning.

Som enhver fotballtur i England, er puber en integrert del for de fleste som reiser til Tottenham, heldigvis er det mange valgmuligheter. The Bricklayers Arms, og de litt mer røffe No.8-pubene er fulle av lokalbefolkningen som jubler eller diskuterer avhengig av hvordan Spurs spiller, men de vil alltid ta imot de som har kommet for å heie på Tottenham.

Som nevnt har Tottenham Hotspur Stadium mange gode alternativer hvis du er ute etter en matbit, men med Nord-Londons store tilbud av tyrkisk mat, er det vanskelig å ikke unne deg en kebab. For Spurs-fansen er det den den legendariske Tottenham Star som serverer dem denne delikatessen, og du vil se køer hele veien nedover gaten på en kampdag.

Hvordan komme seg til stadionet

Byen London har et av de beste offentlige transportsystemene i verden. Du vil kunne ta en buss uansett hvor du er i byen eller ta t-banen til Tottenham Hale eller Seven Sisters og gå ca. 20 minutter til stadion.

Den mest effektive måten å komme seg til stadionet på er imidlertid å ta London Overground til White Hart Lane stasjon og gå de få minuttene det tar å komme seg til stadionet derfra.

Omvisning på stadionet og mer

Tottenham Hotspur Stadium er ikke bare for kampdager, en fotballtur til Tottenham kan vare en hel helg. En omvisning på stadionet tilbyr eksklusiv tilgang til førstelagets garderober og en sjanse til å utforske banen og følge spillernes kampdagopplevelse, holdt av mange morsomme og kunnskapsrike reiseledere.

Det eneste som imidlertid kan gjøre en fotballtur til Tottenham ekstra spesiell, er Dare Skywalk. Denne 90-minutters opplevelsen er ikke for den de som er litt bekymret for høyder og vil ta deg med rundt kanten av dette flotte stadionet, 46 meter over banen. Du trenger ikke bekymre deg, du vil være godt sikret på turen!

Andre fotballaktiviteter i London

Det er få byer i verden med mer fotball i blodet enn London. Det er rimelig å si at Tottenham, Chelsea og Arsenal utgjør de tre største klubbene i byen, men det er mange andre Premier League-klubber som er verdt et besøk på turen.

West Ham, Crystal Palace, Fulham og Brentford tilbyr alle Premier League-fotball, samt stadioner som tilbyr sine egne unike opplevelser.

En fotballtur til Tottenham Hotspur er et flott alternativ for alle som er ute etter en spesiell opplevelse. En samfunnsklubb som alltid vil representere folket i Nord-London, det er ingen annen klubb som de mektige Spurs.

My project-1

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.