De 5 beste byene å utforske fotballkultur i

Madrid

Å dra på fotballkamp i Madrid er en fantastisk opplevelse. I denne byen finner du fire lokale klubber, fra de globale stjernene i Real Madrid og deres rivaliserende naboer Atlético Madrid til de mer tradisjonelle lokalsamfunnsklubben Rayo Vallecano og Getafe.

Den fantastiske Santiago Bernabéu stadion er hjemmet til Real Madrid som nå er 14 ganger europamestere. Når det gjelder deres lokale rivaler, spiller Atlético Madrid for tiden på Wanda Metropolitano Stadium, et helt nytt stadion som ligger øst for sentrum. Ikke la det rene estetiske designet til stadionet lure deg. «The Atletic Ultras» er like barske som de andre lagene i Europa.

Ikke gå glipp av en Rayo Vallecano hjemmekamp når du er i Madrid. Rayo er byens tredje lag og holder til i Vallecas, det sørlige nabolaget av byen. En av de få gjenværende nabolagsklubbene i landets profesjonelle fotballiga, Rayo har alltid vært i skyggen av Real Madrid og Atleti. Velkjente over hele Europa for sin politiske aktivisme viser fansen deres ofte antirasistiske, antifascistiske og antihomofobe bannere på stadionet.

Sist, men på ingen måte minst, er det Getafe. Klubben holder til i Getafe-regionen i Madrid og har vært en bærebjelke i La Liga i det meste av deres relativt korte eksistens. Stadionet deres har kanskje bare litt over 17 000 sitteplasser, men det betyr ikke at fansen deres er mindre lidenskapelig enn noen andre i den spanske hovedstaden. En fotballtur til Madrid er ikke komplett uten et besøk til Getafe.

Hvis du ønsker å basere fotballturen din rundt Real Madrid, er det vanskelig å finne en bedre bar med god atmosfære i nærheten av Santiago Bernabéu Stadium enn El Refugio. Det vennlige personalet og den vennlige atmosfæren gjør det til et populært sted for alle fotballfans.

Det er bare et fåtall små barer rundt Wanda Metropolitano Stadium, derfor er Centro-området i Madrid et bedre sted å spise og drikke. De beste anbefalingene inkluderer James Joyce Irish Pub Madrid på Calle de Alcalá, nær Retiro metrostasjon, og QW Madrid, som har mange store skjermer som viser en rekke sporter.

Roma

Roma er ikke bare et mekka for historie og romantikk, den evige byen har også alt en fotballfan kan ønske seg. Rivaliseringen mellom AS Roma og Lazio er en av de mest intense i hele fotballverdenen.

Det hele startet i 1927 da tre klubber slo seg sammen for å danne AS Roma, Lazio var den eneste romerske klubben som takket nei til dette tilbudet, og klubbene har kjempet mot hverandre siden. Ting blir bare forsterket av det faktum at de deler et stadion, Stadio Olimpico med 72 798 sitteplasser.

Området rundt stadionet kan være ganske rolig, så det kan være best å heller ta turen til Prati, et nærliggende boligområde ikke langt fra Vatikanet for å spise, drikke og utforske kulturen. Her finner du et bredt utvalg av puber og barer, romerske trattoriaer og pizzeriaer. Hostaria Dino e Toni er populær blant både turister og lokalbefolkningen for sine sjenerøse porsjoner med huspasta og antipasti, eller du kan sjekke ut livemusikk på en lokal pub som Fonclea for en smak av Roma, før eller etter en kamp.

fotballtur rome

London

Hvis du ønsker å dra på fotballtur til London, sørg for at du har et par uker til overs, det er ingen by i Europa som har så mange fotballklubber. Det er for tiden syv klubber fra hovedstaden i Premier League; Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham, Crystal Palace, Brentford og Fulham. Hver klubb har sin egen nisje når det gjelder stadioner og atmosfærer.

Chelsea ligger like ved Fulham Broadway undergrunnsstopp i Stamford Bridge, og har vunnet Champions League 2 ganger. Chelsea har også det eldste stadionet i London, selv om det ikke helt ser ut som det en gang gjorde. Chelsea-fans har blitt vant til å vinne de siste årene og har som et resultat hatt noen av de største navnene som noen gang har sparket en ball på den hellige banen deres.

Emirates stadion er en av de mest moderne i engelsk fotball. Siden Arsenal forlot Highbury har de slitt med å få tak i pokaler, men de er fortsatt en av de mest ikoniske idrettsklubbene. Den eneste klubben i moderne tid som har gått en hel ligakampanje ubeseiret, her kan du også se det gylne Premier League-trofeet på utstilling i museet deres.

Det kostet omtrent 1 milliard pund å bygge det fantastiske nye Tottenham Hotspur Stadium i Nord-London. Denne splitter nye arenaen er uten tvil den beste i verden, ikke bare vil du kunne se magien til Harry Kane på banen, du vil kunne nyte noe av den beste maten og drikken i hele byen her.

Alle andre stadioner i byen er verdt et besøk. West Hams London Stadium er massiv, Crystal Palaces Selhurst Park har en av de beste atmosfærene i landet, Brentfords Community Stadium er liten, men sprudlende og Fulhams Craven Cottage har en litt gammeldags estetikk og ligger i en vakker del av byen. Og det er bare klubbene i Premier League, det er 15 andre stadioner som også er verdt å se.

fotballtur london

Glasgow

Fotballer en hellig sport i Glasgows. Skottlands største by har ikke bare Celtic Park og Ibrox, men er også hjemmet til landslaget, Hampden Park.

Old Firm-derbyet mellom Celtic og Rangers er grunnfjellet i skotsk fotball. De to klubbene er de klart mest suksessrike og godt støttet i Skottland, og denne rivaliseringen går så dypt at den påvirker de politiske og sosiale sfærene i landet.

Celtic Park og Ibrox Stadium har noen av de mest skremmende atmosfærene i alle idretter, med mange av spillets storheter, inkludert Ronaldinho og Messi som sier hvor spesielle disse stadionene er. Begge er et must for enhver fotballfan.

Begge klubbene tilbyr omvisninger på stadion og museer for å vise frem sin historie. På grunn av den potensielt aggressive støtten i Glasgow, kan det være best for enhver besøkende å holde seg til sentrum, selv om det ikke er mangel på puber og barer du kan nyte her.

fotballtur glasgow

Dortmund

Når Borussia Dortmund spiller hjemme på Westfalenstadion sikler fotballfans over hele verden. Det er litt over 24 000 mennesker i stadionets Südtribüne, den største alternative tribunen i verden. Den har fått tilnavnet «Den gule veggen» på grunn av dens utrolige atmosfære.

Det er lett å finne flotte fotballdestinasjoner i hele regionen Nordrhein-Westfalen. En halvtimes kjøretur fra Dortmund tar deg til Gelsenkirchen for å besøke Dortmunds rival Schalke 04, mens Leverkusen, Köln og Mönchengladbach også ligger i nærheten.

Det er vanskelig å ikke dra til Dortmund og unne deg litt tradisjonell tysk mat og drikke. Currywurst, brautwurst og alle andre typer wurst tilbys i sentrum og utenfor stadionet. I motsetning til de fleste steder i Europa, har du muligheten til å ta øl med inn på stadionet i Tyskland. Et av de beste stedene for en hangout rett før kampen ville være Strobels Bar, som ligger i den nordøstlige delen av stadionet. Bortsett fra å huse et stort uteområde, serverer dette stedet også utmerket øl.

Denne listen kunne vært så mye lengre, men her er noen av de beste byene i verden å tilbringe tid som fotballfan.

fotballtur dortmund


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *