best football teams ever

De 5 beste fotballagene noensinne

Hvis du spør fotballfans om hvilket lag som er best, vil du sannsynligvis få en lang liste med svar. Tross alt er «best» et subjektivt begrep. Det finnes derimot enkelte klubber som gjennom tidene har blitt ansett som ekstra spesielle. Med denne ideen i tankene har vi laget en liste over historiens mest inspirerende lag.

Hvilke er de beste fotballagene noensinne?

 1. FC Barcelona (2009-2016)
 2. Real Madrid (1955-1960)
 3. Manchester United (1999)
 4. Liverpool FC (1977-1985)
 5. AC Milan (1988-1994)

1. FC Barcelona (2009-2016)

Ingen liste over verdens beste fotballag er komplett uten å nevne FC Barcelona. For øyeblikket er de det nest beste laget i La Liga, den spanske gigantens trofe-kabinett inkluderer:

 • 26 La Liga titler
 • 31 Copa del Rey titler
 • 5 UEFA Champions League titler

Selv om Barcelona har en lang suksesshistorie, står en tropp langt over resten. Troppen 2009-2016 blir sett på av alle som lagets gullgenerasjon.

Denne troppen fikk æren for å ha gjort «tiki-taka» stilen populær, og inneholdte mange legender. Noen eksepsjonelle navn inkluderer Lionel Messi, Andrés Iniesta, Xavier Creus (Xavi), Carlos Puyol, Gerard Pique og Sergio Busquets.

I tillegg ble en ny nylig ansatt manager kjent for mesterlig taktikk ansatt; Pep Guardiola. I sitt første år som leder ledet Guardiola Barcelona til sin første trippel noensinne. Så langt er Barcelona det eneste spanske laget som har vunnet en interkontinental trippel.

Denne bragden markerte begynnelsen på Barcelonas herredømme over både spansk og europeisk fotball. I disse årene vant laget 6 La Liga titler, 4 Copa del Rey titler og 3 UEFA Champions League titler. I nesten et tiår fryktet lag å reise til Camp Nou mest av alle stadioner.

Selv om mange av spillerne fra denne magiske epoken har trukket seg tilbake eller gått videre, har den katalanske klubben fortsatt et sterkt ungdomssystem. Når gjenoppbyggingsprosessen begynner, får nye stjerner en sjanse til å skinne. Spesielt med Lionel Messi som flyttet til Paris Saint Germain.

Har du planer om å bestille en fotballtur?

2. Real Madrid (1955–1960)

Med noe som virker som en uendelig mengde penger, kommer det ikke som en overraskelse at Real Madrid ligger på denne listen. Selv om de får sterk motstand fra Barcelona, ligger lagets mesterskap-statistikk fortsatt på toppen. Noen høydepunkter inkluderer:

 • 34 La Liga titler
 • 19 Copa del Rey titler
 • 13 UEFA Champions League titler

Ironisk nok, til tross for alle de nye store pengeoverføringene, kom den beste Real Madrid-troppen før den tiden da penger begynte å kraftig påvirke fotball. Troppen 1955-1960 regnes ofte som den beste i lagets historie.

Selv om ingen enkeltspiller i denne troppen kunne matche Cristiano Ronaldos statistikk, vant dette laget flere Champions League finaler. Fra 1956 til 1960 forlot ikke Europacupen (som den ble kalt) Santiago Bernabeu.

Disse spillerne la ned grunnlaget for det sterke kontinentale rykte som Real Madrid har i dag. Selv om troppen 2014-2018 var i nærheten av å matche denne bragden, glapp den ut av hendene og laget vant bare fire ganger på fem år.

Selv om det vil være tøft for ethvert lag å konkurrere med denne prestasjonen, er Bernabeu fortsatt et overgangsritual for spillere med høyt kaliber. Det ligger uten tvil flere rekordstore bragder i klubbens fremtid.

Har du planer om å bestille en fotballtur?

3. Manchester United (1999)

Manchester United er kanskje ikke den aller beste klubben i verden. Men berømmelsen deres kommer ikke uten grunn. Noen av høydepunktene fra Manchester Uniteds 143 år lange historie inkluderer:

 • 20 Premier League titler
 • 12 FA Cup titler
 • 3 UEFA Champions League titler

Selv om Manchester United har hatt stor suksess med mange av troppene sine, er det enkelt å kåre lagets mest vellykkede. Troppen fra 1999 hjalp laget med å vinne sin første kontinentale trippel noensinne – og er den eneste klubben i England som har klart dette.

Ledet av Sir Alex Ferguson, inkluderte den trippelvinnende troppen i 1999 flere medlemmer fra klassen 1992 – også kjent som Fergie’s Fledglings. Spillere som viste seg å være avgjørende for lagets suksess inkluderer David Beckham, Roy Keane, Ryan Giggs, Gary Neville og Paul Scholes. De ble også støttet av spillere som Peter Schmeichel og nåværende manager Ole Gunnar Solskjær.

Lagets mest minneverdige bragd kom i Champions League finalen mot Bayern München. Etter å ha hengt etter i over 80 minutter, sikret to overtidsmål fra Sheringham og Solskjær seieren.

 

De siste årene har Manchester United slitt med å finne fotfestet de så under Ferguson. Men tilbakekomsten av Cristiano Ronaldos gjør fansen håpefulle.

Har du planer om å bestille en fotballtur?

4. Liverpool (1977-1985)

Liverpool er det nest mest vellykkede laget i engelsk fotball. Her er en liste over lagets mest minneverdige bragder:

 • 19 Premier League titler
 • 7 FA Cup titler
 • 6 UEFA Champions League titler

I store deler av det 21. århundre ble Liverpool sett på som en underpresterende klubb. Riktignok måtte laget ha gjort det bra på et tidspunkt for å bli sett på denne måten, og dette er sant. I store deler av 1980-årene var de laget alle prøvde å slå.

I løpet av denne perioden dominerte Liverpool både Europacupen og Premier League, og plukket med seg totalt 13 trofeer mellom de to turneringene. Den mest minneverdige sesongen skjedde uten tvil i 1983-84. Laget gikk så vidt glipp av en kontinentalt trippel, men klarte likevel å fullføre en annen med en ligacupseier.

Noen av stjernespillerne fra denne perioden inkluderer Kenny Dalglish, Graeme Souness, Alan Hansen og Bruce Grobbelaar.

Til tross for overveldende prestasjoner i Premier League de siste 30 årene, regnes Liverpool fortsatt som et av de beste fotballagene i verden. Lagets utholdenhet i motgang har vist at de fortsatt er et lag i topp-eliten. Dette gjør laget ekstremt spennende å se på.

Tror du ikke oss? Se på prestasjonene i Champions League-finalen i 2005 mot AC Milan eller Champions League-semifinalen i 2019 mot Barcelona.

Har du planer om å bestille en fotballtur?

5. AC Milan (1988–1994)

AC Milan er det tredje mest vellykkede laget i Italia, etter Juventus og Inter Milan. På en internasjonal scene er de det nest mest suksessrike laget i Europa etter Real Madrid. Statistikken deres er ingenting å le av, og inkluderer:

 • 18 Serie A titler
 • 7 UEFA Champions League titler
 • 5 Coppa Italia titler

Naturligvis har de alltid vært et ganske konkurransedyktig lag. Men det er en tropp i denne klubbens historie som skiller seg ut – troppen som spilte i 1988-1994.

I løpet av denne perioden vant laget syv trofeer mellom Serie A og Europacupen. San Siro var også hjemsted for mange av spillere i verdensklasse, blant annet Paolo Maldini, Frank Rijkaard og Marco Van Baasten. Med Arrigo Sacchi i spissen, ble dette laget en suksess uten sidestykke.

I dag er AC Milan fortsatt et ganske konkurransedyktig lag, selv om de har gått en stund uten noen stor seier. Siden Zlatan Ibrahimovic stiller opp med kunster som trosser alderen hans, er de fortsatt et lag som er verdt å se på.

Har du planer om å bestille en fotballtur?1 Reply to “De 5 beste fotballagene noensinne”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *