10 Fotballklubber med de beste stadion-atmosfærene

Som den tidligere skotske treneren Jock Stein sa: «Fotball uten fans er ingenting.» En god atmosfære på stadionet gir minnerike opplevelser. Samtidig fører dårlig atmosfære til kjedsomhet (og potensielt anger på at man gadd å se den live.)

Med så mange fotballklubber i Europa kan det være vanskelig å finne ut hvilke stadioner som tilbyr de beste opplevelsene. Derfor har vi undersøkt på internett for å finne alle klubbene med atmosfærer så spennende at du rett og slett bare må oppleve det.

Hvilke fotballklubber har de beste stadion-atmosfærene?

  1. Borussia Dortmund
  2. SSC Napoli
  3. Liverpool FC
  4. Feyenoord Rotterdam
  5. AC Milan/Inter Milan
  6. Manchester United
  7. Glasgow Celtic
  8. Real Madrid
  9. Bayern Munich
  10. FC Barcelona

10. FC Barcelona – Camp Nou

Kampdager på Camp Nou er alltid en spesiell affære. Selve stadionet er magisk (og også det største i Europa). Legg til tusenvis av brølende fans og et meget vellykket fotballag, så får du en opplevelse de fleste aldri vil glemme.

For noen år siden tok styret i FC Barcelonas noen ekstra skritt for å fremheve atmosfæren på stadionet. Resultatet var en sangseksjon på tribunen som yrer av liv når en stjernespiller får tak i ballen.

Hvis du har tenkt å besøke Camp Nou og trenger en anbefaling for hva du bør se, ligger El Classico (Barcelona mot Real Madrid) utvilsomt i første rekke. Andre potensielt flotte kamper for atmosfæren inkluderer Champions League kamper mot Bayern München, Juventus eller Paris Saint Germain.

Er du ute etter å bestille en fotballtur?

9. Bayern Munich – Allianz Arena

Bare synet av Allianz Arena på Bayern Munich kampdager gir deg en følelse av hvordan atmosfæren er på innsiden. Bare den utrolige lysfremvisningen på utsiden av stadion gir en følelse av spenning.

På stadion kan du forvente mange fans som heier på laget sitt. Som med mange andre tyske stadioner er volumet uten sidestykke. Under Champions League kamper blir besøkende lag ofte overrasket over hvor høylytt et publikum på 80 000 mennesker kan være.

Kampene du vil ønske å oppleve i Allianz Arena inkluderer Der Klassiker (Bayern Munich vs. Borussia Dortmund) og Munich -derbyet (mot TSV 1860 Munich.)

Er du ute etter å bestille en fotballtur?

8. Real Madrid – Santiago Bernabau

Real Madrid-fans er kjent for å skape imponerende stemninger på kampdager, spesielt når Champions League er i gang. Bluss, tifos og syngende fans er ikke bare normalt under oppbyggingen til kickoff, men er også stort sett til stede gjennom hele kampen.

Mange Real Madrid -spillere har gjennom årene kommentert hvordan fansen og stadionatmosfæren har presset dem til å spille bedre.

Hvis brølet til fansen ikke er nok for deg, har Real Madrid også nylig renovert Santiago Bernabau. Dette betyr at du kan forvente deg moderne fasiliteter for en ekstra god opplevelse.

Er du ute etter å bestille en fotballtur?

7. Glasgow Celtic – Celtic Park

Flere meningsmålinger angående fotballklubber med den beste atmosfæren har vist at Glasgow Celtic ligger høyt oppe på listen. Selv om Celtic ikke er det mest bemerkelsesverdige europeiske laget, gjør fansen deres hver kamp om til en minneverdig opplevelse.

Flere spillere fra verdens beste lag har kommentert den intense atmosfæren når de besøker Parkhead. Dette inkluderer personer som Gianluigi Buffon, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Gerard Pique og Steven Gerrard.

Hvis du har tenkt å besøke Celtic Park (eller Parkhead som det er kjærlig kjent), anbefaler vi deg å velge  Champions League -kamper.

Er du ute etter å bestille en fotballtur?

6. Manchester United – Old Trafford

Old Trafford er hjemmet til det mest suksessrike engelske fotballaget, Manchester United. På grunn av lagets suksess, er hjemmekamper nesten alltid utsolgt. Det er vanskelig å finne et tomt sete på dette stadionet.

Det spiller ingen rolle om det er en veldedighets- eller seriekamp, her kan du forvente å finne 70 000 fans på tribunen til enhver kamp.

Kvelder du kan forvente ekstra liv på stadionet inkluderer Manchester -derbyet og enhver kamp mot den historiske rivalen Liverpool. På samme måte bør du holde øye med kamper mot store europeisk klubber, som for eksempel Bayern Munich eller FC Barcelona.

Er du ute etter å bestille en fotballtur?

5. AC Milan/Inter Milan – San Siro

San Siro er hjemmet til to av de største fotballklubbene i Italia: AC Milan og Inter Milan. Kampene til begge lagene blir sett på som store hendelser der fans vifter med flagg, tenner bluss og synger sanger.

For å virkelig oppleve den spennende atmosfæren i San Siro og all dens prakt, må du delta på et Milan derby. Siden alle fans er hjemmefans, kan du forvente at det blir en bråkete affære med mye følelser. Utenfor derbyet er enhver Champions League kamp med en tradisjonell rival, for eksempel Liverpool eller Barcelona, også verdt en tur.

Hvis du må velge mellom enten AC Milan eller Inter Milan, foreslår vi at du går med AC Milan. Fansene deres ser ut til å være litt mer entusiastiske.

Er du ute etter å bestille en fotballtur?

4. Feyenoord Rotterdam –  Feyenoord Stadium

Feyenoord Rotterdam tilbyr en kraftig atmosfære på stadion med tradisjonell fotball og et spennende publikum. Lojaliteten til klubbens sterkeste supportere (også kjent som «Het Legioen») er verdt å se.

På en gitt kampdag okkuperer rundt 50 000 fans tribunene som brøler ut klubbens signaturmotto «Hand in Hand.» Også kjent som De Kuip, vil en tur til Feyenoord alltid imponere ekte fotballfans.

Kampene du bør være spesielt oppmerksom på, inkludere alle kamper som involverer Ajax (kjent som De Klassieker). Europeiske kamper er også kjent for å gi inspirerende forestillinger fra klubbens mest lojale fans.

Er du ute etter å bestille en fotballtur?

3. Liverpool FC – Anfield

I 2021 ble Liverpool FC kåret som Premier League laget med den beste atmosfæren på stadionet. Dette bør være overbevisende nok om spenningen du kan forvente på kampdager. Her på stadionet kan du høre «You’ll Never Walk Alone» brølene ut fra tribunen.

Selv om Liverpool-fans skaper et intenst miljø for besøkende lag, er de også kjent for å respektere besøkende spillere. For eksempel, tidligere Real Madrid og FC Porto -keeper, Iker Casillas mottok to stående applauser etter å ha holdt nullen mot Liverpool.

Selv om Anfield ikke er det største stadionet, vil fansen som fyller tribunene ukentlig det til å føles som om stadionet er det største i verden.

Er du ute etter å bestille en fotballtur?

2. SSC Napoli – Diego Armando Maradona Stadium

SSC Napoli er ikke den mest suksessrike klubben i Italia, men den har en unik historie og en enorm mengde supportere. Selv om det er over 30 år siden laget sist vant en tittel i A-Serien, er supporterne fortsatt lojale til klubben.

På mange fotballstadioner opplever du et brusende publikum på bestemte kampdager. Med Napoli kan du imidlertid forvente et fullpakket publikum hver eneste dag. Så hvis du vil vite hvordan rå, emosjonell energi ser ut, må du oppleve atmosfæren på stadionet til Napoli.

Kampene som garantert vil bringe inspirerende oppmøter inkluderer kamper mot Juventus, Roma (Derby del Sud) og Palermo (Derby delle Sud Due Sicilie.)

Er du ute etter å bestille en fotballtur?

1. Borussia Dortmund – Signal Iduna Park/Westfalenstadion

Borussia Dortmund har ofte blitt kåret til klubben med Europas beste stadionatmosfære. Det kommer ikke som en overraskende når laget regelmessig kan vise til noen av de høyeste gjennomsnittlige deltakertallene på kontinentet.

Westfalenstadion er den syvende største stadion i Europa med totalt 81 365 fans. På kampdager er tribunene fylt med støttespillere i svart og gult antrekk som skriker etter laget sitt, noe som skaper et skremmende miljø for det besøkende laget.

Hvis du har lyst å se lidenskap på sitt beste, bør du legge turen til Signal Iduna Park. Som med Bayern München, anbefaler vi ta turen på dager med Der Klassiker eller Champions League kamper. Vi anbefaler på det sterkeste at du pakker med deg hørselvern.

Er du ute etter å bestille en fotballtur?



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *