Hva du kan gjøre på en fotballtur til AC Milan

En minnerik fotballtur til Milano bør bestå av 3 ting, god mat, god drikke og god fotball. Heldigvis har denne vakre byen og den verdensberømte Rossoneri alt du trenger i alle kategorier.

Hvem er AC Milan?

Basert i den rike delen av Italia, ble de regjerende Serie A-mesterne, AC Milan grunnlagt av en gruppe engelskmenn i 1899, like etter å ha introdusert fotball for nasjonen. Siden den gang har AC Milan tilbrakt alle utenom to sesonger i den italienske toppklassen, og vunnet tittelen ved 19 anledninger. Dette setter dem på nivå med de bitre rivalene Inter og Juventus, som har 36 Serie A-titler.

Selv om de ikke har dominert hjemme, er den berømte drakten med røde og svarte striper kjent for sin europeisk suksess. Syv Champions League-titler betyr at de er Italias ledende klubb på den kontinentale scenen. En fotballtur til AC Milan vil være en minnerik tur.

Laget til AC Milan, som for tiden trenes av den italienske manageren Stefano Pioli, kan vise til kjente stjerner som Zlatan Ibrahimovic og Theo Hernandez, til nye talenter som Sandro Tonali og Rafael Leão i troppen deres.

En imponerende historie

AC Milans mest suksessrike periode kom mellom årene 1986 og 2009. På randen av konkurs kjøpte gründer og tidligere italiensk statsminister Silvio Berlusconi klubben i februar 1986 og gjorde store investeringer i laget.

Arrigo Sacchi ble hentet inn for å lede troppen, etterfulgt av høyt ansette nederlandske landskampspillere, Marco Van Basten, Ruud Gullit og Frank Rijkaard. De tre nederlenderne ga laget sitt effektive angrep, mens den solide italienske forsvarsbasen til Franco Baresi, Paolo Maldini og Alessandro Costacurta gjorde det nesten umulig for noen motstander å trenge gjennom.

Sacchi ledet AC Milan til deres første ligatittel på ni år, og vant den i sesongen 1987/88. Dette var en forløper for senere suksess som inkluderte Champions League-seire i sesongene 1988/89 og 1989/90. Laget fra disse årene ble kåret til det beste i historien av World Soccer Magazine.

Etter at Sacchi sluttet i 1991, tok eks-spiller Fabio Capello over. Capello hadde store sko å fylle, men han bygde på grunnlaget som Sacchi hadde forlatt. Tre påfølgende Serie A-titler fulgte hans utnevnelse som manager, i løpet av denne tiden hadde AC Milan en utrolig imponerende 58 kamper uten tap i ligaen, og ga dem kallenavnet «de uovervinnelige».

Carlo Ancelotti fortsatte der Capello slapp. Den legendariske treneren vant Champions League to ganger mens han administrerte AC Milan. Første gang kom i 2003 der de slo Juventus på straffer for å ta sin sjette tittel. Nederlaget mot Liverpool i 2005 i Istanbul ble litt mer utholdelig da laget tok hevn, og slo Scousers i 2007-finalen.

Ta deg en matbit

Alle som drar på fotballtur til Milano vil føle seg bortskjemte når det kommer til mat på kampdagen. Hvis du er ute etter en autentisk kampdagopplevelsen, så gjør det lokalbefolkningen gjør. Dra til San Siro en time eller to før kampen og prøv en salume sandwich (en spekemat sandwich) og en øl fra en av de mange bodene utenfor stadionet.

Hvis du heller vil være i Milano sentrum før du drar på kampen, så er Chiosco Squadre Calcio, en sandwich-bar med fotballtema som ligger like utenfor Sforza slott, et populært reisemål for mange fotballturister.

For de kresne finnes det flere sportsbarer rundt i sentrum. Barer og restauranter, som The English Football Pub, som ligger ved den berømte katedralen Duomo, er et flott sted å få seg en burger og en øl.

Hvordan kommer man seg til stadionet

I motsetning til stadioner i mange andre europeiske byer, ligger San Siro ganske nær sentrum. Du kan ta den tre mil lange turen via t-banen, som forbinder Milano sentrum med stasjonene San Siro Ippodromo og San Siro Stadio. Vær likevel oppmerksom på at kampdager ofte er de travleste tidene å reise på. Det er best å planlegge i god tid slik at du kan komme deg til sitteplassene dine.

Omvisning på San Siro stadion

Siden stadionet er delvis revet og er planlagt gjenoppbygd innen 2026, er en omvisning i berømte San Siro noe alle som er på fotballtur til Milano burde ta. Prisen er på €30 per voksen og €23 per barn. Den første etappen av turen består av å se den enorme mengden sølvpokaler vunnet av AC Milan gjennom deres mer enn 100 år lange historie. Den har også brukte skjorter fra ikoniske spillere, som Paolo Maldini, Franco Baresi og Kaka.

Når du føler deg mett på museet, kan du gå i fotsporene til noen av fotballens beste spillere. Ta en tur innom garderobene og gå ut gjennom den ikoniske tunnelen før du blir møtt av en av fotballens vakreste severdigheter; San Siro fotballbane.

Nyt historier fra reiseledere, tilgjengelig på flere språk, og utsikt over stadionet fra både tribunen og benkene. Spill ut fantasiene dine om å spille eller trene et av Europas store fotballag.

Andre fotballseverdigheter i byen

Det er vanskelig å dra på fotballtur til Milano og ignorere AC Milans harde rivaler, Inter, de deler tross alt stadion. Alt av Inters sølvtøy og andre minner finner du i museet og på stadionomvisningen.

Milan er et av verdens store fotballknutepunkter. En fotballtur til denne flotte byen er noe alle fotballsupportere burde vurdere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.