De 10 beste keeperne i verden

Å ha en god keeper er avgjørende hvis laget ditt ønsker å vinne titler. Vi ser ofte at keepere ikke får den rosen de fortjener. Det som oftest blir omtalt rundt keeperen er feilene de gjør og målene de slipper inn.

Men med redningene sine kan de endre utfallet til kampen. En god redning er nesten det samme som å score et mål. Det finnes mange gode keepere i fotball i dag. Derfor bestemte vi oss for å feire dette ved å rangere dem.

Det var ikke en enkel oppgave, men denne topp 10-listen er basert på prestasjonene til spillere i løpet av 2020-2021-sesongen og den statusen spillerne har oppnådd i løpet av karrieren sin. Så hvem er de beste keeperne i verden?

Hvem er de 10 beste keeperne i verden?

  1. Jan Oblack
  2. Ederson
  3. Keylor Navas
  4. Manuel Neuer
  5. Thibaut Courtois
  6. Ter Stegen
  7. Alisson
  8. Donnarumma
  9. Eduard Mendy
  10. Mike Maignan

10. Mike Maignan

Lag/land: AC Milan/Frankrike
Alder: 26

Vår topp 10-liste begynner med Mike Maignan; en fransk keeper som har kommet som en åpenbaring i den franske ligaen. Etter 10 års tørke vant Lille den franske ligaen i 2021. Han var en veldig viktig spiller som bidro mye til denne seieren.

Maignan er keeperen med det høyeste antallet «clean sheets» (20) i Europas fem beste ligaer. Denne sesongen flyttet han til Milan for å erstatte Donnarumma. Han har hatt en god start så langt, og han kan få nok en flott sesong.

Han ligger ikke høyere på listen fordi han bare har hatt ett utmerket år. Han må fortsette denne prestasjonen i noen år hvis han ønsker å klatre høyere på denne listen.

9. Edouard Mendy

Lag/land: Chelsea/Senegal
Alder: 29

Edouard Mendy er en annen keeper som har vist frem sin beste side i år. Historien om Edouard Mendy er utrolig og veldig motiverende. Da han spilte i tredjedivisjon i Frankrike, var han på prøve i England. Dessverre var det ingen lag som ville ha ham. Så sent som i 2017-2018-sesongen spilte han fortsatt i andredivisjon i Frankrike.

Men forrige sesong slet Chelsea med keeperen sin. Kepa presterte ikke bra. Så de bestemte seg for å gi Mendy en sjanse. Det viste seg å være et godt valg, fordi han hjalp laget med å vinne Champions League.

Han hadde redninger som holdt Chelsea med i ligaen. Han ligger også på 4. plass med Thibaut Courtois for flest clean sheets i ligakamper (16). Siden suksessen hans er nettopp begynt, må han prestere godt denne sesongen for å bli rangert bedre neste sesong.

8. Gianluigi Donnarumma

Lag/land: PSG/Italia
Alder: 22

Gianluigi Donnarumma har vært et vidunderbarn i mange år og har sjelden skuffet. Han slet derimot med forholdet til AC Milans administrasjon og fans til tross for at han alltid presterte bra. Han er den yngste spilleren på denne listen og har fortsatt hele karrieren foran seg.

På landslaget har han prestert strålende. Faktisk har han sluppet inn mer enn ett mål bare én gang (i en semifinale i Nations League-kampen mot Spania). Denne statistikken er enda mer utrolig når du tenker på at han har spilt for landslaget i fem år.

Han vant også nylig Euro Cup med landet sitt, og tok prisen for turneringens beste keeper.

Han står nå overfor en ny utfordring i PSG fordi han må kjempe om spilletid mot en annen stor keeper: Keylor Navas.

7. Alisson Becker

Lag/land: Liverpool/Brasil
Alder: 28

Alisson var i toppform da Liverpool vant Champions League i sesongen 2018-2019. Dessverre har Liverpool ikke vunnet Premier League siden sesongen 2019-20, og de har heller ikke nådd en annen finale siden den gang.

Likevel har Becker fortsatt prestert veldig bra i Liverpool, som fortsatt er et av de beste lagene som finnes. På den internasjonale scenen deler han vanligvis målet med Ederson, det var derfor han ikke spilte i Copa America. Liverpool har startet denne sesongen bra, så Becker får kanskje muligheten til å få mer oppmerksomhet igjen.

6. Marc-Andre ter Stegen

Lag/land: FC Barcelona/Tyskland
Alder: 29

Marc-Andre ter Stegen har vært en keeper i verdensklasse i mange år nå. De siste årene har Barcelona slitt defensivt og han har ofte reddet dem ut av en kinkig situasjon. Han er også veldig god med føttene, noe som er essensielt når du spiller for Barcelona.

Han lar laget beholde ballen i stedet for å gi den bort med redningene sine. Dessverre er han ikke førstevalgskeeperen til landslaget, det er på grunn av en noe uvanlig situasjon.

Det tyske landslaget har et veldig godt utvalg av keepere å velge mellom og Manuel Neuer har alltid vært førstevalget. Selv om Barcelona sliter akkurat nå, presterer han bra, og han hjelper dem mye. Uten ham kunne Barcelona gjort det enda dårligere.

5. Thibaut Courtois

Lag/land: Real Madrid/Belgia
Alder: 29

Thibaut Courtois klatret seg nylig opp på femteplass over de beste keeperne. Han er en veldig stor keeper med fantastiske reflekser. Han har vært en av de beste keeperne de siste fem årene.

Forrige sesong endte han på 4. plass med 16 clean sheets i ligakampene (uavgjort med Édouard Mendy). Han kom til Real Madrid for å erstatte Keylor Navas og han har gjort en god jobb selv om de ikke har vunnet noen mesterskap siden den gang.

4. Manuel Neuer

Lag/land: Bayern München/Tyskland
Alder: 35

Manuel Neuer har vært en av de beste keeperne i mange år. Med sine 35 år presterer han fortsatt på toppnivå. Når han går av, vil han bli en av de beste keeperne i historien.

Han er en legende i sin posisjon og han har vunnet alt bortsett fra et fotball-EM. Han moderniserte keeperjobben med sine høye posisjoner og sin evne med føttene. Han har hatt en veldig god sesong, men andre keepere presterte bedre, og derfor kom han bare til nummer fire på denne listen.

3. Keylor Navas

Lag/land: PSG/Costa Rica
Alder: 34

Keylor Navas er en av de mest undervurderte spillerne i verden. Folk glemmer at han har vunnet tre Champions League som en nøkkelspiller. Han vant ikke den franske tittelen med PSG, og det var et stort nederlag. Likevel er det ikke hans feil siden han fortsatt presterte bra.

Denne sesongen vil han møte en ny utfordring: Donnaruma. Den italienske keeperen ankommer laget som et ungt vidunderbarn. 34 år gamle Navas må derfor kjempe om startposisjonen.

2. Ederson Moraes

Lag/land: Manchester City/Brasil
Alder: 28

Ederson Moraes har vært veldig viktig for Manchester City og Pep Guardiola. Han har endret spillestilen til City. Nå har de en keeper som gjør at de enkelt kan angripe i retur.

Med sin sterke arm kan han kaste pasninger over 50 meter og åpne spillet. Dette gjør at City kan spille åpent og ha mer plass. Han er ikke alltid startkeeper med Brasil, men han spilte i Copa America.

Han har hatt et veldig godt år: han kom til finalen i Champions League, Copa America, og han vant Premier League. Han bekreftet statusen han har oppnådd de siste årene og har bevist at han fortsatt er en kvalitetskeeper takket være sine gode prestasjoner.

1. Jan Oblak

Lag/land: Atlético Madrid/Slovenia
Alder: 28

Jan Oblak er for tiden verdens beste keeper! De siste fem årene har han konsekvent vært en av toppkeeperne. Han har vært på topp tre i lang tid nå, og han begynner å bygge en seriøs status som en av de beste keeperne i vår tid.

Han vant La Liga denne sesongen med Atlético Madrid. Han er en nøkkelspiller for Atlético fordi de er et defensivt lag og lagets «siste forsvar» er keeperen. Han har mange redninger, han snakker mye med forsvarsspillerne sine, og gir selvtillit til laget. Dette gjør at han er et av grunnfundamentene til suksessen til Altético Madrid.

Er du enig i keeperne vi har valgt? Hvilken keeper ville du ha tatt med?



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *