De 10 beste angrepstrioene i fotballhistorie

I fotball skiller alltid toppspillere seg ut. Noen spillere er strålende individuelt, mens andre har en unik kjemi med lagkamerater som gir oppsiktsvekkende angrepsspill. Faktisk er det noen av de ikoniske fotballspillerne som har skilt seg ut i en trio. Nedenfor har vi listet alle de beste angrepstrioene som har prydet fotball.

Fra klassiske trioer som bare besteforeldrene dine husker, til nye grupper som vi gleder oss til å se i fremtiden, nedenfor viser vi de 10 beste angrepstrioene noensinne. Fortsett å lese for å finne ut mer!

Hvilke er de 10 beste angrepstrioene i fotball?

  1. Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar Jr (FC Barcelona)
  2. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gareth Bale (Real Madrid)
  3. Marco Van Basten, Ruud Gullit og Frank Rijkaard (AC Milan)
  4. Mohamed Salah, Sadio Mane og Roberto Firmino (Liverpool)
  5. George Best, Bobby Charlton og Dennis Law (Manchester United)
  6. Rivaldo, Ronaldinho og Ronaldo (Brasils landslag)
  7. Omar Sivori, John Charles og Giampiero Boniperti (Juventus)
  8. Alfredo Di Stefano, Francisco Gento og Ferenc Puskas (Real Madrid)
  9. David Beckham, Ryan Giggs og Paul Scholes (Manchester United)
  10. Johan Cruyff, Piet Keizer og Sjaak Swart (AFC AJAX)

10. Johan Cruyff, Piet Keizer og Sjaak Swart (AFC Ajax)

I 1974 kvalifiserte Nederland seg til VM for første gang siden 1938. De overrasket publikum med deres nye og innovative «Total Football» spillestil. Spillerne som kjørte denne strategien var tre AFC Ajax-stjerner som hadde spilt i flere år sammen – Johan Cruyff, Piet Keizer og Sjaak Swart.

Selv om det internasjonale publikummet ble overrasket over styrken til den nederlandske troppen, hadde Ajax på klubbkretsen vært fenomenal i årevis. Denne angrepstrioen hjalp laget med å vinne:

  • 6 Eredivisie titler
  • 3 European Cup (UEFA Champions League) titler.

Restene av Total Football strategien er fremdeles synlige i fotballkulturer over hele verden (FC Barcelonas «tiki-taka» spillestil stammer fra den.) Ajax er fortsatt et sterkt lag og mange av deres kjernetaktikker er fortsatt basert på Total Football.

Du kan se dette selv ved å bestille en fotballtur for å se Ajax!

9. David Beckham, Ryan Giggs og Paul Scholes (Manchester United)

Beckham, Giggs og Scholes er ubestridelige Manchester United-legender. Det kommer ikke som en overraskelse at de regnes som tre av de beste fotballspillerne gjennom tidene. De var kjent for å gå hardt på og å spille dyktige.

Paul Scholes er uten tvil den beste spilleren til å sende målgivende pasninger som England har levert. Beckham var kjent for sin presisjon og evne til å score mål fra lange avstander. Når vi fullfører trioen med en rask Ryan Giggs, så har vi et drømmelag!

Mens denne trioen spilte for Manchester United, vant de mange titler. Den mest kjente er sannsynligvis treblen deres fra 1999 (Premier League, FA Cup og UEFA Champions League). Det er fremdeles den eneste treblen som noen gang er vunnet av et engelsk fotballag.

Selv etter pensjonering blir disse tre spillerne sett på som en av de sterkeste spillergruppene i fotballhistorien. Manchester United er kjent for å ha sterke angrepstropper med spillere som Ruud van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo og Paul Pogba som følger i lignende roller. Dette gjør en fotballtur til Manchester United alltid til en spennende opplevelse.

8. Alfredo Di Stefano, Francisco Gento og Ferenc Puskas (Real Madrid)

Før Real Madrids berømte BBC-frontlinje, var det allerede en trio som satte et preg i klubbens historie. Alfredo Di Stefano, Francisco Gento og Ferenc Puskas vant fem UEFA Champions League-titler på rad. En av deres mer bemerkelsesverdige prestasjoner inkluderer en 7-3 seier over Eintracht Frankfurt i Europacupfinalen.

Alfredo Di Stefano regnes fortsatt som en av de mest scorende spillerne i UEFA Champions League, noe som er en bragd i seg selv siden lag spiller så mange flere kamper i disse dager. Francisco Gento er også den eneste spilleren som har vunnet seks europacuper. (Cristiano Ronaldo jakter sikkert etter den rekorden også!)

Hvis du ønsker å vitne til et av de beste fotballagene i verden, bør du bestille en fotballtur for å se Real Madrid.

7. Omar Sivori, John Charles og Giampiero Boniperti (Juventus)

På 1950-tallet var Juventus i dårlig form. Da Omar Sivori og John Charles ble med på laget i 1957, snudde de lykken til laget. Sammen med Giampiero Boniperti var «El Trio Magico» den beste angrepstrioen noen hadde sett.

Denne trioen førte Juventus tilbake til sine glansdager og vant:

  • 3 Serie A-titler
  • 2 italienske cuper

Selv om vi ikke kan reise tilbake i tid for å se den magiske trioen i aksjon, er Juventus fortsatt et fantastisk lag. Se selv ved å bestille en fotballtur for å se Juventus.

6. Rivaldo, Ronaldinho og Ronaldo (Brasils landslag)

De 3 legendariske R-ene: Rivaldo, Ronaldinho og Ronaldo gjorde det brasilianske fotballandslaget til en del av denne listen over beste angrepstrioer. Trioen gjorde sin første opptreden i Copa America hvor de viste seg å være vanskelige å slå.

Sammen scoret de 15 mål på syv kamper og hjalp Brasil å vinne VM 2002 – noe laget selv ikke forventet. Trioen hjalp også en ung Ronaldinho å komme i form, og fortsatte å imponere i Barcelona og AC Milan.

5. George Best, Bobby Charlton og Dennis Law (Manchester United)

The Holy Trinity er kjent for å markere begynnelsen på en æra med gode spillere i Manchester United. Denne trioen skremte hvert lag som var uheldig nok til å møte dem.

George Best, Bobby Charlton og Dennis Law hjalp laget med hele:

  • 660+ mål på 1300 kamper sammenlagt
  • Manchester Uniteds første Europacup

Dette er andre gang Manchester United står oppført. Selvfølgelig, hvis du vil se en annen kommende fotballtrio, må du bestille en fotballtur for å se Manchester United.

4. Mohamed Salah, Sadio Mane og Roberto Firmino (Liverpool FC)

MSF er en festning av angrepsspillere som spiller for Liverpool FC. De siste fire årene har de hjulpet Liverpool med å vinne:

  • 1 Champions League
  • 1 FIFA Club World Cup
  • 1 UEFA Super Cup
  • 1 Premier League-tittel

Dette kommer ikke akkurat som noen overraskelse når de har scoret over 300 mål for Liverpool sammenlagt!

Liverpool FC-fans elsker å se denne trioen spille fordi det er en uforglemmelig opplevelse. Bli vitne til det selv ved å bestille en fotballtur for å se Liverpool FC.

3. Marco van Basten, Ruud Gullit og Frank Rijkaard (AC Milan)

Marco van Basten, Ruud Gullit og Frank Rijkaard er kjent for å ha snudd lykken til AC Milan. Van Basten var en perfeksjonist med skuddfoten, Rijkaard den beste defensive midtbanespilleren i sin tid, og Gullit regnes fortsatt som en av de beste nederlandske spillerne gjennom tidene.

Sammen hjalp de klubben med å vinne:

  • 3 Serie A-titler
  • 2 UEFA Champions League-titler
  • 2 europeiske supercuper

AC Milan setter stadig sammen lag med sterke offensive og defensive spillere. Hvis du vil se hva de tilbyr, kan du bestille en fotballtur for å se AC Milan.

2. Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gareth Bale (Real Madrid)

Også kjent som BBC, sammen utførte denne trioen noen vanvittige prestasjoner, inkludert:

  • 97 mål
  • 3 UEFA Champions League-titler på fire år
  • 1 La Liga-tittel

Ved hjelp av BCC ble Real Madrid den første klubben som vant tre Champions League-trofeer på rad (med konkurransen i sitt nåværende format.) Trioen brøt opp da Ronaldo dro til Juventus.

Selv om Cristiano Ronaldo ikke lenger er i Real Madrid, kan du fortsatt se Karim Benzema og Gareth Bale spille hvis du bestiller en fotballtur for å se Real Madrid.

1. Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar Jr (FC Barcelona)

Det var ingen annen mulighet enn MSN for pryde førsteplassen på denne listen. Mellom 2014 og 2017 hadde Barcelona den dødeligste trioen, som kombinerte de tre beste latinamerikanske spillerne. Mellom de tre toppet de Real Madrids lagmål i 2015, og scoret 122 mål på en enkelt sesong.

Sesongen etter slo de sin egen rekord med 131 mål. Ved hjelp av trioen klarte Barcelona å vinne Champions League, Club World Cup og La Liga.

Selv om MSN ikke lenger er sammen, kan du fortsatt se fantastisk angrepsspill på en fotballtur til FC Barcelona.

Avslutningsvis er fotballhistorien full av fantastiske trioer, og de dukker fortsatt opp. Med Lionel Messis overgang til PSG er det allerede en ny mulig trio på gang: Messi, Neymar og Kylian Mbappé.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *