Tips! Vær sikker på at du har en gyldig billett + Les mer

Med Fotballtravel garanteres du ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer inngangsbilletter kan forårsake mange problemer.
Mer informasjon.
 • Papir eller e-billetter
 • En bekymringsløs opplevelse
Fotballtur

Atlético Madrid

Atlético Madrid
10
3 omtaler

Fotballtur
Atlético Madrid

Atlético Madrid
10
3 omtaler Atlético MadridAtlético Madridhttps://assets.travelgroep.nl/images/83386/83386.png5305

Tips! Vær sikker på at du har en gyldig billett + Les mer

Med Fotballtravel garanteres du ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer inngangsbilletter kan forårsake mange problemer.
Mer informasjon.
 • Papir eller e-billetter
 • En bekymringsløs opplevelse
1. Velg din kamp
2. Sett sammen turen din
3. Bekreft og bestill
Enkel bestilling Din personlig skreddersydde reise
Nummer 1 innen fotballturer Spesialisten siden 2004
Tydelig og presis Ingen skjulte kostnader


andre så på Atlético Madrid pakker de siste 24 timene.

Bestill en fotballtur til Atlético Madrid på fire enkle klikk

Bestill en komplett fotballtur til Atlético Madrid. Velg hvilken kamp, hotell og sitteplass du ønsker på ett og samme sted. Ingen bestillingsgebyrer.

Hvis du har planer om å besøke Atlético Madrid, vil du garantert sette pris på den berusende atmosfæren på dette imponerende stadionet. Estadio Wanda Metropolitano er en av de mest komfortable stadionene i hele verden, og har flott utsikt over banen fra hele tribunen. Enda mer imponerende er klubbens supportere, som kaller seg «Los Suffradors» på grunn av de mange oppturene og nedturene de har opplevd. Syngingen, hoppingen og vifting med flaggene pågår kontinuerlig i nitti minutter. Her vil du garantert få gåsehud!

I tillegg vil du ha god tid til å oppleve vakre Madrid. Her kan du beundre de mange severdighetene og nyte deilige tapas på en av de mange terrassene.

atletico-madrid-fotballturer

Alt du trenger å vite for din fotballtur til Atlético Madrid

Vi har plukket ut de beste tipsene for å sikre at du får mest mulig ut av turen til Atlético Madrid. Fra praktisk informasjon rundt Wanda Metropolitano stadion til forslag om hvordan du best kan utforske Madrid.

 • Informasjon om Wanda Metropolitano stadion, rute og tips
 • Informasjon om Atlético Madrid
 • Hva du kan gjøre i Madrid

Stadionet til Atlético Madrid: Wanda Metropolitano

atletico-madrid-stadionet

Til å begynne med var ikke supporterne så glade for å ha blitt tvunget bort fra den nesten hellige Vicente Calderón stadion, hvor Atlético spilte sine kamper i 51 år. Denne imponerende bygningen var mest kjent for den travle firefelts motorveien som gikk under en av hovedtribunene. Arbeid på motorveien forårsaket imidlertid så mye skade på stadion at sikkerheten til publikum ikke lenger kunne garanteres. Det var helt uunngåelig at klubben måtte flytte. Heldigvis fikk fansen en fantastisk stadion til gjengjeld.

Faktisk, så har Atlético Madrid spilt på den enorme Wanda Metropolitan-stadion helt siden 2017-2018 sesongen. Navnet er en hyllest til en av klubbens tidligere stadioner, Metropolitan Stadium, hvor Atlético spilte kampene sine fra 1923 til 1966. Fansen foretrekker å kalle den «Metropolitano», ettersom «Wanda» er navnet på stadionets kinesiske sponsor.

Stadionet har plass til 68 456 tilskuere, noe som gjør det til det tredje største stadionet i Spania etter Camp Nou (Barcelona) og Santiago Bernabéu (Real Madrid).

Fotballstadion er utstyrt med den nyeste teknologien og var den første stadion i verden som bruker 100% LED. Den har også 1000 parkeringsplasser inne på stadion og 3000 utenfor. Den har vunnet flere priser og var vertskap for Champions League-finalen i 2019 mellom Liverpool og Tottenham Hotspur. Legg til den flotte atmosfæren fra de lidenskapelige supporterne, og du vil garantert få en uforglemmelig opplevelse!

Hvordan komme seg til Wanda Metropolitano stadion?

Wanda Metropolitano stadion ligger i distriktet Rosas, 11 kilometer nord-øst for Madrid sentrum. Til tross for denne avstanden kan stadion nås enkelt og raskt med offentlig transport.

Med Metro

Å reise med metro er det desidert beste alternativet for å komme seg til stadionet. T-banestasjonen «Estadio Metropolitano» ligger rett ved siden av stadion. Det er den største stasjonen i hele Madrid-nettverket. Dimensjonene er virkelig kolossale, ettersom da de konstruerte stasjonen tok de hensyn til de tusenvis av supporterne som kom til å bruke linjen under kampdager.

For å komme hit, ta t-banelinje 7 (Hospital del Henares – Pitis). Fra sentrum av Madrid tar det ca 45 minutter, inkludert bytte ved Pueblo Nuevo (linje 5), Avenida de America (linje 4,6 og 9) eller Gregorio Maranon (linje 10).

Noen fans foretrekker å ikke dra rett til stadionet, men gå den siste delen. Det er en spesiell opplevelse å troppe opp blant de andre supporterne mens lokalbefolkningen setter opp boder for å selge mat og drikke til den marsjerende folkemengden. Hvis du ikke vil gå glipp av det, gå av på stasjonene La Rosas (linje 2), Canillejas (linje 5) eller Las Musas (linje 7). Fra disse stasjonene er det omtrent 15 minutters gange til stadionet.

Med buss

EMT Madrid-busser som ankommer stadionet er linjene 28, 38, 48, 140, 153, E2 og nattbussene N5 og N6.

Med tog

Det spanske togselskapet Renfe tar deg til Coslada stasjon med linje C2 eller C7. Denne stasjonen er imidlertid fortsatt mer enn fem kilometer unna Atlético stadion, så du må bytte til metrolinje 7 på samme stasjon. To stopp senere går du av på stadionet.

Med taxi

Det er også mulig å reise fra sentrum til stadionet med taxi. Her kan du forvente en tur på 12 kilometer (ca 30 minutter) og en kostnad på rundt €22.

Stadionets adresse:

Wanda Metropolitano

Avenida de Luis Aragones 4

28022

Madrid, Spain

Oversikt over stadionet

Wanda Metropolitano har tre ringer. Siden komforten til publikum ble prioritert over maksimal kapasitet under byggingen, er avstanden mellom radene større enn på de fleste andre stadioner. Setene er derfor ganske komfortable, og 96% av sitteplassene er under tak.

Sidene på stadion er:

 • Fondo Norte. Eller de tre ringene bak målet på nordsiden av stadion. Her er et spesielt område forbeholdt familier. Helt øverst på mønet finner du boksene til bortesupporterne
 • Fondo Sur. Dette er setene på sørsiden bak målet.
 • Lateral Oeste. Vestsiden av stadion, hvor spillertunnelen og spillerboksene er plassert.

Det gjør at du sitter litt lenger unna banen enn på de andre tribunene. Her finner du også VIP-boksene, Presidentboksen og de fleste VIP-setene.

 • Lateral Este. Østsiden langs banen, hvor du har god utsikt over spillerboksene til begge lagene.
atletico-madrid-fotballstadion

Omvisning på stadion og museum

Et besøk i Atlético Madrid er ikke komplett uten en omvisning på stadionet og i det enorme klubbmuseet. Du kan velge å kun besøke museet eller bestille en omvisning på både stadionet og museet. Billetter kan bestilles på nett på forhånd, slik at du er garantert en sitteplass og sparer noen få euro også.

wanda

Stadionomvisning

Fra tirsdag til søndag arrangeres det en guidet omvisning på stadionet flere ganger om dagen, bortsett fra på kampdagen. Guidene snakker både på spansk og engelsk. Under den ca timelange turen får du tilgang til garderobene til Atlético og bortelaget (sjekk forskjellene!), Presserommet, massasjerommet og trenerrommet. Gjennom spillertunnelen går du ut på banen og gjennom spillerboksene. Du kan da besøke klubbmuseet på egenhånd.

For en kombibillett betaler du €22 på nett; på selve stadionet koster det €24.

For barn opptil 14 år er prisen €18.

Museum

Hvis du ikke har tid til en omvisning på stadionet, kan du også bare besøke «Territorio Atleti» -museet. Den ligger på vestsiden av stadionet, ved siden av Club Store.

Museet er over 1400 2m stort og viser klubbens historie fra de ble stiftet i 1903. Du finner alle Atlético-skjortene gjennom årene og opplever klubbens historiske øyeblikk i virtual reality. Selvfølgelig kan du se alle pokalene i troféskapet, inkludert VM. Sørg for at du har minst en og en halv time tilgjengelig for dette besøket.

Museet er åpent fra tirsdag til søndag, fra 11.00 til 18.00 (siste frist).

På internett betaler du €14 for en billett; i billettluken koster det €16.

Barn opp til 14 år får rabatt på €4.

Snacks og drikke i nærheten av stadionet

Området rundt Wanda Metropolitano er ikke like innbydende som området rundt Estadio Vicente Calderón. Tiden da tusenvis av supportere marsjerte til La Latina-distriktet for å starte tredje omgang er definitivt forbi. Likevel er det nok av atmosfæriske spisesteder i gatene rundt stadionet. I tillegg velger mange fans å dra tilbake til sentrum etter kampen er blåst av for festlige møter i en av de mange sportsbarene. Her har fotballfansen også noen favoritter, og vi kan hjelpe deg med dem.

atletico-madrid-snacks-og-drikke

Abocado Bar

Denne tapasbaren på Calle de Suecia 90 tilbyr kvalitetsmat til en god pris. Torsken er veldig populær, men blekkspruten og hamburgerne er også svært velsmakende. Det er også flere glutenfrie retter på menyen.

Bar La Previa 1903

Rett nede i gaten, på Calle de Suecia 102, ligger denne populære baren, som fremfor alt får ros for sin innbydende og imøtekommende service. Før og etter kampen er stemningen her utmerket, og du får servert iskald øl og utmerket tapas på et blunk. Siden det ikke serveres alkohol på stadionet, kommer mange Atlético-supportere hit for en Cerveza.

S10bar

S10bar, 56 Calle Guzman El Bueno, er kjent som den beste sportsbaren i byen. Moderne, hjemmelaget, velsmakende og billig» er mottoet her, og det er bare en liten del av opplevelsen. Du kan se forskjellige kamper på de mange TV-skjermene mens du nyter en Balotelli Burger, Diegoletta Maradona-sandwich eller en Muhammed Ali-biff.

James Joyce Irish Pub

På Calle de Alcalá 59, nær Retiro t-banestasjon, ligger denne svært populære sportsbaren. Stedet er ikke for stort, men å se en kamp på skjermen sammen med andre fotballfans skaper god stemning. Baren serverer et bredt utvalg av øl. Her opplever du også ofte at liveband spiller irsk folkemusikk.

Informasjon om Atlético Madrid

Atlético Madrid ble grunnlagt i 1903 av tre baskiske studenter som datterklubb av deres favorittklubb fra Baskerland, Athletic de Bilbao. I 1920 ble dette forholdet brutt og Atlético ble uavhengig.

Selv om klubben vant flere titler på 1950- og 1960-tallet, var Atléticos gullalder på 1970-tallet. På åtte år ble det vunnet tre ligatitler. I 1974 kom klubben til og med til finalen i Europacup 1, hvor Bayern München viste seg for sterke. Tyskerne var imidlertid ikke opptatt av en duell om klubb-VM. Atlético tok plassen deres og beseiret argentinske Independiente 2-1. Dette gjør Atlético til den eneste klubben i verden som har verdenscup i troféskapet, men ingen europacup I.

I 2014 og 2016 kom Atlético til finalen i Champions League, men begge gangene viste byrivalen Real Madrid seg for sterk. Likevel er klubbens troféskap godt utstyrt, med 11 mesterskapstrofeer, 10 nasjonale cuper og 4 Supercups. I tillegg har Atletico vunnet Europa League tre ganger og European Cup 2 én gang.

Atlético har én ekte erkerival: den større byrivalen Real Madrid. Rivaliseringen handler ikke bare om sport, men har også med de ulike bakgrunnene å gjøre.

Real Madrid representerte kongefamilien og den velstående klassen og kom fra det rike nord. Atlético, derimot, kom opprinnelig fra Sør og var populær blant arbeiderklassen. I dag er den bakgrunnen ganske utdatert: begge klubbene har supportere i alle samfunnslag. Felipe VI, den nåværende kongen av Spania, er til og med en lidenskapelig fan av Atlético Madrid.

Logoen til Atlético Madrid

Logoen til Atlético Madrid har blitt endret mange ganger gjennom årene. Siste gang var i 2017 da logoen ble modernisert på grunn av flyttingen til det nye stadionet.

Det som har forblitt det samme siden 1917 er de røde, hvite og blå fargene og bildet av en bjørn under et morbærtre. Dette bildet er tatt fra våpenskjoldet til byen Madrid. Legenden sier at dette området en gang var et samlingssted for bjørner (ved Puerto del Sol, Madrids hovedtorg, er det en stor statue som representerer denne legenden).

Til slutt representerer de syv hvite stjernene antallet provinser som grenser til Madrid, så vel som stjernene i stjernebildet «Stor bjørn».

atletico-madrid-logoen

Atlético Madrid-drakten

Atlético Madrid har spilt i de samme fargene siden 1911: en rød og hvit stripete skjorte, blå bukser og røde sokker. Fargene på skjorten ga også Atletico kallenavnet «Los Cochoneros» (madrassene). Spanske madrasser pleide å ha et rødt og hvitt trekk. Klubben har også et annet kallenavn, «Los Rojiblancos» (de rødhvite), på grunn av skjorten.

I løpet av klubbens første år var skjorten halvt blå og halvt hvit. Atletico Madrid spilte i samme skjorte som moderklubben Athletic Bilbao, som igjen tok i bruk disse fargene fra Englands Blackburn Rovers.

I 1909 sendte Bilbao en medarbeider til England for å kjøpe nye skjorter til både Bilbao og Madrid. De blå og hvite skjortene var ikke å finne, så han returnerte til Spania med de røde og hvite stripete skjorter fra Sunderland. Så bestemte både Athletic Bilbao og Atlético Madrid seg for å spille i disse nye fargene. En ekstra fordel var at røde og hvite tekstiler var allment tilgjengelige i Spania, ettersom madrasstrekk hadde samme farge. Atlético bestemte seg imidlertid for å fortsette å spille i de blå buksene til Blackburn Rovers.

Hva kan man gjøre i Madrid?

I den livlige spanske hovedstaden er det nesten umulig å velge blant de mange severdighetene. Verdensberømte museer, vakre parker, torg og kirker finner man overalt. Derfor har vi listet opp noen av høydepunktene for deg.

La Latina

la-latina

Ikke gå glipp av dette historiske arbeiderklassedistriktet under besøket ditt til Madrid. La Latina byr på timevis med vandring gjennom sine svingete gater, forbi en rekke restauranter, barer og antikvitetsbutikker. Ta en titt på den gamle markedshallen, hvor lokalbefolkningen tilbereder ferskt kjøtt og grønnsaker. Hver søndag morgen finner du et stort loppemarked her, hvor du sikkert finner noe du liker.

Parque del Buen Retiro

parque-del-buen-retiro

Den imponerende Retiroparken, en gang en privat park av kongefamilien, er ikke å gå glipp av. Trekk deg tilbake fra byens mas og støy og nyt de mange skulpturene og fontene. Besøk den kunstige innsjøen med sin vakre søyle, hvor du også kan leie en robåt. Eller ta en spasertur langs de mange gatemusikerne, portrettmalerne og spåmennene.

Museo Nacional del Prado

museo-nacional-del-prado

I nærheten av byparken finner du Prado, et av de største og mest kjente kunstmuseene i verden. Museet er spesielt kjent for sin samling på nesten 10 000 malerier, blant annet av Goya, Rembrandt og Pieter Bruegel. Som en kunstelsker vil du utvilsomt tilbringe timer i denne enorme bygningen. Inngangsbilletter koster €15, men ved å bestille på nett slipper du lang kø.

Groundhopping

groundhopping-em-madrid

Gjør turen til en skikkelig groundhop-tur. Besøk for eksempel Real Madrids imponerende Santiago Bernabéu. Det er flere daglige guidede turer, hvor du besøker museet, katakombene og banen. Vi anbefaler at du bestiller på nett på forhånd. Du kan da være sikker på plass, og du betaler mindre enn på selve stadionet.

Hvor langt unna ligger stadionet til Atletico Madrid?

Fra sentrum av Madrid, ligger stadionet ca 20 minutter unna med bil og 40 minutter med offentlig transport.

Hvor mye koster det for en omvisning i Wanda Metropolitano?

For en museum + turpakke er prisene 22€ for voksne og 16€ for barn.

Hvor mye koster en billett til LaLiga-kamper?

Det kommer an på kampen. Prisene kan variere fra rundt 60€ til 300€. Alt avhenger av hvilken kamp du velger å se.

Hvordan kan jeg få tak i billetter til en Atletico Madrid-kamp?

Den beste måten å få tak i billetter til en Atletico Madrid-kamp på er gjennom fotboltravel.no. Plattformen vår gir deg sjansen til å sette sammen din ultimate fotballtur på ett og samme sted. Velg kampen du vil se, hotellet du ønsker å overnatte på og flyreisen uten å åpne en ny fane.

Hvor mye koster en fotballtur for å se Atletico Madrid?

Vi tilbyr mange forskjellige pakker. Gjennomsnittsprisen for en fotballtur ligger mellom 300€ og 400€ per person. Prisen kan derimot variere mye avhengig av en rekke faktorer, inkludert:

 • Kampen du velger å se.
 • Hotellet du velger å bo på.
 • Flyreisen du velger (dette inkluderer flyselskapet og tidspunktet du velger å fly).

Hvor enkelt er det å få tak i billetter for å se Atletico?

Hvis du bestiller dem på forhånd, er det ganske enkelt. Husk at; jo viktigere kampen er, jo større etterspørsel er det på billettene. Derfor må du være mer oppmerksom på når billetter legges ut for salg.

Hva het det gamle Atletico de Madrid stadionet?

Det gamle stadionet ble kalt Estadio Vicente Calderón

Hvor kan jeg kjøpe offisielle varer fra klubben?

Det er offisielle butikker både på stadionet og i sentrum.

Spiller Atletico Madrid og Real Madrid begge på samme stadion?

I motsetning til andre lag som AC Milan og Inter Milan, har både Atletico og Real sine egne separate stadioner.

Hva er de beste sitteplassene å se kampen fra?

Selv om dette er forskjellig fra person til person, gir vanligvis de øvre setene den beste panoramautsikten, men de er også dyrere.

Omtaler

10 3 omtaler
Hotell
Atmosfære
Flyreise
Tjenester
By
Sitteplasser

Atlético Madrid - Málaga CF
10 Fantastisk

Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med servicen og billettene vi fikk. Atmosfæren på Vicente Calderón var fantastisk og det å slippe å finne flybilletter og overnatting selv gjorde bare denne nettsiden enda bedre. Madrid er en fantastisk by, og jeg vil anbefale alle å besøke den, jeg vurderer allerede en tur igjen i begynnelsen av neste sesong. For alle som vurderer å bruke denne nettsiden så jeg har ingenting annet enn ros å gi for servicen jeg fikk.

Tip: Dra på stadion tur også, bare 10 euro og skikkelig interessant. Jeg vil også anbefale å lære noen spanske fraser siden svært få mennesker snakket engelsk utenfor sentrum (noe som er ganske forståelig egentlig).

Glen Enfield fra Maidstone (UK), 3 personer
Atlético Madrid - Málaga CF
24 april 2016
Atlético Madrid - Málaga CF
10 Fantastisk

Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med tjenesten og billettene vi fikk. Atmosfæren på Vicente Calderón var fantastisk, og det å kunne bestille fly og overnatting på samme sted, gjør det så mye enklere å bruke dette nettstedet. Madrid er en fantastisk by, og jeg vil anbefale den til alle, jeg tenker å reise en tur tilbake allerede i begynnelsen av neste sesong. For alle som vurderer å bruke fotballtravel; jeg har ikke annet enn ros å gi til servicen som FootballBreak gir til kundene sine.

Tips: Ta en guidet tur på stadion også, koster bare 10 euro og er veldig interessant. Jeg vil også anbefale at man lærer seg noen enkle spanske setninger, da det ikke er så mange som kan engelsk i utkantstrøkene (og det er jo egentlig forståelig).

Glenn Enfield fra Maidstone (Storbritannia)
Atlético Madrid - Málaga CF
24 april 2016
Atlético Madrid - Deportivo La Coruña
10 Fantastisk

Vi kan sterkt anbefale å bruke fotballtravel. Vi var forbløffet over kvaliteten på hotellet og personalet for prisen vi betalte. 

Tips: Bare sug inn atmosfæren i Madrid.

James Fisher Fra Kelvedon(UK)
Atlético Madrid - Deportivo La Coruña
12 mars 2016