Hva er de største overgangene i fotballens historie?

I dagens overgangsmarked, er det ikke uvanlig å se fotballspillere bytte klubber. Det er til og med mindre uvanlig å se store pengesummer brukt for å lokke spillere til å bytte klubb. Å betale 50 millioner euro for en spiller er faktisk ganske vanlig i disse dager. Men, noen klubber tar skrittet enda lenger og bruker over 100 millioner euro for kun en enkelt spiller!

Noen ganger derimot, er overganger bemerkelsesverdig av helt andre grunner en penger. Mange overganger har rørt hjertet til millioner av supportere av både gode og dårlige grunner. Tenk på at Messi «snur ryggen» til Barcelona.

Siden overganger i fotballverden er så spennende, har vi satt sammen en liste over de største overgange

De 5 største overgangene noensinne

  1. Neymar (Barcelona til PSG, 2017)
  2. Lionel Messi (Barcelona til PSG, 2021)
  3. Cristiano Ronaldo (Manchester United til Real Madrid, 2009)
  4. Paul Pogba (Juventus til Manchester United, 2016)
  5. Gareth Bale (Tottenham Hotspur til Real Madrid, 2013)

5. Gareth Bale (Tottenham Hotspur til Real Madrid, 2013)

På siste plass finner vi overgangen til Gareth Bale. Bale sin overgang fra Tottenham til Real Madrid var det dyreste kjøpet noensinne da det tok plass. Det var også den første overgangen i fotballens historie da vi så tre tall foran milliontegnet!

Reisen til den walisiske spilleren begynner i Southampton. Etter ett år her, signerte han en fire-års kontrakt med Tottenham. Selv etter skadene, var Bale sin karrierer i Tottenham utrolig. Det var her mange andre klubber begynte å få øynene opp for spilleren.

Gjennom årene med Tottenham, utførte han mange utrolige bragder selv om de ikke vant mange trofeer, dette inkluderer:

  • 167 mål
  • 138 målgivende pasninger
  • 1 Engelsk ligacup tittel

Den 1. September 2013, annonserte Tottenham at Gareth Bale skulle bytte til Real Madrid. Han signerte en seks-års kontrakt til hele 100.8 millioner euro – som er mer enn hva Real Madrid betalte for Cristiano Ronaldo!

I årene med Real Madrid, var Bale uten tvil en av de beste spillerne på planeten. Han vant 13 trofeer på syv år (fire av dem var Champinos League-titler). Han scoret også 105 mål og hadde 68 målgivende pasninger. Da må man bare innrømme at denne walisiske mannen er en legende i Real Madrid!

Har du planer om å bestille en fotballtur?

4. Paul Pogba: (Juventus to Manchester United, 2016)

Paul Pogba var bare 23 år gammel da han bestemte seg for å returnere til Manchester United etter en strålende karriere i Juventus. I 2012 forlot han Manchester United for en fire-års kontrakt med Turin Giants. I løpet av disse årene kunne Pogba skryte av:

  • 34 mål
  • 40 målgivende pasninger
  • 4 Serie A titler, 2 Supercoppa Italiana titler, 2 Coppa Italia titler

I tillegg til en fantastisk prestasjon i Euro 2016, gjorde Pogbas statistikk ham til en ettertraktet spiller. Så da Manchester United kom for å hente tilbake diamanten de hadde gitt fra seg i 2016, ble de tvunget til å betale…

Hele 105 millioner euro! En ny verdensrekord på den høyeste summen en engelsk klubb hadde betalt for en enkelt spiller på den tiden.

Det hjalp også at Pogba virkelig ble sett på som en toppspiller av Manchester United-manager José Mourinho. Han så på Pogba som en kvalitetsspiller med stort potensial for forbedring.

I løpet av årene med Manchester United har Pogba scoret 38 mål og 49 målgivende pasninger til tross for å ha god støtte i store deler av sin tid i den engelske klubben.

Har du planer om å bestille en fotballtur?

3. Cristiano Ronaldo: (Manchester United til Real Madrid, 2009)

Det er umulig å snakke om de største overgangene i fotball uten å nevne Cristiano Ronaldo. To av de største overgangene i fotballhistorien er knyttet til ham.

Først, i 2009, da overgangen fra Manchester United til Real Madrid slo alle rekorder etter at de spanske gigantene betalte 94 millioner euro for å få han med på laget.

Så, i 2018, nøyaktig ni sesonger senere, flyttet han fra Real Madrid til Juventus for en pris på hele 117 millioner euro. Selv om begge overgangene er helt utrolige, bestemte vi oss for å snakke om den som skjedde i begynnelsen av karrieren.

Ronaldo ankom Manchester United som tenåring, og det tok ikke lang tid før han ble ansett som en av verdens beste spillere. Det enorme tempoet, dominansen i luften og evnen til å score på avstand gjorde ham til en av verdens mest uforutsigbare spillere. Noen av hans mest bemerkelsesverdige prestasjoner i Manchester United inkluderer:

  • 118 mål
  • 69 målgivende pasninger
  • 1 Ballon d’Or, 1 Champions League tittel, 3 Premier League titler, 1 FA Cup tittel, og 2 League Cup titler

For en spiller i begynnelsen av karrieren sin, er det å vinne 11 trofeer over all forventning. Real Madrid prøvde å lokke Ronaldo i årevis før han faktisk svarte ja, men Manchester United klarte å overtale ham til å bli værende så lenge som han gjorde.

I 2009 oppnådde Real Madrid målet sitt og kunngjorde en av de mest vellykkede overgangene i moderne fotballs historie: Cristiano Ronaldo signerte for Madrid for hele € 94 millioner.

I dag bruker lag slike summer til enhver god spiller, men i 2009 var denne prislappen enorm, selv for en av verdens beste spillere.

Har du planer om en fotballtur?

2. Lionel Messi: (FC Barcelona til Paris Saint-Germain, 2021)

De fleste fotballfans klarer nok fortsatt ikke å legge bak seg denne overgangen. Messi tilbrakte 17 sesonger i Barcelona siden han debuterte på Camp Nou i 2003.

Etter at kontrakten hans gikk ut i 2021, ønsket Messi å signere på nytt med den eneste klubben han noen gang har spilt for, men Barcelona ville også at han skulle bli. Dette skjedde derimot ikke, og det forklarer hvorfor denne overgangen er helt annerledes enn de vi har sett så langt.

Faktisk ønsket Barcelona å forlenge 34-åringens kontrakt med to år, men La Ligas regler for finansiell fair play tillot det ikke. Dessverre klarte ikke klubben å bli kvitt nok spillere til å beholde mesteren sin.

Barcelonas lønn-til-omsetning-prosent må være 70 prosent, og med Messi ombord var denne prosentandelen 110 prosent. Så de kunne ikke signert ham selv om han hadde spilt gratis.

Det er åpenbart å si at argentineren gjennom sin lange karriere i Barcelona nådde utrolige høyder, dette inkluderer:

  • 672 mål
  • 301 målgivende pasninger
  • 6 Ballon d’Ors, 3 UEFA Best Player in Europe, 4 Champions League titler, 10 La Liga titler, og 7 Copa del Rey titler

PSG har alltid fulgt situasjonen nøye. Så da den rette anledningen kom, la de frem tilbudet. I august 2021 aksepterte Lionel Messi en gratis overføring til Paris Saint-Germain og signerte en toårskontrakt med en nettolønn på 25 millioner euro per år.

Argentinerens karriere i den franske klubben har nettopp startet. Han debuterte 29. august på Reims og kom på banen for Neymar.

Det var første gang Messi spilte en konkurransedyktig klubbkamp for et annet lag enn Barcelona. Som PSGs hovedtrener Mauricio Pochettino sa etter sin debut, er Messi fortsatt langt fra sin beste form, men vi er sikre på at han vil fortsette å være den folkehistorien i fotball som han allerede er!

Har du planer om en fotballtur?

1. Neymar: (FC Barcelona til Paris Saint-Germain, 2017)

Neymars overgang fra Barcelona til PSG i sommeren 2017 kommer på førsteplass av flere grunner. Prislappen var ikke bare sjokkerende, men overgangen endte også med den beryktede angrepstrioen MSN (Neymar, Messi og Suarez) i Barcelona.

Barca signerte den brasilianske spilleren i 2013. I sin tid med katalanerne etablerte Neymar seg som et fremtredende medlem av en av de best angripstrioene i fotballhistorien. I løpet av sine fire sesonger i Barcelona la Neymar ut noen helt utrolige statistikker, som inkluderer:

  • 105 mål
  • 76 målgivende pasninger
  • 1 Champions League tittel, 2 La Liga titler, 3 Copa del Rey titler, 1 UEFA Super Cup tittel

Det kom ikke som noen overraskelse at da Paris Saint-Germain viste interesse for spilleren, krevde Barcelona at gigantene fra Paris måtte grave dypt i lommene for å få overgangen i havn. PSG signerte Neymar i 2017 for 222 millioner euro – en prislapp som gjorde brasilianeren til den dyreste overgangen i fotballhistorien. Denne rekorden står fortsatt!

Etter fire sesonger har Neymar etablert seg som en av de beste PSG-spillerne. Listen over prestasjoner med klubben er bemerkelsesverdig og fortsetter å vokse. Nylig signerte brasilianeren en ny kontrakt med den franske klubben som forlenget tiden med laget til 2025-sesongen.

Han er uten tvil fortsatt en av de beste spillerne i både FC Barcelona og PSGs historie.

Har du planer om en fotballtur?



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *