Topp 10 unge spillere i fotball

Fotball er en av de mest intense sportene i verden, og nå ser vi flere unge talenter som overrasker fotballsamfunnet. Disse unge stjernene har sjansen til å bli de neste lederne i sporten sin. Disse spillerne er morgendagens samtaleevne, og vi må følge godt med på hva de gjør og hva de oppnår! Med så mange lyse fremtider i denne sporten, var det ikke enkelt å lage en topp 10-liste. For å havne på denne listen, må spilleren være over 21 år gammel (derfor er spillere som Mbappé ikke nevnt).

Så, hvem er den beste unge spilleren?

Rangering:

  1. Haaland – 21 år
  2. Ansu Fati – 18 år
  3. Phil Foden – 21 år
  4. Pedri – 18 år
  5. Alphonso Davies – 20 år
  6. Vinicius Junior -21 år
  7. Eduardo Camavinga – 18 år
  8. Jadon Sancho -21 år
  9. Jude Bellingham – 18 år
  10. Mason Greenwood – 19 år

10. Mason Greenwood

  • Alder: 19
  • Lag/land: Manchester United/England
  • Posisjon: Angrep

Mason Greenwood er en fremtredende fotballspiller. Bare 19 år gammel har han allerede scoret over 20 mål for Manchester United. Det er vanskelig for enhver ung spiller å få mange minutter på banen i en stor og konkurransedyktig klubb som Manchester United.

Likevel har Greenwood utnyttet minuttene han har fått, og han har spilt fotball veldig bra. Han må fortsatt bevise at han er fortjent en startposisjon.

Det er ikke en lett jobb, med spillere som Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes, Jadon Sancho og Marcus Rashford på laget. Men det ser ut som Greenwood er på god vei til å bevise at han er verdig.

Er du ute etter en fotballtur?

9. Jude Bellingham

  • Alder: 18
  • Lag/land: Borussia Dortmund/England
  • Posisjon: Midtbanespiller

Jude Bellingham er den yngste spilleren på denne listen. Han har klart å komme på vår topp 10 liste takket være sin modenhet og allsidighet i spillet. Han er en veldig komplett spiller: han kan forsvare, assistere og score.

Det ser ut som om han alltid har kontroll over situasjonen og tar gode beslutninger i tøffe situasjoner. Alle disse egenskapene har gjort ham til en sentral spiller i Dortmund og et av de største unge fotballtalentene. Han har også blitt valgt ut til landslaget i England, og han kan bli en grunnleggende spiller i landslaget i fremtiden.

Er du ute etter en fotballtur?

8. Jadon Sancho

  • Alder: 21
  • Lag/land: Manchester United/England
  • Posisjon: Angrep

Jadon Sancho er den tredje engelske spilleren på denne listen. Sancho er en moderne angrepsspiller. Han er veldig god i 1v1-situasjoner, har en flott pasningsteknikk og en god skuddfot. Kort sagt, er Jadon Sancho en veldig begavet spiller som kan score og hjelpe.

Han ankom Manchester United denne sesongen og må vinne plassen sin ved å vise hvorfor han er en av de beste unge talentene i verden. Den eneste grunnen til at han ikke ligger høyere på listen, skyldes en skade som reduserer spilletiden.

Men Jadon Sancho har vist at han kan spille på både venstre side, høyre side og midtbane. Så han vil ha mange sjanser til å bli en av de største stjernene i Premier League.

Er du ute etter en fotballtur?

7. Eduardo Camavinga

  • Alder: 18
  • Lag/land: Real Madrid/Frankrike
  • Posisjon: Midtbanespiller

Camavinga hadde en flott første proffsesong. Bare 16 år gammel debuterte han i den franske ligaen og viste frem potensialet sitt. Sesongen 2020-21 var derimot mer komplisert.

Han ble ikke hentet inn på landslaget og spilte ikke hver kamp med Rennes. Likevel er han fortsatt en kvalitetsspiller som er gøy å se på banen. Med sin eleganse og teknikk gir han flyt til spillet. På toppen av sitt nivå er han en fryd å se.

Nylig debuterte han for Real Madrid og har hatt en god start med sitt nye lag. Han dekker mye terreng, men han kan også være mer offensiv. Han er en trussel på begge sider av banen, og bare 18 år gammel er han den tredje yngste spilleren på denne listen.

Er du ute etter en fotballtur?

6. Vinicius Junior

  • Alder: 21
  • Lag/land: Real Madrid/Brasil
  • Posisjon: Angrep

Vinicius har vært et vidunder i omtrent tre år, men dårlige beslutninger og mangel på mål i viktige øyeblikk har alltid vært grensen for hans utrolige talent. Det ser imidlertid ut til at dette begynner å endre seg.

Det ser ut som om han nå er i stand til å score mål oftere. Men er problemet løst?

Han har mye fart og kvalitet, noe som gjør ham til en konstant trussel mot rivaliserende lag. Ingen tviler på talentet hans, men han har fortsatt mye å bevise. Hvis han holder samme tempo som i starten av sesongen, vil han sette en stopper for kritikken.

Er du ute etter en fotballtur?

5. Alphonso Davies

  • Alder: 20
  • Lag/land: Bayern München/Canada
  • Posisjon: Forsvarer (venstreback)

Alphonso Davies er den eneste forsvareren på denne listen. Vanligvis får ikke gode forsvarere så mye oppmerksomhet. For det første er han en utrolig rask spiller! Farten gjør at han prestere godt på begge sider av banen.

For det andre er han en vanskelig spiller å dekke og en vanskelig rival å overvinne. Han er god på sentringer og gir mer flyt og effektivitet i spillet. På toppen av det spilte han en viktig rolle i å hjelpe Bayern München med å vinne Champions League i en tidligere sesong.

Er du ute etter en fotballtur?

4. Phil Foden

  • Alder: 21
  • Lag/land: Manchester City FC/England
  • Posisjon: Midtbanespiller

Guardiola kalte en gang Phil Foden for «den mest talentfulle spilleren [han] noensinne har sett». Teknikken hans er utrolig; en sann tryllekunstner med ballen!

Han har allerede spilt i en Champions League-finale og nådd finalen i Euro Cup med England.

Denne sesongen gjorde han et stort sprang. Han begynner å ha en grunnleggende rolle i Manchester City, og klarer flere mål og målgivende pasninger. Med flere minutter på banen enn før, presterer han veldig bra.

Han er snartenkt og flink, og har klart å få en plass i et lag med midtbanespillere i verdensklasse som Kevin De Bruyne eller İlkay Gündoğan. Talentet hans gjør at han kan snu en kamp med en pasning, dribling eller et skudd.

Er du ute etter en fotballtur?

3. Pedri

  • Alder: 18
  • Lag/land: FC Barcelona/Spania
  • Posisjon: Midtbanespiller

73; det er så mange kamper Pedri har spilt i år. Det er i gjennomsnitt ett spill hver 5. dag! Da er det ikke noen overraskelse at han satte rekord for flest kamper spilt av en 18-åring på en enkelt sesong.

Ganske enkelt, er Pedri en fenomenal spiller. Når han spiller, ser alt så enkelt ut. Denne sesongen tok han et stort sprang og bekreftet sitt unge talent. Han hadde stor innvirkning denne sesongen med Spania og Barcelona.

Han er en av hovedspillerne i en av de største klubbene i verden. Pedri har fortsatt mye å gjøre, men holdningen og spillet hans viser at han er unik. Med flott dribling, teknikk, pasningsevner og god bevegelse startet han karrieren på riktig fot.

Er du ute etter en fotballtur?

2. Ansu Fati

  • Alder: 18
  • Lag/land: FC Barcelona/Spania
  • Posisjon: Angrep

Selv om klubben er midt i krisen, er det en annen spiller fra FC Barcelona på denne listen. Ansu Fati er en annerledes spiller. Han er en veldig talentfull spiller med karakter og evnen til å score. I tillegg er han flink på å drible og har en god skuddfot.

Med Messis avgang er det forventet at han vil innta rollen som nummer 10. Vil han klare å lede dette laget og hjelpe Barcelona med å komme seg ut av krisen? Hvor mye har de seks månedene med skadefravær påvirket ham?

Til tross for disse spørsmålene, er det en tinge som er sant, Ansu Fati kan bli en av de beste spillerne i verden.

Er du ute etter en fotballtur?

Bestill en tur til FC Barcelona

1. Erling Haaland

  • Alder: 21
  • Lag: Borussia Dortmund/Norge
  • Posisjon: Angrep

Er Erling Haaland et menneske i det hele tatt? Denne «maskinen» fortsetter bare å score, og det ser ut til at ingenting kan stoppe ham. Han har nå flere mål enn kamper med Dortmund etter å ha startet denne sesongen med enorme tall.

Han er veldig bestemt, har mye selvtillit og er ikke redd. Så vi kan bare spørre oss selv: hva kan stoppe ham? Selv om det virker for tidlig å si, med de tallene han har vist, kan han slå mange rekorder og bli en av de beste scorerne gjennom tidene.

Er du ute etter en fotballtur:

Er du enig i vår topp 10-liste? Hvilken spiller ville du ha lagt til?



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *