Topp 10 europeiske klubber med de beste supporterne

Det er vanskelig å rangere hvilken fotballklubb som har de beste supporterne. Hva bør du egentlig ta hensyn til når du dømmer lag?

  • Størrelsen på fanbasen?
  • Hvor lidenskapelig supporterne er på kampdagen?
  • Eller antall trofeer laget har vunnet?

Vel, i denne topp 10-listen bestemte vi oss for å gjøre en blanding av alle disse faktorene. En god fanskare må være lojal, engasjert, dedikert og lidenskapelig. Men det er mer enn dette også; påvirkningen som fansen har over klubben ble også tatt i betraktning.

  1. Borussia Dortmund
  2. Galatasaray
  3. Liverpool
  4. AS Roma
  5. Barcelona
  6. Manchester United
  7. Napoli
  8. Atletico Madrid
  9. Real Madrid
  10. Celtic

10- Celtic FC

Celtic-fansen er utrolige. Stemningen på stadionet er fantastisk og gir en unik opplevelse. Å si at fansen er dedikert er en underdrivelse. Et fullsatt stadion er helt normalt for dette Glasgow-laget, noe som ikke er et problem når du har utrolig mange følgere.

Den katolske opprinnelsen til klubben bidro til å etablere denne veldefinerte fanbasen, og det er en av grunnene til at fansen er så dedikert til klubben. Denne lidenskapen går utover banen og skaper en unik forbindelse mellom supporterne og klubben deres.

9- Real Madrid

Real Madrid er en av de største klubbene i Europa, om ikke den største. Den spanske klubben har fans over hele verden og hevder at dens fanbase er den største i verden, med en potensiell global fanbase på rundt en halv milliard mennesker. Madrid-fans liker ofte å minne fans fra andre spanske klubber om dette faktumet.

Fansen deres er dedikerte, spesielt under store kamper. Vanligvis er klubben en sterk kandidat til å vinne alle konkurransene de deltar i. Men selv om ting skulle begynne å gå trått, så er alltid fansen der for å støtte dem. Denne mentaliteten er en av egenskapene til både klubben og supporterne som er sterkt beundret.

8- Atlético Madrid

På nummer åtte har vi Atlético de Madrid. Ja, en annen spansk klubb, nærmere bestemt en annen klubb med base i Madrid. Selv om deres største rival, Real Madrid, har vunnet flere trofeer og har flere fans rundt om i verden, er Atlético-fansen virkelig lidenskapelig og har alltid holdt fast ved klubben sin.

Med den kjente treneren Diego Simeone og deres kjente spillestil, gir Atlético fra seg stemningen til en søramerikansk klubb. Lidenskapen og energien til fansen kan kjennes igjen på banen. Selv om de har fått mer midler fra investorer de siste årene, har Atlético de Madrid-spillerne alltid vært kjent for å gi alt i løpet av en kamp.

Dette gjenspeiles av supporterne deres som holder volumet oppe gjennom hele kampen, og synger sanger for musikalsk støtte.

7- Napoli

Selvfølgelig måtte det være en italiensk klubb på denne listen også! Napoli er en av de mest historiske klubbene i Italia og verden. Diego Maradona er navnet som virkelig gjorde denne klubben kjent, og nå er de ikke bare den største klubben i Napoli, men også den største klubben i Sør-Italia.

Selv om Napoli har vunnet noen trofeer, er de ikke den mest suksessrike klubben i Italia. Likevel er det aldri lett å slå dem, spesielt ikke hjemme. Fansen deres gir vokal støtte fra tribunen, noe som nesten er dundrende og kan være ekstremt skremmende for motstandere. Å vinne en kamp på Stadio San Paolo er alltid en utfordring.

6- Manchester United

Manchester United regnes som en av de største klubbene i verden og har i likhet med Real Madrid også fans over hele verden. Tiden under Alex Ferguson var den beste tiden for Manchester United-fansen, da laget var en sterk kandidat til å vinne i alle konkurranser de deltok i.

Med høye forventninger som gjenstår etter Fergusons pensjonering, har fansen lidd i løpet av de siste årene siden klubben ikke har vært så konkurransedyktig som de skulle ønske. Men til tross for de vanskelige tidene, har supporterne til de røde djevlene alltid stått sterkt bak dem.

Old Trafford har fortsatt enorme besøkstall med fans som stadig presser laget til å bli bedre. Fansen deres er et eksempel på en lojal og krevende fanskare.

5- Barcelone

FC Barcelona er den tredje spanske klubben på denne listen! Barcelonas gyldne æra tok slutt relativt nylig, men under denne perioden har laget bygget en sterk fanbase. Dette er også en klubb med en global fanbase. Du ser Barcelona-trøyene dukke opp overalt!

Barcelonas motto «Mes Que un club» gir virkelig en unik atmosfære til stadionet. Mottoet tilsier også at klubben er et enormt symbol i Cataluña.

Barcelonas ungdomsakademi «La Masia» er veldig viktig, og fansen deres foretrekker at førstelagsspillere kommer fra dette akademiet. De siste årene har det blitt en av klubbens identifiserende kvaliteter. Dette bekreftes av spillestilen deres, som har vært ganske konsekvent gjennom årene.

4- Liverpool

Liverpool er enormt populært i England og internasjonalt. Hymnen «You’ll Never Walk Alone» sier mye om hvor dedikerte fansen deres er. Som med Barcelonas motto, indikerer den solidariteten blant klubbens fans og bidrar til å gi en unik opplevelse som ikke mange andre lag kan tilby.

Supporternes lidenskap for klubben bekreftes med deres vanvittige støtte under hjemmekamper mot deres største rivaler, Manchester United. Under disse kampene kan utvekslingen mellom fans bli opphetet. Spillerne føler alltid at fansen støtter dem opp.

3- AS Roma

Med Napoli allerede på denne listen, har du kanskje allerede en ide om hvordan italienere virkelig kan brenne for klubbene sine. Stadionets skremmende atmosfære og Ultras-medlemmene sier litt om hvordan Roma-fansen er annerledes.

De lojale supporterne har fått enorm respekt og beundring fra fotballmiljøet. Totti er den perfekte beskrivelsen av lojaliteten som både spillere og fans har til klubben. Fanbasen deres er ikke like stor som andre lag, men fansen deres har bevist for oss at båndet til klubben deres er unikt.

2- Galatasaray

Galatasaray er ikke en klubb som er veldig populær utenfor Tyrkia. Men innenfor de tyrkiske grensene og spesielt i Istanbul, støttes klubben sterkt. Fansen deres er kjent for å skape en av de mest, om ikke den mest, fiendtlige atmosfæren for bortelagene.

Noen internasjonale spillere, som Ryan Giggs, har innrømmet at de aldri hadde sett noe lignende. Det eneste problemet er at noen ganger kan fansen deres gå litt over streken. Ved flere anledninger har det blitt kastet gjenstander på banen under kamper.

Likevel vet fansen hvordan de skal behandle spillerne til laget, og noen ganger blir de til og med behandlet som «guder». Med all spenningen, de høylytte fansen og sangene deres, føler bortelaget seg aldri komfortable.

1- Borussia Dortmund

Selvfølgelig måtte Borussia Dortmund være på førsteplass. Den tyske klubben har utrolige fans og alle vet det. De er lojale, lidenskapelige og dedikerte. Under hjemmekamper skaper de en fantastisk atmosfære.

Stadionet deres er et av de største i Tyskland, og supporterne drar nytte av dette. Det kan være veldig skremmende å spille på Signal Iduna Park, spesielt når nesten 80 000 plasser er fylt med kun Dortmund-fans. I følge noen statistikker selges 94 % av billettene til hjemmefans.

Den gule veggen er også noe du ikke kan gå glipp av. Det er en kombinasjon av beundring og skremsel. Ikke mange lag kan gi denne lidenskapen og energien under en kamp. Selv om Bayern München har flere trofeer, har Dortmund alltid vært et konkurransedyktig lag med fantastiske fans som presser dem fremover.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *