Skjulte perler: De beste reisemålene for en alternativ fotballtur

La oss bare innse det. Alle liker å støtte de store klubbene med verdenskjente spillere, enorme stadioner og en troféhylle full av pokaler… Men du er ikke sånn. Du er ikke en person som alltid følger flokken: du hører på din egen musikk i stedet for radio, du legger ikke ut bilde av hva du spiser på Instagram, og du har ikke engang sett The Squid Game!

Siden du vil ha noe autentisk, foreslår vi noe alternativt. La oss ta en (billigere!) tur til en europeisk klubb full av lidenskap som alltid blir oversett. Stol på oss, du kommer ikke til å angre.

Rayo Vallecano (Madrid)

Hvis vi sier Madrid, tenker du mest sannsynlig på Real Madrid eller Atlético de Madrid. Men det er et lite nabolag i den spanske hovedstaden som også har sitt hjem her. Inneklemt mellom gatene i Vallecas finner du Rayos hjem: Estadio de Vallecas. Eller, som de foretrekker å stave det, Vallekas.

Det er helt klart en venstreorientert klubb med flest supportere blant blåsnipparbeiderne. Tilhengerne deres definerer seg selv som antifascistiske og viser stolt frem sine verdier på tribunen. Rayo har en av de mest lojale supporterne, noe som er enda mer overraskende med tanke på at de bare har opplevd korte øyeblikk av suksess gjennom historien, for det meste opprykk til La Liga. Den eneste gangen de kvalifiserte seg til Europaligaen var over 20 år siden.

Den beste tingen med en fotballtur til Rayo? Du kan fortsatt nyte hovedattraksjonene i Madrid, som Prado-museet eller Retiroparken.

Bestill en tur nå for å se Rayo Vallecano.

Levante (Valencia)

Du kjenner sikkert til Valencia og fotballaget som er oppkalt etter byen. Men visste du at det er et annet lag i denne byen også? Valencia CF har vunnet både nasjonale og internasjonale trofeer, mens Levante alltid vært et jojo-lag, som for det meste hopper mellom første og andre divisjon.

De er kjent som Granotas, som betyr «frosker» på valenciansk språk. Laget pleide å spille på et stadion ved siden av Turia-elven på 1930-tallet, og det var da kallenavnet oppsto. Hvis du drar til Ciutat de Valencia stadionet, ikke glem å si hei til de offisielle maskottene, froskene Blau og Grana.

Bestill en tur nå for å se UD Levante.

Espanyol

Espanyol er en av Spanias mest historiske klubber med en tradisjonell supporterskare, men FC Barcelona har alltid overskygget dem. Espanyol har tilbrakt 81 sesonger i La Liga, selv om de sjelden kjemper om mesterskapet. De har vunnet Copa del Rey noen ganger og har opplevd relativ suksess i Europaligaen, men alltid som underdogs.

Kallenavnet deres er Pericos (Parakeets) og de spiller for tiden på RCDE Stadium i Cornellá. De pleide å spille på det olympiske stadionet som ble bygget for de olympiske leker i Barcelona 1992, men den var for stor og for gammel. Derfor bestemte Espanyol seg for å bygge et nytt stadion. Det ligger en halvtime unna byen med tog, og det er en av Europas første miljøvennlige stadioner.

Bestill en tur for å se RCD Espanyol

Hellas Verona

Den største nyheten i den europeiske fotballsesongen 1985 fant sted i Italia. Hellas Verona, en klubb som rykket opp til førstedivisjon bare tre år før, overrasket alle og vant Serie A-tittelen. Husk at dette var på 1980-tallet, den italiensk fotballens gylne æra, med superstjerner som Maradona og Platini. Et par år etter bragden gikk laget tilbake til sin vanlige kamp for å unngå nedrykk.

Vi vet at du er en person som elsker kultur. Derfor anbefaler vi deg å dra til Verona. Det er byen der Shakespeares skuespill Romeo og Julie stammer fra. Og hvis du er interessert i historie, er det verdt å nevne at det romerske amfiteateret ligger i sentrum, og det er det nest største i Italia, rett etter Romas Colosseum. Der spilles operaer i stor skala, så det er også en god unnskyldning for å besøke Verona!

Bestill en tur for å se Hellas Verona

Torino

Juventus er kanskje Italias største klubb, men Torino er like (og kanskje mer!) populær i Torino. I motsetning til «La Vecchia Signora», kjemper Torino sjelden om pokalene. Men ting var annerledes litt tilbake i tid. Torino ble et av de beste lagene i verden på 1940-tallet, da de vant fire ligatitler på rad. Laget ble drept i en flyulykke, men det er fortsatt husket og elsket.

Foruten fotball har Torino mange kulturelle attraksjoner du kan inkludere i turen. Byen var kinoens fødested, så du kan finne et museum viet til historien. Og gitt sin historie som en industriby, ikke glem å besøke bilmuseet som ligger 3 km unna Torinos stadion.

Bestill en tur for å se Torino FC

Fulham

Hvis du liker gammeldagse stadioner, kan du ikke forlate London uten å besøke Craven Cottage. Bygget i 1896, tribunen som er bygget av tre vil gi deg en smak av hvordan fotball pleide å være i sine tidlige dager. Stadionet ble reist ved siden av Themsen, så det å se en Fulham FC-kamp blir en virkelig britisk opplevelse.

Fulham har ikke tilbrakt like mange sesonger i Premier League som de andre store London-klubbene, men nådde finalen i Europaligaen i 2010. Det er et lag som sliter med å holde seg i førstedivisjon, men hvem bryr seg når du har et av Englands vakreste hjem?

Bestill en tur til Fulham FC

Watford

Fun fact: tilbake på 1970-tallet ble Elton John styreleder i klubben. Den gang var Watford en veldig liten klubb som prøvde å komme tilbake til tredje divisjon, men i løpet av få år rykket Hornets opp til første divisjon. De rykket til slutt ned til til andre divisjon, men de har i det siste klart å klatre seg opp på stigen. De er tilbake i Premier League nå, og kjemper for å holde seg flytende en sesong til.

Watford spiller i Vicarage Road, en hundre år gammel stadion som ble renovert for fem år siden, da laget var tilbake igjen i toppklassen. Det ligger 1 time unna London sentrum, en rimelig avstand som gir deg god tid til å utforske storbyen!

Bestill en tur til Watford FC

 Southampton

Lei av de store engelske byene? Prøv noe nytt i Southampton. Det er en kystby som ligger sør i England, med en av de viktigste havnene i landet. Det var byen der den berømte Titanic satte seil mot Amerika.

Og selvfølgelig er det hjemmet til Southampton FC. The Saints er en av Englands eldste klubber. Selv om de ikke nådde Premier League før på 1960-tallet,  har de regelmessig hatt noen korte perioder i andre divisjon. De spiller på St. Mary’s Stadium, bygget i 2001 med en kapasitet på 32.000 tilskuere.

Bestill en tur til Southampton FC



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *