De største rivalene i europeiske fotball

Hver sesong spilles det enkelte fotballkamper ingen fotballfan bør gå glipp av. Vi har samlet en liste over de største rivalene i europeisk fotball.

5. Arsenal – Tottenham

4. Milan – Inter

3. Liverpool – Everton

2. Manchester United – Liverpool

1. Real Madrid – FC Barcelona

5. Arsenal – Tottenham

North London Derby er en av de mest populære kampene i engelsk fotball. En intens rivalisering som har pågått i over 169 kamper. Det er to lag med ulik stil som braker sammen i denne klassikeren av et fotballderby. Tottenham har historisk sett spilt en mer offensiv fotball, som normalt sett er mer attraktiv å se i motsetning til de mer defensive kampene Arsenal har spilt tidligere. Men Arsenal endret taktikken på 90-tallet da Arsene Wenger stilte opp og satt sammen et av tidens mest estetisk tiltalende fotballag.

Historisk sett har Arsenal hatt flest suksesser når det kommer til dette derbyet, og har gitt fansen noen av de mest innholdsrike kampene vi noen gang har sett. Når North London Derby går av stabelen, stopper hele hovedstaden i England opp for å få med seg hva som foregår på fotballbanen. Den nordlige delen av byen er full av fans fra begge lag, som synger sine legendariske sanger og gir all støtte til spillerne sine.

Selv om Tottenham i de siste årene har vært mer tilstede i europeiske konkurranser, og til og med stilt opp mot Liverpool i Champions League, ønsker Arsenal fortsatt å vise at de er bedre enn sine naboer ved å slå dem i North London Derby.

4. Milan – Inter

Milano, en av de vakreste byene i Italia er kjent for sin vakre arkitektur, fabelaktig kunst og deilige mat. Milano regnes også som motehovedstad i Europa. Alle vet dette, men det noen kanskje ikke vet, er at den norditalienske byen også inkluderer to av de største fotballagene i Italia. To lag med en veldig heftig rivalisering.

Begge har vært konger av Italia og Europe, hver gang de spiller kjemper de for å se hvem som er den virkelige eieren av San Siro, stadionet de deler og stadionet de kjemper for. Begge lag har utrolig mange supportere, og derfor våkner denne byen med et smell på dagene disse to gigantene spiller mot hverandre.

Derbyet Della Madonnina er et av de mest opphetede derbyene i verden, dette er fordi begge lag har en dyp historie, og denne rivaliseringen handler ikke bare om fotball, også politikk og religion. Hver toppspiller og trener som har spilt for et av disse lagene vil være enige om at Milan-derbyet er noe annerledes i Italia, ikke bare Milan, men hele landet er forventningsfulle på det som skjer på banen. Derbyet Della Madonnina er uten tvil Italias største kamp.

3. Liverpool – Everton

Merseyside-derbyet, en av Englands eldste rivaliseringer. Dette spennende derbyet spilles av de to store klubbene fra Liverpool. Dette derbyet er et av de mest opphetede derbyene i landet, delvis fordi hovedkvarteret til begge lagene ligger et steinkast unna hverandre.

Historisk sett har denne fotballkampen blitt spilt siden 1900-tallet, og Liverpool har som regel stukket av med seieren, selv om Everton har gitt dem en god utfordring og spilt imponerende fotball.

Merseyside-derbyet har sitt navn fra fylket der Liverpool ligger i England, og uten tvil er det et av de beste alternativene å se hvis du vil dra på fotballtur til England.

2. Manchester United – Liverpool

Nok en engelsk kamp på listen, og igjen med Liverpool. Denne fotballkampen har uten tvil de to mest historiske og legendariske lagene i Premier League. To forskjellige byer med ulik fortid, Anfield vs Old Trafford, hvem vil vinne?

Selv om seieren i løpet av de siste årene har gått til Liverpool på grunn av den delikate situasjonen Manchester United går gjennom. Har dette derbyet gitt oss noen av de mest ikoniske øyeblikkene i engelsk fotball og har alltid vært en utrolig interessant fotballkamp å se.

To engelske giganter på banen som spiller mot hverandre, hele landet stopper for å se denne kampen, en ekte legendarisk fotballkamp som er verdt å se og et must hvis du er fan av fotball og Premier League.

1. Real Madrid – FC Barcelona

En kamp som setter de to største byene i Spania opp mot hverandre. Lagene som spiller i El Clásico er de to beste fotballklubbene som noen gang har eksistert. De har vært vertskap for de beste spillerne og trenerne fra hele verden, de har vunnet vanvittige mengder nasjonale trofeer og europeiske trofeer. De representerer to helt forskjellige ideologier, og to helt forskjellige byer, men de har det samme målet, å vinne kampen og bli det beste laget i verden.

Alle derbyene vi har nevnt ovenfor er veldig underholdende kamper, og når disse spilles stanser hele landet for å følge med. Men når El Clásico går av stabelen, stanser hele verden. Det er en av de mest sette sportsbegivenhetene gjennom sesongen hvert år, siden Real Madrid og Barcelona har de to største og mest internasjonale fanbasene i verden.

Dette spillet har også en politisk side, der Barcelona skildrer uavhengigheten til Catalunya og Real Madrid, står for foreningen av Spania. I tillegg har begge disse lagene i mange år vært vertskap for de to beste spillerne i verden, Real Madrid hadde Cristiano Ronaldo og Barcelona hadde Messi.

Ingen annen klubbkamp i verden inneholder så mye lidenskap, spenning og ekte fotball enn El Clásico. Uten tvil den mest legendariske rivaliseringen i Europa og i verden, og som har gitt oss noen av de mest ikoniske øyeblikkene i fotball.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.