Veien fra fotballspiller til stjernekjendis

Med over 3,5 milliarder fotballfans rundt om i verden er det ingen overraskelse at store fotballspillere får kjendis-status. Men ellers i verdenen, når vi tenker på kjendiser, er det som regel filmstjerner, sangere, modeller og lignende som først dukker opp i tankene. Gjennom historien har vi sett mange fotballkjendiser krysse grensen fra å være fotballstjerne til å bli en mainstream-kjendis, og mange av dem har skaffet seg nye fans som ikke en gang visste at de en gang startet karrieren på fotballbanen. I listen nedenfor kan du finne noen av de mest kjente fotballspillerne som har gått fra å være idrettsutøver til å bli en mainstream-kjendis.

Vinnie Jones

En velkjente bad boy som startet sin fotballkarriere i Wimbledon og har vært innom både Leeds United, Sheffield United, Chelsea og Queens Park Rangers i årene mellom 1984 til 1999. Vinnie var en fremtredende fotballspiller i England og var kjent for sine aggressive ablegøyer og har spilt over 180 kamper i Premier League. Selv om dette er veldig imponerende, endte fotballkarrieren hans til slutt og han bestemte seg for å ta en veldig smart beslutning om å bli med i Hollywood. Han utnyttet sin bad boy/tough guy-personlighet og fikk roller i over 30 Hollywood-filmer, inkludert: Snatch, Mean Machine, She’s the Man og flere! Mange medlemmer av den yngre generasjonen kjenner ham bare for hans filmopptredener i stedet for hans ettertraktede fotballkarriere.

David Beckham

Den kjekke Mr. Beckham, er kanskje mest kjent for sin modellkarriere, de kjente parfymeannonsene og til og med som skuespiller i disse dager, man han var faktisk en gang en svært vellykket fotballspiller. Han var en av de store spillerne for det engelske landslaget samt Manchester United, Preston North End, Real Madrid, Milan, LA Galaxy og Paris Saint-Germain. Etter at han gikk av med pensjon, begynte han imidlertid å modellere for høyprofilerte merker og ble også gitt den ettertraktede tittelen «Underwear Model of The Century.» Han spilte hovedrollen i flere filmer som «Bend it Like Beckham», «King Arthur» og mange flere. Han fikk også et løft i stjernestatusen etter å ha giftet seg med kjæresten Victoria Beckham, fra det populære bandet Spice Girls. Han har derimot ikke glemt røttene sine i fotballverdenen og eier nå to klubber: Inter Miami CF og Salford City.

Eric Cantona

Den berømte franske fotballspilleren fra det ikoniske 90-tallet var en stjernespiller for både Leeds og Manchester United. Totalt spilte han 143 ligakamper, og scoret 63 ganger, men mange av fotballfansen kjenner ham best for hendelsen i bortekampen mot Crystal Palace da han sparket til en fan i folkemengden. Det var et sjokk da han trakk seg fra fotballen i en alder av 30 for å satse på en ny karriere i fransk kino. Han har en rolle i 1998-filmen Elizabeth, med Cate Blanchett i hovedrollen og andre filmer som «The Traveler», «Looking for Eric», «Inhuman Resources» og flere.

Julio Iglesias

Når du tenker på Julio Iglesias, husker de fleste av oss hans fantastiske disko-karriere til å begynne med. Fra hits som «Me olvidé de vivir» og albumet «Hey!» han er en kjent sanger og låtskriver. Ikke mange av oss vet imidlertid om hans svært fargerike fortid på fotballbanen. Han var faktisk en profesjonell spiller i Real Madrid, men dessverre tok fotballkarrieren hans en brå slutt da han ble diagnostisert med en godartet ryggsvulst som gjorde at han ble delvis lammet. Det går rykter om at en sykepleier ga ham hans første gitar under behandling på sykehuset, og det var det første skrittet til hans lange og vellykkede stjernestatus som musiker og et kjent navn.

Sir Sean Connery

Bond… James Bond. Noen av dere kjenner kanskje igjen Mr. Sean Connery fra hans syv roller som den mest kvalifiserte agenten i verden, James Bond, i tillegg til en mengde andre utmerkede roller. Men ikke mange kjenner til hans atletiske fortid. Selv om Sean Connery ikke var veldig populær for sin innsats på fotballbanen, og heller ikke spilte i noen veldig kjente lag, var han fortsatt en spiller for Bonnyrigg Rose, en semiprofesjonell skotsk klubb, som spilte i de lavere divisjonene. Ifølge Sean selv ble han også tilbudt en prøveperiode av East Fife. Likevel takket han nei da han skjønte at skuespill var hans lidenskap, selv om han fortsatt likte å se fotball like mye som enhver godt avrundet skotte. Han døde dessverre 31. oktober 2020, og til i dag kaller mange av hans fans ham den største eksporten Skottland noensinne har produsert.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *