De 5 beste spillerne i Real Madrids historie

Real Madrid er en av de eldste klubbene i Europa og verden. Mange fotballspillere fra hele verden har hatt æren av å spille i deres ikoniske hvite trøyer og forsvare Real Madrid-emblemet og alt det står for. Nedenfor er de 5 beste spillerne som har gjort inntrykk i Real Madrids rike historie:

5. Sergio Ramos

Sergio Ramos gikk over fra Sevilla til Real Madrid i en veldig ung alder. Han var uten tvil den beste midtstopperen i verden i sine glansdager. Ramos klarte å score utrolige 100 mål, som er rekord for en midtstopper.

Under sitt lange opphold i Madrid spilte han 650 kamper og tok over som kaptein for Iker Casillas til han forlot laget. I tillegg til å være en formidabel fotballspiller med veldig lure triks på banen, var Ramos også et avgjørende medlem når laget begynte å vokse. Hans mentale styrke i tillegg til hans utmerkede lederskap og mange års erfaring, gjorde ham til den perfekte kapteinen og spilleren for å øke moralen til laget i dårlige tider.

Sergio Ramos forlot Real Madrid i 2021 for Paris Saint Germain etter uenigheter med klubben, noe som satte en bitter slutt for mange år med dedikasjon og lidenskap.

4. Karim Benzema

Don Karim, le Neuf, KB9 á la Maison. Dette er noen av navnene som ble brukt for å referere til Karim Benzema, den nåværende kapteinen i Real Madrid og den tredje høyeste målscoreren i klubbens historie med 318 mål, bak kun Raúl Gonzalez og Cristiano Ronaldo.

Karim Benzema kom til Real Madrid for 14 år siden. Han skilte seg raskt ut for sin fantastiske spillestil og sin visjon om spillet. Han klarte også å tilpasse seg godt, mye fordi han forble i en mer sekundær rolle når spillere som Cristiano Ronaldo var i lyset. Da Cristiano forlot klubben, sparket Benzema seg frem og tok over rollen som hovedperson.

Siden han er i sin beste alder, og veldig nær å vinne sin første Ballon d´Or, er det rimelig å si at Benzemas karriere i Real Madrid sannsynligvis vil vare i noen år til.

3. Paco Gento

En sann legende fra 1950- og 1960-tallet og den eneste Real Madrid-spilleren som har vunnet 6 europacuper, mer enn 600 spilte kamper og en av historiens beste kantspillere. Paco Gento hadde en av de lengste fotballkarrierene, og han spilte sammen med andre klubblegender som Ferenc Puskas og Alfredo di Stefano. Da han trakk seg, hadde Gento scoret imponerende 200 mål, noe som gjorde ham til en av toppscorerne i Real Madrids historie.

Dessverre gikk Paco Gento bort i januar 2022, og etterlot seg en oppsiktsvekkende karriere i en av de beste fotballklubbene i verden.

2. Alfredo di Stefano

Til å begynne med var alle odds i favør av FC Barcelona. De var i ferd med å fullføre signeringen av dette unge talentet, men Real Madrid gikk inn og fikk snappet til seg spilleren. Alfredo di Stefano var ikke bare en alminnelig del av troppen til Real Madrid som de fleste antok, men endte også opp med å bli en absolutt legende for klubben.

Argentineren vant imponerende 8 LaLiga-titler i tillegg til 5 strake europacuper (kun én mindre enn Gento). Alfredo di Stefano var kjent for sin allsidige kvalitet. Han var en veldig eksplosiv spiller som alltid var nådeløs mot rivalen. Han var også en god leder på og utenfor banen, og hjalp lagets moral i dårlige tider. Han vant to Ballon d’Ors i løpet av karrieren.

Etter at di Stefano trakk seg fra å spille fotball, startet han en ny karriere som trener. Selv om han var magisk på fotballbanen, kan man ikke si det samme om tiden hans på benken.

1. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo er den ubestridte førsteplassen på denne listen. Han er Real Madrids største legende. Ronaldo hadde allerede en oppsiktsvekkende karriere i Manchester United, men det var i årene i Real Madrid han ble verdens beste spiller. Det var også mens han var i Madrid at en av de mest omstridte rivaliseringene i fotballhistorien begynte å få gjennomslag: Messi vs Ronaldo.

Ronaldo er den desidert mestscorende i Real Madrid med banebrytende 451 mål. Måten han utviklet seg i klubben har vært forbløffende. Han har vunnet minst én av alle store konkurranser i den hvite trøyen. En absolutt mester når det kommer til mål. Utstyrt med en ekstremt ambisiøs personlighet og en utrolig konkurranseevne, er det det som har fått ham til å nå toppen. Cristiano spilte en nøkkelrolle i de tre påfølgende Champions League-finalene som Real Madrid vant under Zinedine Zidane. Videre er han også toppscoreren i La Liga og den første spilleren noensinne som har scoret over 300 mål i denne turneringen.

Cristiano forlot Real Madrid og spiller for tiden igjen for Manchester United etter en kort periode i Juventus. Siden han forlot Real Madrid, har prestasjonene hans trofémessig vært i nedgang, selv om målappetitten hans fortsatt er tilstede.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *