Du er garantert offisielle billetter

Tips! Vær sikker på at du har en gyldig billett + Les mer
Hos Fotballtravel er du garantert “hospitality” billetter - De eneste billettene som du kan få tilgang til stadion som utenlandsk supporter. Andre billetter(bare for hjemmesupportere) er ikke offisielt lovlig og kan skape problemer om det skulle være inspeksjon.
Mer informasjon.
 • Offisielle billetter
 • Papir eller e-billetter
 • En bekymringsfri opplevelse
Fotballtur

Everton FC

Everton FC

Fotballtur
Everton FC

Everton FC

Du er garantert offisielle billetter

Tips! Vær sikker på at du har en gyldig billett + Les mer
Hos Fotballtravel er du garantert “hospitality” billetter - De eneste billettene som du kan få tilgang til stadion som utenlandsk supporter. Andre billetter(bare for hjemmesupportere) er ikke offisielt lovlig og kan skape problemer om det skulle være inspeksjon.
Mer informasjon.
 • Offisielle billetter
 • Papir eller e-billetter
 • En bekymringsfri opplevelse
1. Velg din kamp
2. Sett sammen turen din
3. Bekreft og bestill
Enkel bestilling Din personlig skreddersydde reise
Nummer 1 innen fotballturer Spesialisten siden 2004
Tydelig og presis Ingen skjulte kostnader


andre så på Everton FC pakker de siste 24 timene.

Fotballturer til Everton FC

Bestill en fotballtur til Everton FC på fire enkle klikk

Bestill og tilpass en komplett fotballtur til Everton FC på enklest mulig måte. Velg hvilken kamp, hotell og sitteplass du ønsker på ett og samme sted. Ingen bestillingsgebyrer.

 Bestill en fotballtur til Everton FC og se den historiske Goodison Park, som er en av de eldste fotballstadionene i verden. Ingenting slår en fotballkamp på dette stadionet når begge lagene går på banen til lyden av Z-Cars-melodien og 40 000 hektiske fans som synger med. Goodison Park er ikke kjent som The Grand Old Lady av engelsk fotball uten grunn. Og ikke vent for lenge med å bestille! Stadionet fjernes for boligbygging i 2024, og Everton FC vil flytte til et nytt stadion ved elven Mersey. Så hvis du vil ha sjansen til å oppleve den unike atmosfæren på dette stadion en siste gang bør du slå til snart. Og ikke glem å sette av god tid til å utforske byen, Liverpool har så mye å tilby turister.

GoodsonPark1-1

Alt du trenger å vite for din fotballtur til Everton FC

Vi har samlet en liste med tips for å sikre at du får mest mulig ut av fotballturen din til Everton FC. Fra praktisk informasjon om Goodison Park til de beste tipsene for å utforske Liverpool.

 • informasjon om Goodison Park, rute og tips
 • informasjon om Everton FC
 • hva kan man gjøre i Liverpool?

Everton stadion:Goodison Park

Everton FC flyttet fra Anfield etter en uenighet i 1892. Dette var fordi de hadde kjøpt en tomt 800 meter unna hvor Goodison Park ble bygget på. Sammen med Celtic Park er dette det første stadionet i verden som ble bygget spesielt for fotball. Begge stadioner åpnet samme dag. Everton spilte sin første kamp på stadionet 2. september 1892, da Bolton Wanderers ble slått 4-2. Klubben har spilt på Goodison Park i 130 år, som har en rekke rekorder. For eksempel er det ingen annen stadion i England hvor det har blitt spilt flere kamper på høyeste nivå enn på Goodison Park. Det er en god grunn til at stadionet har fått kallenavnet The Grand Old Lady. Overbygget til trener- og spillerbokser ble bygget i 1931; dette ga også Everton FC en førsteplass i engelsk fotball. Stadionet var også det første fotballstadionet som fikk oppvarmet bane i 1958. Tretti kilometer med elektrisk ledning ble lagt under banen nettopp av denne grunn.

Enda en ting som bør nevnes er St. Luke’s Church som ligger helt tett innpå Goodison Road Stand og Gwladys Street Stand og er bare et steinkast unna hjørneflagget. Kirken er fortsatt godt synlig under TV-sendinger, selv om den de siste årene har vært noe skjult av en gigantisk videoskjerm. En gudstjeneste holdes på søndager; Derfor spiller Everton aldri kamp den dagen. Kirken åpner to og en halv time før avspark på kampdager, slik at supporterne kan forberede seg i stillhet eller ta en kopp te. Det er en minnehage like ved kirken, hvor asken til Everton-fans fra hele verden er spredt.

Det er ingen muligheter for å utvide stadionet fordi det ligger midt i et boligområde, noe som betyr at kampdaginntektene faller bak konkurrentene. Everton vil flytte til Bramley Moore Dock på Mersey med virkning fra sesongen 2024-2025. Der skal det bygges et stadion med cirka 53 000 sitteplasser.

goodisonpark-1-150x150

Hvordan kommer man seg til Goodison Park?

Goodison Park ligger i distriktet Walton, som er omtrent tre mil fra Liverpool sentrum. Du kan velge å gå til stadionet til fots; eller forvent deg en times kjøretur. Goodison Park er også lett tilgjengelig med enten buss eller tog. Det går til og med skyttelbuss fra sentrum på kampdager.

 Med buss

Det går flere busser fra sentrum til Goodison Park.

Fra Queen Square busstasjon kan du velge mellom busslinje 19 (gå av ved Bullens Road), 20, 21, 310 og 345 (som alle går av ved Ludlow Street). Du kan gå til stadionet på bare noen få minutter fra noen av disse holdeplassene.

En spesiell busstjeneste går på kampdager fra sentrum direkte til Goodison Park. Denne linjen 919 har avgang fra standplass 10 på St. John’s Lane, nær Liverpool Lime Street stasjon i sentrum. Kjøreturen til stadionet tar ikke lenger enn ti minutter.

Linje 919 har avgang fra Walton Lane ti minutter på slutten av spillet for returreisen, som du finner rett overfor klubbbutikken. Du betaler £2,30 for en enkelt reise, og £4,40 for en tur-returbillett.

Med tog

Du kan reise til Kirkdale stasjon fra Liverpool Central på ti minutter med Merseyrail.

Dette er den nærmeste togstasjonen til Goodison Park. Det er da en 15-minutters spasertur til Goodison Park.

Adressen til Goodison Park

Goodison Park

Liverpool

L4 4EL

Kart over stadionet

Goodison Park har i dag en sittekapasitet på 39.572, og består av fire individuelle tribuner. Disse er alle oppkalt etter gaten på baksiden av de faktiske tribunene.

Stadiontribunene er:

 • Goodison Road Stand

Denne imponerende høye hovedtribunen ble åpnet i 1971, og erstattet den gamle tribunen fra 1909. Goodison Road er en to-etasjes tribune, med den nedre delen i to etasjer. Du bør ikke være redd for høyder hvis du skal sitte i de øverste radene på hovedtribunen. Du har en fantastisk utsikt over banen, og kan se både Stanley Park og Anfield Road i det fjerne.

 • Bullens Road Stand

Østtribunen på langsiden ble designet av «faren av alle engelske fotballstadioner», Archibald Leitch. Tribunen består av to lag og tre seksjoner: Upper Bullens, Lower Bullens og Paddock. Tilreisende supportere holder til her i hjørnet av standen. Her er det cirka 3.000 sitteplasser.

 • Park End

Dette er tribunen bak målet på sørsiden som har den minste kapasiteten og er den eneste tribunen med bare ett nivå. Som navnet antyder, ligger denne standen i tilknytning til Stanley Park og er derfor nærmest Anfield Road.

 • Gwladys Street Stand

Dette er tribunen bak målet på nordsiden av stadionet som består av to nivåer og er også kjent som «The Popular». De mest støyende Everton-fansen samles på bunnlaget. Hvis Everton vinner myntkastet, velger de alltid å spille mot denne tribunen i andre omgang slik at de kan dra nytte av så mye støtte som mulig.

karta-1-150x150

Omvisning på Goodison Park

Everton FC tilbyr deg også muligheten til å ta en titt bak kulissene til The Grand Old Lady som en del av en guidet omvisning. Ledet av en erfaren guide vil du lære alt om klubbens historie og bli vist rundt i Goodison Park. Du vil besøke både garderober, Director’s Box og gjestesalongen. Du vil også oppleve hvordan det er å gå inn på banen til Grand Old Lady via spillertunnelen, og selvfølgelig lytte til Z-Cars-hymnen. Som en ekstra bonus vil du få anledningen til å ta bilder på benken som manageren bruker til intervjuene etter kampen. Prisen for voksne er £20, mens pensjonister og unge har rett til rabatt. Omvisning på stadionet finner sted hver dag, unntatt dagen før og etter en hjemmekamp. Omvisningen starter vanligvis kl 11.00, 13.00 og 14.30.

Vi vil kategorisk foreslå at du bestiller online. Spesielt nå som slutten på stadionet er i sikte, blir omvisningsturene utsolgt veldig raskt, og noen ganger legges det til ekstra turer i timeplanen.

Snacks og drikke i nærheten av stadionet

 Everton-supportere setter pris på en god øl. Dette ble tydelig under en storstilt studie i 2018. Ifølge studien konsumerer Everton-fansen mer alkohol enn noen annen supportergrupper i Premier League. Det er også mange stemningsfulle puber i nærheten av stadionet. Det er et anstendig utvalg av snacks inne på selve stadion, ellers kan du finne et stort antall hurtigmatkjeder, som alle er innenfor 600 meter fra Goodison Road. Vi har samlet en liste over noen av de beste alternativene for deg.

winslow-2

The Winslow

Dette er rett og slett ikke åpent for debatt: Winslow Hotel på Goodison Road er den ultimate puben for Everton FC-fans. En fersk meningsmåling viste at 33% av Everton-fansen vurderte denne puben som sin favorittpub på en kampdag. Det er nok ikke enkelt å konkurrere med en pub som ligger ti meter unna Goodison Park. Du kan beundre en store mengde av Everton-minner her, og du kan også få et glimt av tidligere Everton-spillerne som regelmessig besøker utestedet for en halvliter. Puben er kun åpen på kampdager, så ikke gå glipp av sjansen til å mingle med de andre supporterne på denne ikoniske Everton-puben når du drar hit på fotballtur.

newcastle-united-eten

The Brick

Når det kommer til Everton-fanpuber, havner The Brick sportsbar på County Road, som ligger mindre enn 300 meter fra Goodison Park, på en nær andreplass. En rekke fans som ikke har billett til kampen følger ofte kampen her på en av TV-skjermene. Og akkurat som deg selv, liker de som er heldige nok til å ha en billett, å nyte en øl både før og etter kampen her, og kanskje ta en liten matbit (tilbys gratis).

kerrydale-bar

The Dixie Dean Hotel

The Dixie Dean Hotel hyller den beste Everton-spilleren gjennom tidene: Dixie Dean. Dette var en fotballspiller av ekte kvalitet, selv om ingen i dag har sett ham spille fotball med sine egne øyne. Han ble toppscorer i ligaen i 1928 med ikke mindre enn seksti mål. En rekord som aldri har blitt slått. Dean spilte 399 kamper for Everton på fjorten sesonger, og scoret 349 mål. Lørdag og søndag kan du spise lunsj og middag i Restaurant nr. 9, som tydeligvis var skjortenummeret klubblegenden hadde på seg. Hver rett har en liten bit av Dixie Dean, og du kan høre klubbsangen bli sunget i bakgrunnen. Du vil også finne unike minner fra karrieren til den tidligere fotballspilleren. Hvis du har lykken med deg, vil du også få møte Guest Relations Director, et barnebarn av Dixie Dean. Hotellet ligger i sentrum av Victoria Street.

DixieDeanHotel-1

The Baltic Fleet

Når du er i Liverpool, kan du ikke forlate byen uten å smake på den lokale retten. Scouse er en kjøttgryte som er så karakteristisk for byen at det også er det lokale kallenavnet for en innfødt i Liverpool. Og den beste scousen sies å bli servert i denne viktorianske kafeen, ifølge de som vet best. Utvalget av fatøl er også betydelig. Finn deg en plass ute ved et av piknikbordene når været er behagelig, og du vil ha utsikt over Albert Dock overfor. Restauranten ligger på 33A Wapping og er åpen hver dag fra kl. 16.00 til 23.00 (og fra fredag til søndag fra kl. 12.00).

balticfleet-1

Informasjon om Everton FC

Everton er den eldste klubben i byen og ble grunnlagt i 1878 av sognebarn i St. Domingo-kirken. Cricket ble også spilt der i sommermånedene, men medlemmene var opptatt av å holde seg aktive gjennom vinteren også. Fotballklubben St. Domingos ble derfor stiftet. Suksessen var slik at mange utenfra også ønsket å bli medlemmer. Dette er grunnen til at navnet ble endret til Everton FC et år senere, og ble oppkalt etter distriktet der stadionet lå.

Everton FC flyttet til Anfield Road i 1884 da stadionene i Stanley Park var blitt for små. Det oppsto snart uenigheter blant styrets medlemmer, da også styreleder John Houlding ble eier av området. Han økte husleien fra £100 til £250 på ett år. Dette var grunnen til at klubben bestemte seg for å forlate Anfield i 1892. Houlding bestemte seg da for å starte en klubb på egen hånd: Liverpool FC.

Everton flyttet til Goodison Park og ble umiddelbart en suksess. The Toffees vant ligatittelen i 1891 og FA-cupen i 1906. Everton FC var en toppklubb i England før andre verdenskrig, og vant totalt fem ligatitler, to FA-cuper og to Community Shields. Klubben rykket imidlertid ned like etter krigen. Fansen måtte smøre seg med tålmodighet lenge, for det tok til midten av åttitallet før Everton FC kom tilbake til fotballens elite. Med spillere som Gary Lineker, Neville Southall og Trevor Steven vokste Everton FC seg til den mest dominerende klubben i landet. 1985 ble klubbens mest suksessrike år etter å ha vunnet FA-cupen i 1984. De vant sitt åttende nasjonale mesterskap under manager Howard Kendall. Og for første gang vant Everton FC også et internasjonalt trofé: European Cup Winners» Cup.

Everton FCs store rival er selvsagt Liverpool FC, som er fra samme by og som Mersyside-derbyet utkjempes med. De to stadionene er mindre enn en kilometer fra hverandre, kun adskilt av Stanley Park. Dette rivaliserende derbyet er også det engelske derbyet som har blitt spilt kontinuerlig i den lengste perioden: siden 1962-1963-sesongen. I motsetning til mange andre derbyer er det ingen politiske, religiøse eller sosiale forskjeller mellom de to klubbene. Begge tiltrekker seg fans fra alle samfunnslag, og mange familier har fans som støtter begge lag. Til tross for rivaliseringen, blir kampen noen ganger referert til som «The Friendly Derby». Dette skyldes at fansen til begge lag ofte sitter sammen under derbyet. Først siden midten av åttitallet har stemningen mellom de to supportergruppene blitt mer intens, og begrepet «vennlig» har blitt noe foreldet. Som en avslappet klubb har Everton FC ingen virkelig store rivaler, selv om folk fortsatt nevner United og City fra nærliggende Manchester.

Everton FC-emblemet

Klubbens emblem har endret seg flere ganger gjennom årene, men har alltid beholdt de samme egenskapene. Den eksisterende versjonen dateres tilbake til 2014. Emblemet består av et våpenskjold som viser Prince Ruperts tårn fra 1700-tallet, den eldste bevarte bygningen i distriktet Everton. Fyllikere og kriminelle ble på dette tidspunktet låst inne i denne bygningen for natten. To laurbærkranser er lagt til venstre og høyre for tårnet, som et symbol på seier. Du kan også se klubbnavnet og stiftelsesåret på skjoldet. Nedenfor finner du også det latinske mottoet til klubben på et banner: Nil Satis Nisi Optimum, aka «Bare det beste er godt nok».

Everton-1-150x150

Everton FC-drakten

Everton FC endret regelmessig drakt gjennom de første årene av sin eksistens. Etter en kort stund i blått, spilte klubben i helsvart drakt i tolv år fra 1880. Da Everton FC flyttet til Goodison Park i 1892, valgte klubben en veldig bisarr kombinasjon: lakserosa skjorter, blå shorts og blå sokker. Drakten de bruker i dag ble valgt i 1901 og består av kongeblå skjorter, hvite shorts og hvite sokker. Dette har gitt dem kallenavnet «The Blues».

Lagets mest kjente kallenavn er «the Toffees», et navn som dateres tilbake til klubbens tidligere år. En fløtekaramellbutikk lå i nærheten av stadionet da Everton FC flyttet til Goodison Park. Disse ble delt ut gratis til supporterne på hver hjemmekamp for å promotere «Everton Mints». Denne fine tradisjonen opprettholdes fortsatt den dag i dag: fløtekaramell blir kastet inn i publikum fra banen før starten av hver hjemmekamp.

Hva kan man gjøre i Liverpool?

Med 468 000 innbyggere er Liverpool den sjette største byen i England og et ideelt reisemål for en storbyferie. Avstandene i byen er små og antallet interessante steder er utrolig. Det er en eldgammel havneby, og Liverpool har et stort antall verneverdige bygninger og varehus, som har blitt omgjort til museer, restauranter og kafeer gjennom årene. Du kan ta en fergetur over den berømte elven Mersey, følge i fotsporene til Beatles eller shoppe i et av Storbritannias største kjøpesentre. VoetbalTravel har samlet en rekke høydepunkter for deg, noen av dem bør du absolutt besøke i løpet av fotballturen.

beatles-1-150x150

The Beatles Story

Flertallet av turister strømmer fortsatt til Liverpool på grunn av byens berømte «fab four»: John, Paul, George og Ringo, aka: The Beatles. Spor av verdens mest kjente band kan fortsatt finnes over hele byen, fra Strawberry Fields til statuen på Pier Head. Høydepunktet er dette museet på Royal Albert Dock, som følger bandets historie med sine minner, interaktive utstillinger og høyteknologisk visuelt materiale. Dette museet er noe du virkelig burde se, selv om du ikke er en hardcore fan. The Beatles Story er åpen hver dag fra 10.00 til 17.30 og inngang koster £17,00 for voksne.

.

royalalbertdock-1-150x150

Royal Albert Dock

Royal Albert Dock er den mest pittoreske og autentiske delen av byen: det er et kompleks med den største samlingen av monumentale havnebygninger og varehus. Det er også veldig moro å se dette fra vannet med en fergetur over Mersey. Og la oss ikke glemme de interessante museene som ligger i varehusene, som Museum of Liverpool, Maritime Museum og det imponerende International Slavery Museum. Og det er gratis inngang også!

Liverpoolone-2-150x150

Liverpool One

Liverpool ONE er stedet for deg hvis du har en lidenskap for shopping. Du finner det største utendørs kjøpesenteret i Storbritannia bare noen hundre meter fra Royal Albert Dock. Hver butikk ble designet av forskjellige arkitekter, så det ikke skulle bli en monoton samling av butikker. Liverpool ONE har over 170 butikker (inkludert både en Liverpool- og en Everton Clubstore), en kino med fjorten saler, en 36-hulls minigolfbane og to hoteller.

liverpoolcathedral-1-150x150

Liverpool Cathedral

Med en lengde på 207 meter er den nygotiske Liverpool-katedralen den lengste katedralen i verden. Den virker enda større enn den faktisk er fordi den ligger på en høyde. Den ruver majestetisk over byen. Den er forresten ikke særlig gammel; byggearbeidene startet i 1904 og ble ikke fullført før i 1978. Du kan se det gratis innenfra. For en liten avgift (£6) kan du ta trappene opp i tårnene som er over 100 meter høye. Fra toppen har du best mulig utsikt over Liverpool og området rundt.