De 10 mest legendariske fotballkampene

Kamper som du bare MÅ se live!

Det er en rekke uforglemmelige kamper. Du husker nøyaktig hvor du så dem og med hvem. Selvfølgelig er den mest spennende fotballkampen når noe faktisk står på spill. Vi har listet opp de mest spennende kampene vi kan huske for deg.  Vi har bilder også!

1. FC Liverpool – FC Barcelona 2019

Kamp: Semifinale Champions League

Resultat: 4–0

Andre etappe i Champions League-semifinalen. Liverpool hadde en håpløs oppgave ettersom de hadde tapt bortekampen 3-0 på Camp Nou. Liverpool startet spillet på en knallhard og umiddelbar truende måte. Virgil van Dijk var strålende gjennom hele kampen. Etter syv minutter kom det første målet 1-0 med en retur fra et skudd fra Henderson. Atmosfæren på stadion var vanvittig. Barça hadde fortsatt en sjanse blant annet med Messi, men det var ikke nok. Liverpool gikk til pause med ledelse 1-0. Georginio Wijnaldum kom på banen i andre omgang. En gyllen sjanse! I det 54. minutt eksploderte Anfield da han ga Liverpool ledelsen med 2–0. Liverpool-fansen var elleville etter dette da Wijnaldum to minutter senere headet inn til 3-0. For et spill, og fortsatt med mer enn en halv time til kampslutt. Tempoet var voldsomt høyt og Messi spilte bra, men det var bare ikke nok. Kampen så ut til å være avgjort i det 79. minutt da Alexander-Arnold satte sluttpunktet med 4-0. Anfield gikk helt bananas. Uten tvil en av de mest minneverdige Champions League-kampene noensinne.

2. Arsenal – Tottenham 2012

Kamp: Premier League

Resultat: 5-2

Før denne kampen hadde Arsenal nettopp kommet fra en katastrofal Champions League-kamp De ble overkjørt 4-0 av AC Milan. De ble også slått ut av FA-cupen av Sunderland. Deretter ventet et besøk av Tottenham i Nord-London derbyene. Van Persies team håpet at de hadde hellet med seg. Men Arsenal fikk en svært uheldig start, og var allerede bak etter fire minutter, takket være Saha etter en målgivende pasning fra Adebayor. I det 34. minutt ble Bale taklet innenfor straffeområdet. Dette førte til straffespark der Adebayor ga Tottenham ledelsen med 2–0. Dette løftet humøret hos Arsenal, takket være blant andre van Persie. Etter seks minutter utlignet Sagna til 1–2. Rett før pause ble van Persie til slutt belønnet for sitt harde arbeid og sørget for utligning. Med hevet hode og klar for mer gikk Arsenal til pause. I andre omgang kom van der Vaart inn på banen for Tottenham. Teamet til Harry Redknapp imponerte ikke etter pause. Arsenal tok ledelsen i 51. minutt med godt spill. Tottenham var nå helt på felgen Walcott scoret to mål på fem minutter, takket være assistanse fra van Persie og Song.

3. Real Madrid – Atletico Madrid 2014

Kamp: Champions League-finale

Resultat: 4-1

Real Madrid hadde ikke vunnet pokalen kjent som «Big Ears» på 12 år i 2014. Men nå spilte de Champions League-finalen mot sine egne byrivaler Atletico. Cristiano Ronaldos lag var sulten på seier.

Real Madrid hang etter i første omgang. Ronaldo prøvde seg på gjennombrudd gang på gang, men Atletico-forsvaret var for sterkt. I løpet av andre omgang så det ut til at Atletico skulle hevde seg og gå av med seieren. Så slo skjebnen til og Sergio Ramos headet inn utligningen på overtid.

En halv time ekstraomgang. Real Madrid spilte aggressivt og med en pasning fra Di Maria sendte Gareth Bale ballen i mål. Real-fansen ble gikk fra konseptene, vel vitende om at det fremdeles var ti minutter igjen av kampen. Atletico klarte ikke å henge med, og i de siste minuttene av kampen scoret Marcelo og Ronaldo to mål til for Real. Denne kampen fra 2014 vil bli stående igjen som et av Real Madrids absolutt beste kamper noensinne innenfor profesjonell fotball.

4. Manchester City – Queens Park Rangers 2012

Kamp: Mesterskapsavgjørende kamp
Resultat: 3–2

I 2012 hadde Manchester City muligheten til å vinne et nasjonalt mesterskap for første gang på 44 år. Stjernene på den tiden var blant Balotelli, Nasri, Tevez og Touré. På den siste kampdagen måtte Queens Park Rangers bli slått på hjemmebane. City hadde mange sjanser i første omgang. Som de ikke utnyttet. I det 39. minutt var Zabaleta endelig heldig og scoret med en målgivende pasning fra Touré.

Med høy applaus fra City-supporterne kunne de gå til pause litt lettere til sinns. Noen minutter ut i andre omgang kom QPR ut av ingenting med et angrep som gikk direkte i mål. City-spillerne var sjokkerte over at dette kunne skje. City hentet seg imidlertid raskt inn med en rekke skudd mot QPRs mål. Men på mirakuløst vis var det ingen som fant veien innenfor stengene. Så i det 65. minutt kom nok et angrep fra QPR, helt imot tendensen i spilet Det var Traoré som overså Mackie fullstendig. Manchester City trodde nå at alt håp om å vinne tittelen var ute. De trengte nå to mål til for å gjenvinne håpet.

City fortsatte å presse på og hadde tro på seier. QPR hadde ryggen mot veggen, men overlevde. De siste minuttene av kampen tikket bort sammen med håpet på stadion. Kampen så ut til å dø ut og håpet forsvant. I det 90. minutt begynte de første å bevege seg ut av stadion med fem minutter gjenstående overtid. Balotelli bommet på en stor sjanse i første minutt av ekstraomgangen. Dette resulterte i et hjørnespark som Dzeko sparket inn på en finurlig måte. Stillingen var den samme med bare tre minutter igjen av fulltid.

Manchester City spurtet tilbake til midtbanen for et siste angrep. Det var da Balotelli som med nydelig assistanse spilte Aguero i posisjon. Man City vant mirakuløst den nasjonale ligaen med to mål på overtid.

5. Manchester United – FC Barcelona 1984

Kamp: Kvartfinale europacup I.

Resultat: 3–0

Vi blir værende i Manchester for neste kamp, men dykker litt dypere inn i historien. Europacupkvartfinalen 1984 mellom Barcelona og, selvfølgelig, Manchester United. I hjemmekampen hadde Barcelona spilt en solid kamp som endte 2–0. Dette var Barcelona av Maradona, de farlige mestrene! Ingen forventet at Manchester United kunne snu tidevannet på hjemmebane.

I en virvlende Old Trafford ble United-kaptein, Bryan Robson, kveldens helt. På en kveld der alt gikk bra scoret han to ganger.  I første omgang serverte han et stjerneskudd. Så, i andre omgang fikk han tak på en dalende ball og satte den i goalen. To minutter senere scoret Stapleton det avgjørende målet og avgjorde kampen i Uniteds favør.

6. AC Milan – FC Liverpool 2005

Resultat: 3–3 (Liverpoolseier etter strafferunde)

Stam og Seedorfs AC Milan møtte Liverpool i Champions League-finalen i 2005. Milan gikk inn i finalen som favoritt. Etter bare to minutter sto det allerede 1-0 takket være et mål fra kaptein Paolo Maldini. Før halvtid scoret Crespo to ganger til, og AC Milan gikk inn til pause med et stort forsprang.

Liverpool-fansen fortsatte imidlertid å ha troen på at de kunne senke AC Milan-supporterne. I andre omgang fikk man oppleve et av de mest magiske opphentingene i Champions League-historien. På en tidsramme på seks minutter klarte Liverpool å finne nettet ikke mindre enn tre ganger. Det startet med Steven Gerrard i det 54. minutt. Kapteinen oppmuntret laget sitt og løp tilbake til midtbanen. Det tok bare to minutter og Smicer klarte å score igjen. Plutselig ble håpet tent på nytt hos Liverpool-laget. Steven Gerrard klarte å vinne en straffe i det 60. minutt. Det var XabI Alonso som scoret etter at straffen først ble reddet.

Den siste halvtimen hadde Milan nok en flott mulighet, men Dudek klarte å stoppe skuddet. Vi gikk til straffespark. Stadionet var i ferd med å eksplodere! Etter en nervepirrende straffesparkkonkurranse, med en rekke fantastiske redninger, var det Liverpool som til slutt vant finalen. Dudek var den store helten for Liverpool, som klarte å redde den siste Milan-straffen. For en kveld, fra å ligge under 3-0 til å vinne via straffesparkkonkurranse!

8. Bayern München – Manchester United 1999

Resultat: 1–2

Normalt er tyskerne kjent for å ofte vinne på ekstratid. I 1999 møtte Manchester United og Bayern München hverandre i finalen i Champions League. Man Utd hadde allerede vunnet cupen og den nasjonale ligaen. Manchester United stilte med et legendarisk lag, inkludert Beckham, Giggs, Neville og Jaap Stam.

Bayern München hadde en drømmestart og tok ledelsen etter seks minutter, takket være et frispark fra Basler. Spillet svingte frem og tilbake, og begge lag hadde noen sjanser. Bayern München gikk til pause med 1-0 ledelse.

Lagene var ganske jevne i andre omgang. Begge lag kom til noen sjanser, men ingen som virkelig kunne avgjort det hele Bayern kom nærmest med et stolpeskudd og et brassespark som traff tverrliggeren. Det så ut som denne finalen skulle gå til Bayern.

Det 90. minutt nærmet seg, og dommeren la til tre minutter.  Schmeichel, Uniteds keeper, kom frem til en siste offensiv. Ryan Giggs sendte ballen til straffefeltet og Teddy Sheringham scoret utligningen. Bare ett minutt igjen av ordinær spilletid før vi uventet skulle oppleve ekstraomganger. Et minutt senere ble et hjørnespark fra Beckham sparket inn av Solskjær. I løpet av tre minutter hadde Manchester United snudd kampen fullstendig og seieren var et faktum.

9. Bayern München – Inter Milan 2011

Kamp: Kvartfinale Champions League
Resultat: 2-3

I 2011 møtte Wesley Sneijders Inter Milan Arjen Robbens Bayern München i kvartfinalen. Den første kampen i Milano ble vunnet 1–0 av tyskerne. Bayern gledet seg til å hale i land seieren på hjemmebane.

Imidlertid var det Inter som åpnet med en scoring i 4. minutt, takket være stjernespilleren Samuel Eto’o. Etter dette kom Bayern bedre inn i spillet og var veldig farlige, takket være Robben og Ribery. I det 21. minutt utlignet Gomez. Inter hadde noen sjanser, men det var hovedsakelig Bayern som ledet an i kampen. I det 31. minutt sørget Muller for 2–1. Rett før pause var det fortsatt målløst for italienerne. De burde være glade for at de gikk til pause med å ligge under med bare 2–1.

Inter måtte gjøre alt for å holde seg i Champions League etter pause. Inter var godt i rute de første femten minuttene etter pause. Da de så ut til å kollapse, var det Wesley Sneijder som scoret i 61. minutt. Stillingen var uavgjort, og Inter trengte ett mål til for å komme videre.

Under ledelse av Thomas Muller truet Bayern Inters mål en rekke ganger. På den annen side var det Sneijder som tidvis fikk en sjanse, men den gikk bare ikke inn. Kampen nærmet seg raskt en avgjørelse. Og det var selvsagt det tyskerne ønsket. Rett før slutt, i det 88. minutt, scoret Pandev et mål for Inter.

Bayern München har fortsatt fem minutter på seg til å score og setter kursen mot Inters mål. Det var imidlertid ikke nok, og Inter vant denne kampen på ren kampånd.

10. FC Barcelona – Paris Saint Germain 2017

Resultat: 6-1

Forventningene til Paris Saint-Germain i 2017 var ekstremt høye. Klubben hadde brukt et svimlende beløp på nye spillere, og måtte få betalt for utbyttet. I den første hjemmekampen satte PSG Barcelona nådeløs på plass. Kampen sluttet 4-0 i favør av PSG og Barcelona virket helt ute av det i forkant av returkampen.

PSG måtte og ville endelig nå langt i Champions League i 2017. Det målet ble mye vanskeligere da FC Barcelona kom på banen i kvartfinalen. FC Barcelona viste seg imidlertid å være et lettere bytte internt enn forventet. PSG vant 4-0 og FC Barcelona så ut til å være ute for denne gang. Uten mål virket Barcelonas situasjon desto mer håpløs.

Barça spilte bra og tok ledelsen etter tre minutter gjennom Luis Suarez. Laget fra Spania gikk til pause med 2-0 ledelse over PSG, takket være et selvmål fra Kurzawa. Etter pause sørget Messi for straffe i det 50. minutt. FC Barcelona-publikumet ble helt ville og atmosfæren var til å ta og føle på. Så kom et hardt slag i det 62. minutt da Edinson Cavani scoret det aller viktigste bortemålet for PSG. Barcelona trengte nå tre mål for å kunne dra i land seieren. I det 85. minutt syntes alt håpet å være ute for spanjolene. Neymar scoret deretter sitt andre i det 88. minutt og i første minutt av ekstraomgang på straffe. Med noen minutter igjen på klokken tråkket Barcelona på gassen og Sergi Roberto sørget for at det umulige ble virkelighet for Barcelona. I aller siste øyeblikk av ekstraomgangen scoret han seiersmålet og man ble vitne til at et mirakel utspilte seg på Camp Nou. En absolutt legendarisk kamp.