Lelijke voetbalshirts

Dette er uten tvil de verste fotballdraktene gjennom tidene!

Tidenes verste fotballdrakter!

Hvert år kommer det ut nye fotballdrakter som du helst ikke ville bli sett gå med. Men noen klubber tar steget videre når det kommer til stygge drakter. Noen av disse forferdelige fotballdraktene har senere blitt samleobjekter og har tjent enkelte mennesker mange penger, andre er rett og slett så stygge å se på at det kan være godt å minne seg selv på at de ikke brukes lenger. Du vil finne en blanding av begge deler på denne listen. Vi har kun inkludert klubbdrakter på denne listen, ikke internasjonale drakter eller keeper-trøyer.

Lelijk voetbalshirt Dundee

Dundee United 1993

Det er 1993, grunge-musikken er på sitt sterkeste og Kurt Cobain har kun ett år igjen å leve. La oss minnes over at en person designet denne drakten på en regnfull morgen i skottland. Drakten er like dyster som fotballen i Dundee. Tommel opp til Jackson Pollock. En hipp og trendy sjel med en ekte følelse for tidsånden. Heldigvis klarte de å sikre seg en komfortabel sjetteplass i den skotske ligaen.

Lelijk voetbalshirt Everton

Everton 2010

Har du noen gang vært på fullmånefest i Koh Paghnan? Da er det en stor sjanse for at du har fått øye på Evertons bortetrøye. Her finner du bøttevis med sprit og fargerike neonlysene sammen med denne simple trøyen med fine blå streker dekorert med en kul bølge på slutten. Det er ikke gøy å spille bortekamper denne sesongen. Noen ganger er fotballdrakter så elendige at de blir populære i kult-miljøet. Men det er rett og slett ikke godt nok til å tilgi designet på denne drakten.

Fiorentina 1992

Ikke bare er denne skjorten stygg, den skapte også ganske mye kontrovers på den tiden. Dette er på grunn av hakekorset som har (ved et uhell?) blitt printet på brystet. Dette har ironisk nok blitt et ettertraktet samleobjekt. Skjorten ble utestengt nesten umiddelbart fra øyeblikket den ble avduket. Denne skjorten ble bare spilt med en gang. En vennskapskamp mot Aston Villa. Det er fortsatt en håndfull av dem som fortsatt går i omløp.

Arsenal 1991

Historisk sett vil Arsenal ha en god sesong hvis de har en gul bortetrøye. Men som mange andre på denne listen, var det ikke tilfelle denne sesongen. Denne perlen fra 1991 var noe alle kjente igjen på den tiden. Hippe pil-trekanter som både kan assosieres med 90-talls datagrafikk og som ser ut som om det er hentet rett ut fra et et aztekisk tempel. De tre stripene imellom utgjør en del av Adidas-logoen. Ironisk nok endte dette med å bli en av de siste skjortene Adidas ville lage for Arsenal før Nike overtok tøylene.

Ønsker du å reise på fotballkamp selv?

Ville du hatt det gøy med en av disse forferdelige draktene på stadion? Ta en titt på fotballreisene nedenfor!

Med Fotballtravel får du:

  1. Sitteplasser som alltid er garantert å være ved siden av hverandre
  2. Finansiell sikkerhet med SGR (reiseforsikring)
Lelijk voetbalshirt Athletic Bilbao

Athletic Bilbao 2004

Har kammeraten din fylt vanngeværet med ketchup? Er det en intro til en ny sesong med Dexter? Eller har du forvillet deg inn i en av Salvador Dali sine våte drømmer? Uansett så har denne drakten virkelig tråkket i salaten. Det kommer sjeldent ut drakter som er styggere enn denne, og 3D effektene er det som topper kransekaken.

Lelijk voetbalshirt Ajax

Ajax 1989

En drakt fra de nederlandske kanter. TDK var hovedsponsor til Ajax da denne drakten ble lansert. En skikkelig kaotisk drakt der motstanderen blir umiddelbart satt ut. Burde den sammenlignes med Mondrian? Denne trøyen er veldig populær blant Ajax supportere.

lelijk voetbalshirt Nottingham Forest

Nottingham Forest 1995

Gi meg en urin-gul drakt og en svart tusj til en 2-åring og vips, så har du Nottingham Forest sin bortedrakt. Fyll inn med litt rødt her og der, og du er klar for banen. Det verste av alt var at de faktisk gikk med denne drakten i to fulle sesonger. Denne drakten er fortsatt forferdelig å se på, selv fra et retro-perspektiv.

Scunthorpe united 1994

Denne fantastisk stygge drakten er som skjært rett ut fra setene på bussen. Den er oppmuntrende, med litt lyse farger her og der. Ikke noe galt med det. Navnet på sponsoren «Pleasure Island» gjør denne drakten komplett.

Hull City 1992

Er det ett ord som slår oss i tankene når vi ser drakten til Hull City fra 1992, så er det «Tiger King», og dette var ikke engang bortedrakten denne sesongen. Hull har kanskje en tiger som maskot, men denne drakten drar det litt for langt. Det er som om Fred Flintstone ledet design-teamet. Enda et tigerdesign tok over for denne hjemmedrakten den følgende sesongen.

Manchester United 1991

En drakt som skaper både kvalme og nostalgi blant United-supportere etter ligacup finalen og 6-2 seieren over Arsenal. Drakten er dekket av en det som ser ut som små blå Adidas logoer toppet med hovedsponsoren «Sharp» i kraftig rød tekst midt på brystet.

Lelijk voetbalshirt Inter Milan

Inter Milan 2016

Denne skjorten minner meg mye om parakittene som flyr rundt i Vondelpark i Amsterdam. De ser veldig fargerike ut, og er veldig vakkert på papegøyer, men å bruke denne fargekombinasjonen på en fotballdrakt, føles rett og slett ikke riktig ut. Fargekombinasjonen fra neongrønn til mørkeblå gjør rett og slett vondt i øynene. Dette var absolutt ikke Inter Milan sin beste sesong heller. Dette var sesongen klubben mistet sjelen og falt i hendene på et kinesisk selskap. Inter endte på 7. plass i Serie A og hadde sin dårligste gruppeprestasjon i UEFA-historien. En ekte klassiker for samleren!

Lelijk voetbalshirt FC Barcelona

FC Barcelona 1995

Bortedrakten til FC Barcelona skulle utstråle hjemmetrøyen sine røde og blå nyanser, men feilet historisk. Denne drakten med overlappende vertikale paneler minner mer om en rustningen til en romersk soldat som skulle til å konfrontere Obelix. Den allerede heslige Kappa-logoen gjentas også over hele skjorten og ermene. Dette var Johan Cruyffs siste sesong som trener, og trøyen hjalp sannsynligvis ikke med å få han til å fortsette. FC Barcelona så alle tre premiene i denne sesongen forsvant mellom fingrene i løpet av ti dager.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.