2021-22 Oppsummering og høydepunkter

Fotballsesongen 2021/22 er over – og for en begivenhetsrik sesong det var!

Sesongen begynte med at stadioner endelig åpnet opp for å ta imot fans fra hele kontinentet etter sesongen 2020/21 hvor mange kamper ble spilt med tomme tribuner.

August var også preget av noen sjokkerende overganger. Lionel Messi avsluttet sin 21-årige periode i FC Barcelona med en overgang til Paris-Saint Germain. Det mest overraskende aspektet ved hele denne saken var at en av verdens beste spillere byttet lag på en gratis overgang. Argentineren hjalp PSG med å vinne ligatittelen, men de klarte ikke å oppnå suksess i Europa. Etter forlengelsen av kontrakten til Kylian Mbappés vil pariserne være en av favorittene til å vinne Champions League neste år.

Messi var ikke den eneste bemerkelsesverdige spilleren som byttet lag. Cristiano Ronaldo bestemte seg for å dra tilbake til klubben som gjorde ham berømt; Manchester United. Hans første kamp tilbake viste seg å være oppsiktsvekkende, og han scoret to mål i en storseier over Newcastle. Dessverre, til tross for at Ronaldo brøt mange individuelle rekorder, klarte ikke Manchester United å ta med seg noen trofeer denne sesongen, og klarte ikke engang å avslutte blant de 4 beste.

Premier League så nok en spesiell retur. I januar signerte Brentford FC Christian Eriksen, som spilte sin første kamp siden hjertestansen ved EM 2020. Selv om Christian ikke er i stand til å spille i Serie A på grunn av regelverket om implanterte hjertestartere, returnerte den danske midtbanespilleren til Premier League for å få tilbake formen og hjelpe «The Bees» med å holde seg minst ett år til i toppfotball.

Utenom overganger var det mange andre vendinger som gjorde denne sesongen spennende. Premier League endte på dramatisk vis da den sesonglange kampen endte opp med at Manchester City FC tok trofeet. City gjorde comeback de siste 15 minuttene i sesongens siste kamp etter å ha ligget under mesteparten av kampen. Citys seier nektet Liverpool sjansen til å være det andre engelske laget til å vinne trippelen. Det var ikke en resultatløs sesong for de røde, da de tok både FA-cupen og Carabao-cupen.

I La Liga følte Barcelona effekten av Messis avgang, og snublet ut på banen i de første månedene av sesongen. Laget ble rammet av ytterligere problemer da nysigneringen Sergio Aguero trakk seg på grunn av helsemessige årsaker. Lagets kamp resulterte i et skifte i ledelsen i november 2021, som førte tilbake et nytt gammelt ansikt til klubben.

Med den legendariske midtbanespilleren Xavi tilbake i Barcelona, denne gangen som trener, reiste Barça seg opp igjen og endte på andreplass bak Real Madrid. Los Blancos ledet av Karim Benzema erobret ligatittelen og nådde Champions League-finalen på dramatisk vis, med det ene comebacket etter det andre. Et mål av Vinicius ga Real deres 14. europacup.

Real Madrid var ikke det eneste laget som feiret i Spania. Real Betis vant sin tredje Copa del Rey etter å ha slått Valencia fra straffemerket.

I Italia ble tittelen avgjort i Milano nok en gang. Etter Inters triumf i 2021 endret Serie A seg fra nerazzurri til rossoneri-farger i år. Det var AC Milans første ligatittel på over ti år! I løpet av samme tidsrom har Bayern München dominert Tyskland. Bayern tok sin 10. seier i Bundesligaen på rad takket være måljegeren Robert Lewandowskis. Den polske spissen er potensielt på vei til et nytt lag neste sesong, det samme er Erling Haaland. Nordmannen skal spille for Manchester City neste år, noe som vil gjøre Pep Guardiolas lag enda mer fryktet.

Vinnere av sesongen 2021/22

  • Premier League: Manchester City FC
  • FA-cupen: Liverpool FC
  • La Liga: Real Madrid
  • Copa del Rey: Real Betis
  • Serie A: AC Milan
  • Coppa Italia: Inter Milan
  • Bundesliga: Bayern München

Viktige datoer

Til tross for at det ikke er noen turer for øyeblikket, er det snart noe å se frem til. Her er noen viktige datoer du bør merke av i kalenderen din:

  • juni 2022 – Premier League-kalenderen frigis denne dagen. Du kan få et forsprang og planlegge fotballturene dine.
  • Begynnelsen av juli – Serie A- og La Liga-kalenderene slippes. Vi foreslår at du holder et øye med nettsiden vår for å sikre at du får ditt utvalg av reiser så tidlig som mulig.
  • 6 august 2022 – Premier League og Bundesliga sparkes i gang.
  • 14 august 2022 – LaLiga og Serie A sparkes i gang.

Husk! Fotballsesongen 2022/23 starter tidligere enn vanlig på grunn av verdensmesterskapet i Qatar 2022 som spilles i november-desember i år.

Konkurranse

Ikke glem at vi for tiden kjører en giveaway der du kan vinne et gavekort på €400 som du kan bruke på din neste fotballtur. Alt du trenger å gjøre for å delta i denne konkurransen er å legge ut en kort gjennomgang av turen din med bilder på vår Facebook-side. Vinneren vil bli valgt tilfeldig. Les vilkårene og betingelsene for vår giveaway her.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *