Hvordan utforske Atlético Madrids historie i Madrid

Atletico Madrid er et av de mest ikoniske lagene i spansk toppfotball. Selv om det lenge har lagt i skyggen til de to spanske titanene innen internasjonal fotball (Real Madrid og Barcelona), er Atletico en klubb man ikke bør undervurdere. Sannheten er at klubben faktisk har en lang og interessant historie.

1. Opphav

Club Atlético de Madrid hadde ingen typisk start. Faktisk oppsto ikke klubben som en uavhengig klubb i det hele tatt. Tilbake i 1903 bestemte en gruppe på tre baskiske studenter som studerte i Madrid seg for at de ville starte et lag som reflekterte deres elskede lag fra hjembyen, Athletic Bilbao, som ble grunnlagt i 1898 og er et av de eldste lagene i Spania.

Disse studentene opprettet en gren av Athletic Bilbao i Madrid for å spille i de lokale universitetsligaene og andre lokale turneringer. Det var her historien til laget som til slutt skulle bli Atletico Madrid begynte. Laget pleide å spille i Vallecas, den nåværende hjembyen til Rayo Vallecano.

For å få en innføring i de tidligere dagene til Atléticos, foreslår vi at du starter fotballturen til Atlético Madrid på nummer 21 på Calle de la Cruz. Plassert i den ikoniske Barrio de las Letras, finner du en plakett til minne om lagets opphav. Atleti spilte opprinnelig i en hvit og blå trøye, lik Athletic Bilbao. Drakter fra denne epoken kan du se i museet deres, som ligger på Wanda Metropolitano Stadium.

2. Fremgang

I de første årene var Atlético Madrid ikke et veldig stort lag. Dette var en av grunnene til at de slet med å lykkes i konkurranser og turneringer. De beste unge spillerne ble sendt til Bilbao, ettersom det var deres moderklubb, noe som gjorde ting vanskelig for laget. Etter et tiår under moderlaget kuttet laget båndet med Athletic Bilbao og ble en uavhengig klubb.

Etter den spanske borgerkrigen ønsket Atlético Madrid å slå seg sammen med Aviación Nacional, det spanske luftforsvarets landslag. Etter denne sammenslåingen ble det opprettet et mer konkurransedyktig lag under navnet Atlético de Aviación. De ville beholde dette navnet i rundt et tiår til regimet bestemte seg for å kutte båndene til klubben.

I løpet av denne tiden spilte Atlético for det meste på det gamle Metropolitano Stadium. Dette var et lite stadion som ligger i det sentrale nabolaget Tetuan, hvor det for tiden er en stor lidenskap for Atlético de Madrid. I dag er området der stadion lå fylt med bolighus. Det gjenstår derimot fortsatt noe veldig merkelig som minner folk om hva som pleide å ligge i her. Hvis du ser nøye etter på et kart over området, vil du se at gatene som omgir stadionet har form som Atletis emblem, og denne formen består fortsatt i dag. Hvis du går til en av de mange takbarene som ligger i området, vil du se dette interessante landemerket med egne øyne.

3. Minner rundt om i byen

Atlético Madrid har vært en klubb som har beveget seg mye rundt i hovedstaden i Spania. Madrid er den største byen i Spania og har mange unike områder og steder å besøke.

Atlético Madrid begynte først å spille i Metropolitano, men de spilte også i Campo de Vallecas samt en revet bane i O’Donnell, ved siden av den berømte Retiro-parken.

Men et veldig morsomt faktum er at Atlético faktisk spilte på Real Madrids Chamartín-stadion noen ganger som det lokale laget. Grunnen til dette var at det nye stadionet deres ble bygget.

4. Vicente Calderon

Hvis du drar dit nå, vil du se et tomt område nær Manzanares-elven, et flott område der du kan sole deg eller dra på piknik. For ikke så lenge siden lå Vicente Calderón der, stadionet til Atlético Madrid fra 1960-tallet til 2017, rett ved elven, og stedet der de har spilt flest kamper. Vicente Calderón var et tempel for Atletico-fans, og selv om det historiske stadionet ikke er der lenger, kan du besøke minnesmerket som ble bygget etter rivingen av stadionet til minne om hva som sto der i nesten 50 år.

Det var på den tiden Atlético begynte å feire titlene sine i den ikoniske Cibeles-fontenen. Men Real Madrid begynte å gjøre det samme, så Atleti ble lei av det og bestemte seg for å flytte 500 meter til Neptuno-fontenen. Siden 1991 har det vært stedet hvor fans og spillere møtes etter at et trofé er vunnet. Hvis du er Atlético-fan, kan du ikke forlate Madrid uten et bilde på Neptuno.

Det er et flott område å prøve ut tradisjonell spansk mat og også tradisjonelle Madrid-retter før du drar til San Blas-distriktet for å se det nåværende stadionet: Wanda Metropolitano.

5. Wanda Metropolitano

Wanda Metropolitano har vært tempelet til Atlético-fansen siden 2017. Det er en av de mest moderne stadionene i Spania og Europa. Den har plass til 67 000 mennesker og ligger i den østlige utkanten av Madrid.

Å besøke Wanda er et must hvis du er på fotballtur til Atlético Madrid, men ikke bare på tribunen som fan innenfor den fantastiske atmosfæren, men også en skikkelig omvisning på stadionet. Se museet med alle klubbens tidligere og nyere historier, ta en sniktitt på garderobene og mye mer. Visste du for eksempel at Wanda Metropolitano har et flagg med emblemet til Atletico de Madrid, og at dette flagget er det største flagget i Spania? Stadionet er fullt av kuriositeter som dette.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *