Hvordan få den beste opplevelsen ut av en Premier League-helg

Tips for å få den beste opplevelsen ut av en Premier League-helg

De sier at sjelen til fotball ligger i England, og det er sant siden Premier League er en av de mest populære konkurransene i verden. I tilfelle du lurer på hva du kan forvente av en fotballtur til England, har vi noen tips som kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av opplevelsen din på noen av de mest ikoniske klubbene i verden.

Fish and chips eller vanlig mat

Noen mennesker vet de ikke hva de har lyst å spise når de er ute å reiser i utlandet og holder seg ofte i komfortsonen og ser etter store restaurantkjeder. Men vi anbefaler å prøve den særegne engelske maten! Prøv ut de små restaurantene og pubene som tilbyr lokale retter for å virkelig oppleve en Premier League-kamp som de lokale gjør. Start dagen med en god engelsk frokost, hovedsakelig bestående av egg, bønner og pølse. Føler du deg sulten på kampen? Test ut fish and chips eller paier, disse rettene serveres på så og si alle fotballstadioner i landet.

Drikk på lokale puber

Alle fotballfans tar en drink med andre fans før eller etter kampen, spesielt hvis laget de støtter vinner. Husk at alkoholholdige drikker ikke er tillatt inne på stadionet, så fansen går vanligvis på en pub før kampen for å ta en halvliter.

Du finner mange av disse barene og pubene rundt stadionene. Vanligvis er denne typen puber innredet i fargene til lokallaget, hvor du ofte kan høre litt fin musikk eller, mer imponerende, fans som synger klubbsangene sine mens de drikker en øl og spiser litt snacks.

Hvis du tilfeldigvis er i London på fotballtur for å se lag som Arsenal eller Chelsea, bør du ta en tur innom den mest unike fotballpubene i verden; The Freemasons Arms pub, som ligger i sentrum og hyller den tidligere Freemasons Tavern, stedet der fotballpionerer skrev sportens regler i 1863. Selv om det opprinnelige vertshuset ble revet, tilbyr Freemasons Arms pub et stort utvalg av fotballminner som har røtter helt tilbake til sportens opprinnelse.

Kjøp det lokale programmet og besøk klubbmuseet

Fotballprogrammer er en av de mest elskede tradisjonene i engelsk fotball. Før hver hjemmekamp kan fansen kjøpe det offisielle klubbmagasinet for å fordype seg mer i klubbkulturen. Her finner du nyheter og artikler om laget, intervjuer med spillerne og grunnleggende informasjon om dagens kamp, inkludert en analyse av rivalen. Hver klubb gjør det på sin egen måte, og noen av dem blir også etterlyst av folk som samler på slike magasiner. Det er ikke bare et magasin for å vekke appetitten før kampen, men også en fin suvenir som kan pryde hyllen din hjemme.

Som en liten ekstra godbit på turen din bør du også prøve å få deg en omvisning på stadionet for å få en titt bak kulissene av lagets hjem. Hver Premier League-stadion har sin egen historie, og nesten alle tilbyr omvisninger for å informere mer om historien til klubben. Siden du allerede er her for å se en fotballkamp, hvorfor ikke ta til deg litt kunnskap om bakgrunnen til laget og stadionet du besøker? Det er også en flott mulighet til å ta bilder på de beste stedene på stadionet. Det er også verdt å nyte stadionet i sin helhet når det ikke er stappfullt på tribunene. Anfield eller Old Trafford er to av de mest ikoniske stadionene i engelsk fotball.

Skaff deg et skjerf av laget ditt

Fans spiller en veldig viktig rolle i engelsk fotball. Som du kan forestille deg, går supportere med lagets farger når de heier på dem, så hvis du ønsker å oppleve en Premier League-kamp som en lokal, bør du definitivt få på deg litt av klubbens farger før du fordyper deg i mengden. Du vil for eksempel ikke angre på å føle deg som en ekte Manchester City-fan i deres himmelblå skjerf under kampene.

I nærheten av stadionene eller til og med i sentrum finner du butikker som selger klær og tilbehør relatert til laget. En trøye eller en caps er gjenganger, men hva med et skjerf? Tross alt ble trenden med å bruke skjerf på fotballstadioner født i England, og det er et stort marked for det. Det er uendelig med design på tribunene ved siden av stadionet, og hvis du er heldig nok finner du kanskje noen med dato og litt info om kampen strikket på den, noe som vil være en perfekt suvenir!

juledag (bare i julen)

England, som mange andre kristne land, feirer Boxing Day (2. juledag). Boxing Day feires dagen etter jul og er definitivt en opplevelse hvis du drar hit i løpet av den tiden. Dagen feires den 26. men skjer det i løpet av en helg flyttes den til første mandag som kommer. I løpet av disse dagene er det mange butikker som tilbyr rabatter og billigere priser.

Hvordan oppsto Boxing Day? Denne festligheten ble opprettet i 1871 for å gi fattige folk restene fra juledagen eller gaver (dette er grunnen til at det er mye salg og tilbud på Boxing Day), men ettersom tiden gikk begynte britene å endre vanene sine litt.

Kanskje du lurer på hvorfor Boxing Day nevnes på fotballturer til England. Ikke alle vet at det i løpet av denne storslåtte dagen spilles Premier League-kamper. Lag møter vanligvis en lokal rival for å gjøre reisen for spillere og supportere enkelt, og stemningen er veldig spesiell  disse dagene, med hele familier som drar for å se fotballkamp sammen. Så hvorfor ikke benytte anledningen til å se disse storslåtte kampene i julehøytiden?

Begynn å tenke på hvilket Premier League-lag du vil dra og se på! Kampene på Fotballtravel.no kommer snart! Meld deg på vårt nyhetsbrev slik at du ikke går glipp av noe.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.