Hvordan få en perfekt helg i Dortmund

Dortmund er et historisk teknologisenter med et blomstrende natteliv og et hav av spennende attraksjoner. Mest sannsynlig er øl og fotball dens to mest kjente eksportvarer. En fotballtur til Dortmund er en fantastisk måte å bruke helgen på. Du kan besøke mange fine bryggerier, Westfalen Stadium, hjemmet til byens Bundesliga-lag, Borussia Dortmund, og det tyske fotballmuseet.

For de kulturinteresserte kan man besøke det kunstfylte Museum Ostwall, som ligger i nærheten av det berømte Dortmund U-Tower, mens de som liker shopping kan boltre seg i Westenhellweg, en av Tysklands beste shoppinggater. Westfalen Park gir et naturlig pusterom og er hjemsted for brede, frodige enger, et rosehav med tusenvis av aromatiske arter, og det smale Florian Tower, som har et observasjonstak.

Dortmund er kjent for sitt profesjonelle fotballag for menn, som konkurrerer i Bundesligaen, toppdivisjonen i det tyske fotballiga-systemet. De har også vunnet fem DFB-Pokaler, en Intercontinental Cup og en European Cup Winners Cup. Man kan også nevne deres åtte ligamesterskap, Champions League i 1997 og en UEFA-cup.

Kort historie om Borussia Dortmund

Borussia Dortmund er den nest største sportsklubben i Tyskland når det gjelder deltakelse etter Bayern München. Det ble grunnlagt i 1909 av 18 fotballspillere fra Dortmund og er en del av en betydelig sportsklubb med mer enn 145 000 medlemmer. I tillegg representerer klubben aktivt andre idretter, spesielt håndball. Siden 1974 har Dortmund holdt hjemmekamper på Westfalenstadion, det største stadionet i Tyskland. Dortmund kan også skryte av det mest betydelige gjennomsnittlige oppmøtet av alle andre fotballklubber globalt.

Hvordan er det å være på Signal Iduna Park?

Westfalenstadion, som oversettes til «Westphalia Stadium» på tysk, har offisielt fått navnet Signal Iduna Park siden november 2005. Det er en fotballstadion som ligger i Dortmund, Tyskland. Det er det største fotballstadionet i Tyskland med 80 708 sitteplasser, og UEFA har anerkjent den som en «elitestadion», slik at den kan være vertskap for betydelige klubbmesterskapsfinaler. Byen er hjemmet til det tyske Bundesliga-laget Borussia Dortmund. Steakhouse Rodizio overfor Theodor-Fliedner-Heim trikkestasjon og NRW Cocktails nær Westfalenhallen trikkeholdeplass er to alternativer for mat og drikke på Signal Iduna Business Park. Dessuten vil du ikke gå sulten takket være de mange gatekjøkkenbodene og restaurantene inne på stadion, inkludert den populære Strobels Dortmund-restauranten.

Om den gule veggen

Den gule veggen er kallenavnet for Signal Iduna Parks South Stand. I virkeligheten er dette en av de mest kjente fotballtribunene i verden. Det er ikke bare den største enkeltstående tribunen i hele Europa; det er også den bratteste. Totalt 24.454 mennesker får plass bak den gule veggen. Den er nå større enn Burnley FC Stadium og hele Union Berlin Stadium.

Dette er grunnen til at The Yellow Army har et spesielt forhold til «You’ll Never Walk Alone», den berømte sangen til Gerry & the Pacemakers som lenge har vært knyttet til Liverpool. Dortmunds tilknytning til sangen utviklet seg først på midten av 1990-tallet. Til sammenligning stammer Liverpool-fansens tilknytning til det lokale bandet Gerry and the Pacemakers» 1960-talls cover av originalen Rogers & Hammerste i komposisjon. I 1996 ble bandet Pur Harmony fra Dortmund bedt om å covere sangen, og de sa ja. Bandet sang likevel en låt med en så solid tilknytning til Liverpool, til tross for sangeren Matthias Kartners forbehold.

Sangen er også kjent på Liverpools Anfield Stadium. Dessuten, under COVID-tiden, i visse regioner i Storbritannia og Europa, ble «You’ll Never Walk Alone» sangen om solidaritet for medisinsk personell, førstehjelpere og enkeltpersoner i karantene.

En fotballhelg i Dortmund

Man kan ikke kalle seg en vaskeekte fotballsupporter uten å delta på en Borussia Dortmund-hjemmekamp. Bundesligaen er for tiden veldig familievennlig og umåtelig populær. Det finnes ingen bedre måte å nyte en liga fylt med elitespillere og internasjonale superstjerner enn en fotballhelg til Dortmund. Borussia Dortmund er kjent for en fantastisk atmosfære og jubelen fra den gule murens gir hver besøkende frysninger. Hver uke besøker 83 000 fans sin elskede BVB og gjør kampdagen til en festival. Det er også verdt å nevne at øl kan konsumeres på stadionet. Men hvis du foretrekker å suge til deg spenningen før kampen utenfor stadionet, er det også mulighet for det. I motsetning til andre deler av Europa kommer fansen omtrent to timer før avspark. Som et resultat av dette er en fotballtur til Dortmund en uforglemmelig opplevelse

Hvordan er det å se en kamp mot lokalrivalene Schalke 04?

Borussia Dortmund vs Schalke Revierderby er «kongen av derbyer» av en grunn. I det industrielle hjertet av Tyskland konkurrerer to av kampens mest iherdige fanbaser om lokale skryterettigheter i en av fotballens mest brutale rivaliseringer. Det representerte en kamp som har gitt Bundesliga så mye spenning opp gjennom årene. Gjennom sine 97 ligaopptredener har Revierderby snittet rundt tre mål per kamp, og som vi har sett er rekorden mellom disse to harde lokale rivalene veldig jevn. Revierderby er ikke så fjernt fra Dortmund ifølge statistikken, men ikke snakk for høyt om det på derbydagen.

Ingen derby kommer i nærheten av oppgjøret mellom Schalkes og Borussia Dortmund. Det er en av de sterkeste rivaliseringene i internasjonal fotball, med to av sportens mest ivrige supåportere som konkurrerer om lokale skryterettigheter i det industrielle hjertet av Tyskland.

Revierderby er betegnelsen gitt til enhver fotballkamp blant fotballklubbene i Ruhr-regionen i Nordrhein-Westfalen, ofte kjent som Revier, som er den forkortede formen av Bergbaurevier eller gruveområdet, men refererer stort sett alltid til rivaliseringen mellom FC Schalke 04 og Borussia Dortmund. Som et resultat blir det ofte referert til som Ruhr-derbyet utenfor Tyskland.

Den beste atmosfæren vil være rundt stadionet, siden tyske supportere er mer sannsynlig å drikke offentlig eller fra kiosker/ølboder enn på barer og tavernaer, som er den beste attraksjonen. Det er en vakker 25-minutters spasertur fra sentrum til stadionet, eller hvis du har en billett kan du ta U-bahn, som er en 10-minutters tur direkte til stadionet, gratis.

Hvordan er det å se en kamp mot de nasjonale rivalene FC Bayern?

Kampene mellom Bayern München og Borussia Dortmund er en bemerkelsesverdige hendelse i fotball, både innenlands i Tyskland og internasjonalt. Imidlertid er «der

Klassiker» likevel en kamp som fortjener navnet, selv om «German Clasico» kanskje ikke har samme sosiale og politiske betydning som kamper av lignende karakter andre steder i verden. De to sidene har vært i forkant av den tyske fotballen, og deres oppgjør har vært et eksempel for andre klubbkamper i Tyskland. Oppgjøret mellom de to lagene er ikke designet bare for å hente inn penger, til tross for hva du kanskje synes om navnet på derbyet. Når Bayern München spiller mot Borussia Dortmund, kalles det Klassiker-kampen, og hele verden følger med.

Steder du kan besøke i Dortmund

De tidligere gruvene, stålverkene og bryggeriene er nå bevart som enorme minnesmerker over den velstående etterkrigstiden. Steder som ZecheZollern-gruven har fortsatt sine massive dampturbiner og utsøkt Art Nouveau arkitektur.

I byens hjerte er den gamle Dortmunder Union Brauerei i dag et pulserende kulturelt knutepunkt som huser Ostwall kunstmuseum, full av kunstverk. De fleste utenfor Tyskland er kjent med Dortmund på grunn av fotballaget, og det er en god grunn til dette – Borussia Dortmund er et fenomenalt lag. Sørg for å se deres katedrallignende stadion, Signal Iduna Park, som eksploderer i et brøl under kampen.

Ting du kan gjøre i Dortmund

 • Borussia Dortmund
 • Tysk fotballmuseum
 • Westfalenpark
 • Florianturm
 • Dortmund U
 • Transportmuseum og Mooskamp stasjon
 • Botanischer Garten Rombergpark
 • Haus Dellwig
 • Wasserschloss Haus Rodenberg
 • LWL-Industriemuseum ZecheZollern
 • DASA
 • Signal Iduna Park
 • Kokerei Hansa
 • Propsteikirche

Dette er noen av de potensielle aktivitetene i Dortmund, Tyskland. Du vet nå hva du kan gjøre og hvor du bør dra hvis du er klar for en morsom og spennende tur! Så pakk kofferten og gjør deg klar for en fantastisk tur til Dortmund.Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *