5 fotballdokumentarer du burde se på Netflix

Selv om vi elsker å gjøre det, er det ikke alltid like lett å se på fotballkamper. Følelsene, spenningen og frykten for å se laget ditt tape er noe du må regne med hver gang du ser laget ditt på banen. Men når kampen er ferdig, er det en ting som alltid dukker opp i hodet hos en ekte fotballfan: «Når kommer jeg til å føle det slikt igjen?»

Fotballdokumentarer og -serier gir deg en ny sjanse til å oppleve de spennende øyeblikkene igjen. De gir deg også mye mer innsikt bak handlingen, noe som gjør at du føler deg nærmere laget og heltene dine enn noen gang.

Siden vi rett og slett ikke kan få nok av fotball, bestemte vi oss for å liste noen av de beste fotballdokumentarene som er tilgjengelige på Netflix. Vi garanterer deg at alle disse filmene vil gi deg de samme følelsene av spenning!

Hva er de 5 beste fotballdokumentarene på Netflix?

  1. Sunderland «Till I Die
  2. First Team Juventus
  3. Ronaldo
  4. Antoine Griezmann: Champion Du Monde
  5. Becoming Champ10ns

1.  Sunderland ‘Till I Die (2018)

IMDb: 8.6/10

Sunderland «Till I Die er en Netflix-dokumentserie som følger Sunderland AFC gjennom 2017-18-sesongen – et år laget opplevde mange oppturer og nedturer.

Denne emosjonelle berg-og-dal-banen handler om mer enn bare klubbens spillere. Sunderland-fansen har alltid hatt et trofast hjerte når laget deres spilte. Selv om supporternes følelser gikk fra både sorg og fortvilelse til glede og jubel, var de alltid trofaste til klubben.

I en liten by som Sunderland er det fotball som beveger innbyggerne. Det er en inspirerende serie om kjærligheten og innflytelsen Sunderland AFC har over byen.

Er du ute etter en fotballtur?

2. First Team: Juventus (2018)

IMDb: 7.3/10

First Team: Juventus er en dokumentar om hva som foregikk bak kulissene i den anerkjente italienske klubben. Denne serien er en flott dokumentar om de daglige aktivitetene til Juventus-spillerne – på og utenfor stadionet.

Her får seerne et innblikk i livene til spillere mens de jobber for å vinne lagets syvende Coppa Italia. Juventus er den mest suksessrike klubben i Italia, og mange av de største fotballspillerne i verden har gjort suksess på dette fantastiske laget.

I denne dokumentaren kan du forvente intervjuer med nåværende og tidligere Juventus-spillere. Du får også se livet til spillerne uten de svart-hvitt-stripete skjorten. Noen spesielt viktige øyeblikk er episodene med fokus på lagets berømte keeper Gianluigi Buffon og forsvarsspiller Giorgio Chiellini.

Det er ikke lett å lage en god fotballdokumentar. Vi er imidlertid glade for å si at First Team: Juventus gir seeren et menneskelig innblikk i realitetene ved å spille for et lag så etablert som Old Lady Turin.

Er du ute etter en fotballtur?

3. Ronaldo (2015)

IMDb: 6.4/10

Det er ingen overraskelse at en av verdens beste fotballspillere har en dokumentar. Ronaldo snakker om livet som Cristiano Ronaldo, den portugisiske fotball-sensasjonen. Dokumentaren forteller historien om hvordan den unge fotballspilleren fra Madeira fløy til Lisboa for å følge drømmen sin: spille fotball.

Nå en av de beste fotballspillerne i verden, har den femdobbelte Ballon D’Or-vinneren et luksuriøst liv sammen med barna sine.

Selv om han han nå er omringet av pokaler og medaljer, glemmer Ronaldo aldri hvor han kom fra, og heller ikke hovedmålet hans. Denne dokumentaren, som filmer to år av Ronaldos liv, viser hans opprinnelse og veien inn i fotballverden.

Nysgjerrig på å vite mer om denne portugisiske stjernen?

4. Antoine Griezmann: Champion Du Monde (2019)

IMDb: 6.5/10

Antoine Griezmann: Champion Du Mondeer en hjertevarm dokumentar som forteller hvordan Griezmann kjempet for drømmen sin om å bli fotballspiller, selv om han aldri var heldig med klubber på grunn av fysikken sin. Dokumentaren lar deg se hvordan Antoines historie førte til at han ble den stjernen han er i dag. Filmen inneholder vitnesbyrd fra venner og familie og flere intervjuer med selveste Griezmann.

Selv om dette er en biografisk dokumentar, gir den seerne en god livslærdom. Uansett hinder, bør du aldri la noe hindre deg i å nå drømmen din. Ta aldri nei for et svar.

Er du ute etter en fotballtur for å se Griezmann live?

5. Becoming Champ10ns (2018)

IMDb: 6.7/10

Hvis du elsker FIFA World Cup, er dette den perfekte dokumentaren for deg. Becoming Champ10ns er en serie om tidligere verdenscupvinnere, som Italia, Tyskland og Brasil.

Hver episode forteller om hvert lags erfaring med å oppnå den største prisen i internasjonal fotball. Selv om det er en god serie, er informasjonen som gis i hver episode litt generell, noe som fører til at enkelte scener gjentar seg i flere episoder.

Men, hver gjør episodene jobben sin og forteller om hvert lands tur til toppen, og dette gir seeren litt innsikt i historien. Hver episode er mellom 40 minutter og en time, noe som gjør dem ganske lange. Dette spiller imidlertid ingen rolle siden det er en serie som er lett å se.

Er du ute etter en fotballtur?Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *