Sevilla feria de abril

Feria de Abril, en levende og glad messe, er den mest populære feiringen i Sevilla, Spania. De fleste sevillianere tilbringer seks dager og syv netter med å spise, drikke og danse med venner. Feiringen er i full gang, og det er en livlig stemning blant folkemengdene. Feria de Abril er ulikt alle andre messer og festivalen finner vanligvis sted to uker etter påske. De fleste av arrangementene holdes på Recinto Ferial, hvor hele byen samles.

Vil du være sikker på at du ikke går glipp av denne opplevelsen? Bestill en fotballtur til Sevilla og bli med på festivalen!

Hvorfor det feires

Den første festivalen i Sevilla ble holdt i 1846 av en entreprenør og konen hans som ønsket å holde en årlig messe. Messen tiltrakk seg snart et betydelig antall sevillianere, som i sin overdrevne stil gjorde den til sin egen. Etter en stund forsvant kvegbodene, og festivalen utviklet seg gradvis til et sted der man kunne spise, drikke, danse og ha en herlig opplevelse. Som en konsekvens vokste Feria de Abril raskt over tid til et tidspunkt der de opprinnelige messeområdene ikke strakk til. I dag har Sevillas aprilmesse sine egne områder som er reservert utelukkende for arrangementet og brukes bare til dette én uke hvert år. Det har blitt en av de største internasjonale festivalene i Spania og i resten av verden siden den gang.

Alumbrao

Mandag ved midnatt er tidspunktet for den formelle åpningen av Feria de Abril i Sevilla. Deretter begynner de titusenvis av lysene ved inngangen som fører inn i Feria-området å skinne: dette er kjent som «alumbrao» (spansk for «belysning»). Når alle lysene et tent, er aprilfesten erklært åpen, og feiringen kan starte.

Farge og glede fyller byen sammen med hester og jockeyer, ryttere og vogner som forsiktig beveger seg gjennom gatene. For å nyte denne utrolige festivalen til det fulle, kan turister leie en hestevogn og dra nytte av de mange attraksjonene.

Stadium

Varme og entusiasme gjennomsyrer alle aspekter av Sevilla FC-kamper også. En av de mest skremmende stadiene i Europa tilhører denne klubben, og den er malt i slående rødt og hvitt. Du kjenner varmen i hele kroppen, spesielt når hele arenaen synger «Himno Centenario» like før kampstart.

Hva skal man ha på seg?

Det tradisjonelle antrekket bæres av mange kvinner og noen menn. For menn er dette traje corto, eller kort dress, som består av tilpassede bukser og en kort, tilpasset jakke med en bredbremmet hatt. Dette er spesielt hensiktsmessig for de som rir på hester eller kjører vogner. Kvinner bærer den tradisjonelle traje de gitano, også kjent som sigøynerdrakten eller flamenco-kjolen, som ofte er i lyse farger og med tilbehør som en kam, smykker, manton (frynset skjerf) og vifte.

Under en fotballkamp er flertallet av publikum vanligvis iført Feria de April-kostymer, mens den andre halvdelen har på seg sportslige lagtrøyer og/eller farger!

Rebujitos, Andalusiam Ster og mer …

Sevillafestivalen handler om å spise og drikke. Lokalbefolkningen tilbringer tiden med å hoppe fra Caseta til Caseta, og prøver ut dusinvis av varme og kalde retter som tilbys. Alle festivaldeltakere bør prøve den saftige Jamón Ibérico de Bellota fra Jabugo (en liten by i Huelva-provinsen). Hvis du er heldig nok til å oppleve Sevilla Fair inne i en av Casetas, kan du kanskje prøve andalusisk gryte.  Det kan også være oksehalegryte eller en annen lokal versjon, vanligvis bestående av kikerter og spinat eller torsk. Maten serveres hele kvelden.

Sevilla April Fair er også kjent for sine rebujitos. En brus med lime- eller sitronsmak som blandes med fin vin eller manzanilla (tørr sherry). Som tilbehør til dette; «hierbabuena» (en type mynte) blader.

 

Alle kan få tilgang til messeområdet når som helst og nyte mat og drikke sammen med andre; det er ingen inngangsbegrensninger eller avgifter.

La Calle del Infierno (Hell’s Road)

La Calle del Infierno, som kan oversettes til «Helvetesveien», er navnet på nabolaget der Ferias fornøyelsespark ligger. Mer enn 500 aktiviteter utøves på dette enorme området, som er omtrent 64 000 kvadratmeter. Et perfekt karneval venter deg der, komplett med turer, matboder og til og med et sirkus! Dette det perfekte stedet å tilbringe litt fritid, spesielt hvis du reiser med barn.

I tillegg til de vanlige turene som pariserhjulet, radiobiler og en berg-og-dalbane (noen ganger mer enn en!), finnes også tombolas, en bingohall, kamelsprint, vannpistoler, og mange andre attraksjoner. Det er helt sant, her finnes til og med et sirkus med utøvere, trapesartister, dyretrenere og massevis av dyr! Under fotballturen til Sevilla, har du god tid til å besøke denne fornøyelsesparken.

Under festivalen er det vanlig å møte og feire med andre, og du vil alltid bli ønsket velkommen inn i en stand for å ta del i vennligheten og festlighetene til de rundt deg. Dette er en veldig spesiell og viktig festival som du må oppleve én gang i livet ditt. Forbered deg på å ha det gøy, le, drikke og danse når du kommer.

Så ikke glem å gjøre det til en del av din fotballtur-planlegging til Sevilla.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *