Fem grunner til at du bør besøke Newcastle

En av de mest ikoniske byene i England er Newcastle. Byen er kjent for natteliv, kultur, arkitektur og hyggelige folk. Underliggende for alt dette er byens sterke fotballkultur. Selv om byens største lag – Newcastle United – har hatt varierende prestasjoner de siste årene, begynner ting å se lysere ut. Laget er nå blant Englands beste lag, etter å ha gjort enorme forbedringer denne sesongen. Har du reiseplaner, men er usikker på destinasjonen? Vel, her er fem grunner til at den neste fotballturen bør gå til Newcastle!

Den beste byen?

Newcastle upon Tyne (eller som det er mer dagligdags kjent som «Newcastle») er den mest populære byen i nordøst i England. I senere år har den dukket opp som en av de raskest voksende og vennligste byene i Storbritannia. Byen er en av de mest levende, kulturelle og kunstneriske destinasjonene i Europa. Sammenlignet med andre store britiske byer, er ikke Newcastle ansett som dyr. Byens historiske sentrum er Grainger Town som har noen av de fineste bygningene og gatene i området. Her finner du Grainger Market, Theatre Royal, Grey Street, Grainger Street og Clayton Street.

Hvis du liker nattelivet, så Newcastle er stedet for deg. Ifølge Rough Guide to Britain er Newcastles natteliv Storbritannias største turistattraksjon. Du finner en rekke puber, barer og nattklubber i sentrum av Bigg Market og Quayside-området. Den mest ikoniske baren for fotballfans er Strawberry pub, som ligger mindre enn 50 meter fra James’s Park. Det er en legendarisk plass blant fansen som har kommet hit for en øl og en burger i flere tiår.

Andre populære alternativer er Livello, Aveika, og Idols City Vaults.  La oss heller ikke glemme Old George – Newcastles eldste pub – som er et bemerkelsesverdig sted verdt å besøke i Bigg Market.

Sloped stadion

Stadionet omtales noen ganger som St. James’ eller ved sine initialer, SJP. Det fungerer som Newcastle Uniteds hjemmebane i Premier League. Det er Englands åttende største fotballstadion med en kapasitet på 52 305. Newcastle Rangers var det første fotballaget som spilte på St James’s Park i 1880. Det har også blitt brukt som konsertarena, fotballstadion for OL i 2012, og et rugbystadion for 2015 Rugby World Cup.

The St. James’s Park stadion er blant de mest imponerende i England. Årsaken til dette er for det meste på grunn av banens helling fra nord til sør. Det skyldes Millburn og Leazes» usedvanlig høye tribuner, som er dobbelt så høye som de to andre sidene.

Stadionet ligger bare ti minutters gange fra Newcastle sentralstasjon, fem minutter fra Monument metrostasjon og fra byens viktigste busstasjoner. I tillegg til å være nær Newcastle sentralstasjon, er stadionet også nært sentrum og Chinatown.

Du har muligheten til å ta en tur på stadionet. Bruk litt tid på å utforske parkens fasiliteter, inkludert garderoben og banen. Du vil få tilgang til steder som vanligvis bare er tilgjengelige for idrettsutøvere, trenere og tjenestemenn. Inne på stadion finnes en sportsbar som eies av klubben, NINE. På en kampdag er dette stedet man bør være. Hvis du bestiller en stadiontur, så vil du få rabatt på maten i sportsbaren!

Når du besøker Newcastle, er en tur her virkelig et must!

Verdens rikeste klubb?

Newcastle United er en av Englands mest kjente klubber. Klubben ble grunnlagt i 1892 og har vunnet FA-cupen seks ganger og det engelske ligamesterskapet fire ganger. Lagets fans blir ofte referert til som Toon Army. Selv om Newcastle ikke har hatt for mange suksesser siden Premier League-æraen i 1992, er en av prestasjonene en de fortsatt holder kjært. Nemlig at målrekorden i Premier League tilhører Newcastle-hjembyhelten Alan Shearer.

Men lykken kan kanskje snart snu for laget? I 2021 ble Newcastle United kjøpt opp av en koalisjon bestående av Public Investment Fund of Saudi Arabia, RB Sports & Media og PCP Capital Partners LLP. Siden da har laget signert mange nye spillere. Etter kjøpet regnes Newcastle United også som en av de rikeste klubbene i verden.

Tre lagspillere er blant de 30 beste spillerne. For tiden er de beste spillerne Kieran Trippier, Miguel Angel, Almiron Rejala og Callum Wilson. Bestill fotballtur til Newcastle United!

The Angel of the North

Et av de mest omtalte kunstverkene som noensinne er skapt, er en moderne skulptur av Antony Gormley, og den ligger i Gateshead. Han ønsket å få en engel til å tjene som verge, herald eller budbringer for å ønske reisende fra hele verden velkommen. Det har blitt et symbol for hjem for mange Geordies, et tårnhøyt landemerke som dominerer horisonten. Kunstverket ble ferdigstilt i 1998 og regnes som den største engelskulpturen i verden. Det 54 meter brede kunstverket er laget av stål og veier 208 tonn. Den er 20 meter høy.

The Angel of the North er relativt nær A1 og tilgjengelig med både offentlig transport og bil. Det er gratis å besøke Angel of the North, og det er tilgjengelig syv dager i uken, 24 timer i døgnet.

Newcastle Castle

Og til slutt, en attraksjon som du ikke må glipp av i Newcastle-Upon-Tyne er Newcastle Castle, som byen har fått sitt navn fra for mange århundrer siden. Ikke bare gir det besøkende sjansen til å utforske byens rike historie, men det har også en helt utrolig utsikt. I det 19. og 20. århundre gjenopplivet restaureringsarbeidet mye av slottet, og det fungerer nå som en populær turistattraksjon.

I Newcastle Castle forblir Castle Keep, Black Gate og dets viktigste befestede tårn de mest fremtredende strukturene. For tiden er The Keep en av de fineste middelalderske steinborgfangene i Storbritannia. Her finnes et museum, en utdanningsinstitusjon og en gavebutikk. Du kan forhåndsbestille på nett eller på stedet ved Black Gate eller Castle Keep.

Hva venter du på? Bestill en fotballtur til Newcastle med oss for en fantastisk reise og opplevelse som du ikke vil glemme!



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *