Opplev det meste fra Liverpool: Liverpool FC vs Brentford

Anfield stadium – du bør ikke gå glipp av dette!

Anfield er hjemmet til legendariske Liverpool FC. Hver kamp her har en utrolig atmosfære som vil gi deg frysninger. Tenk deg å være omgitt av Liverpool-fans, som er blant de beste og mest hengivne i verden. De gir aldri opp håpet om å vinne og heier på laget sitt fra det øyeblikket dommeren blåser i startfløyten til de siste 90 minuttene. En tur til Anfield for å se en Liverpool-kamp bør definitivt være på ønskelisten hvis du elsker fotball. Og det er ikke så rart, det er en opplevelse som du ikke kommer til å glemme.

Å være en del av havet av fans som synger «You’ll Never Walk Alone», den berømte fotballhymnen til Liverpool FC, er en annen utmerket grunn til å besøke Anfield. Sangen blir sunget av lagets fans før hver hjemmekamp på Anfield, og Gerry and the Pacemakers-versjonen blir spilt over PA-systemet. Tenk deg å være til stede på Anfield, et overfylt stadion hvor alle vinker med røde skjerf og synger denne fantastiske hymnen av full hals.

Johan Cruyff beskriver det best:

«Det finnes ikke en klubb i Europa med en hymne som «You «ll Never Walk Alone». Det finnes ingen annen klubb verden som er så forent med fansen. Jeg satt der og så på Liverpool-fansen, og de ga meg frysninger. En masse på 40.000 mennesker ble en kraft som backet opp laget sitt».

En stadiontur på vil være et fantastisk tillegg til Liverpool-eventyret ditt. Museum- og stadion tur, ledet av entusiastiske turguider, gir sportsfans en titt bak kulissene til en av de mest kjente fotballklubbene i verden. Her får du muligheten til å se de offisielle spillernes garderober, klubbens trofésalong, Steven Gerrard-delen, legendariske bilder av spillerne og stadion, og lære om Liverpools rike historie. I tillegg kan du se Anfield i all sin prakt når det ikke spilles kamper og uten fans, noe som gir deg en helt annen følelse enn under kampen. Billettene koster rundt £ 20 til £ 25, så en slik uforglemmelig opplevelse er det verdt å bruke penger på.

Liverpool som by

Liverpool er ikke bare et legendarisk fotballag, men også en by full av historie, vakker arkitektur og fødestedet til det mest vellykkede bandet gjennom tidene – The Beatles. Å utforske byen og de største hotspotene i Liverpool er den perfekte oppvarmingen før du ser kampen på Anfield.

Royal Albert Dock Liverpool

Royal Albert Dock er en samling av lagerbygninger og havnestrukturer. Fordi skip kunne lastes og losses direkte fra eller til lagerhusene, ble havnearkitekturen betraktet som banebrytende da den ble bygget. De første hydrauliske kranene i verden ble montert etter at den opprinnelig åpnet. Havnen fikk popularitet som et lagringssted for uvurderlige varer, inkludert konjakk, bomull, te, silke, tobakk, elfenben og sukker på grunn av sin åpne, men sikre konstruksjon.

Den har en historisk beliggenhet med fantastisk gammel engelsk arkitektur og absolutt verdt et besøk.

Liverpool katedral

Bygget på St. James» Mount i Liverpool finner vi katedralen til Church of England i bispedømmet Liverpool som fungerer som biskopens bolig. Det er den største katedralen og messt religiøse bygningen i Storbritannia. Katedralen ble bygget mellom 1904 og 1978 og er basert på et design av Giles Gilbert Scott. Strukturen er totalt 207 meter lang, noe som gjør den til den lengste katedralen og den åttende største kirken i verden. Her finner du vakker gammel engelsk arkitektur, fantastiske glassmalerier og kunstverk og skulpturer. Det er en av Englands mest utsøkte kirker.

The Beatles Story museum og utstilling

The Beatles Story fordyper seerne i livene, tidene, kulturen og musikken til det største bandet i historien. Bli med The Beatles på deres reise fra de erobret Liverpool og deretter resten av verden, ved å besøke kopier av viktige steder fra karrieren, for eksempel The Casbah Coffee Club, The Cavern Club og Abbey Road Studios. Du vil også se historiske Beatles-klenodier som John Lennons briller og George Harrisons første gitar, samt informasjon om den britiske invasjonen og hver Beatles-medlems individuelle solokarriere.
I 2015 ble museet kåret til et av de beste turistmålene i Storbritannia.

Cavern Club

Som en jazzklubb som åpnet i 1957, utviklet The Cavern Club seg til slutt til å bli et knutepunkt for Liverpools rock and roll-kultur på slutten av 1950-tallet og tidlig 1960-tall. Klubben skulle bli nært identifisert med Merseybeat og ofte vert for Beatles i starten av karrieren før de ble kjent over hele verden. Den fungerte også som scene for opptredener av andre kjente musikere.  The Who, Gerry and the Pacemakers, The Searchers, The Hollies, The Rolling Stones, the Manfreds, The Animals, Freddie and the Dreamers, The Temptations, og Little Stevie Wonder, bare for å nevne noen som kan sees på Cavern Wall of Fame. Reis dit og ta en øl i løpet av helgen for å slappe av.

Park i Sefton

Sefton Park er en offentlig park sør i Liverpool.  Den vakre parken går over 235 dekar og grenser til de mest utsøkte viktorianske husene, som tidligere tilhørte noen av de rikeste menneskene i byen som dro nytte av Liverpools blomstrende maritime handelsår. Parken er hjem til en stor Boating Lake, Victorian Bandstand og Palm House. Mange av byens største arrangementer holdes i parken, inkludert Liverpool Food and Drink Festival vår og høst, samt Liverpool International Music Festival, med kjente artister som Basement Jaxx opptrer på en vakker sommerkveld.

Goodison Park

Hvis du fortsatt ønsker mer fotball etter å ha besøkt Anfield, anbefaler vi på det sterkeste at du tar en kort spasertur til et annet ikonisk Liverpool-lags stadion, Everton, som ligger bare 1 km unna. Goodison Park er en av de mest berømte fotballbanene i verden, og gjestene ønskes velkomne med åpne armer. Ta en omvisning på stadion og få eksklusiv tilgang til garderobene til både hjemmelag- og bortelag, få et glimt av Director’s Box, utforsk VIP Hospitality-suitene, og hør brølet av Z-Cars mens du går nedover tunnelen. Gå inn på berøringslinjen og se dugout og teknisk område der Everton-legender har spilt. Med Evertons kunnskapsrike turguider som leder deg, vil du nyte en fascinerende og spennende reise gjennom historien til verdens eldste spesialbygde fotballstadion og en av de mest innovative klubbene i engelsk fotball.

Hvorfor er Liverpool vs Brentford en interessant kamp?

Den kommende Liverpool vs Brentford-kampen vil ganske sikkert bli et fascinerende skue med et usikkert utfall som kan holde seerne på kanten av setene til siste slutt. Til tross for at Liverpool er det sterkeste laget, ville det være uklokt å undervurdere Brentfordsevne til å ryste i vollene. De har tross alt nylig triumfert over Liverpool ved å  vinne 3–1 og har vist seg å være en formidabel kraft mot Englands toppklubber. Deres uavgjort mot Arsenal og Tottenham, samt seieren over Manchester City, er et bevis på kampånden deres. Dessuten har begge lagene noe viktig å spille for, med Liverpool som kjemper for Champions League-kvalifisering og Brentford som kjemper om en plass i Europa League. Med så mye på spill, er det ikke rart at man ser på kampen på Anfield Road med spenning, og som sikkert vil gi fotballfans over hele verden spenningen de forventer seg.

Nøkkelspillere i Liverpool

Mohamed Salah

Mohamed Salah er en av de mest effektive og raskeste angriperne i verden. Han representerer Liverpool og det egyptiske landslaget. Han er også kjent for sine ekstraordinære dribleferdigheter og nøyaktighet foran mål. 30 år gamle Salah overgikk Steven Gerrard (120) og Michael Owen (118) og ble Liverpools toppscorer i Premier League med 129 mål.

Jordan Henderson

Jordan Henderson er Liverpools kaptein. Henderson er kjent for sitt lederskap, visjon og tekniske evner. Han har en praktisk talt perfekt pasningsrate. Det er nesten umulig å ta ballen fra han.

Nøkkelspiller i Brentford

Ivan Toney

Ivan Toney spiller som en dødelig angriper for Brentford. Det er ikke lurt å angripe han innenfor straffeområdet ettersom han er toppscorer for Brentford i 2022/23 engelsk Premier League med 15 mål.

Mathias Jensen

Mathias Jensens er en dansk profesjonell fotballspiller som spiller som midtbanespiller for Brentford og det danske landslaget. Han har en flott visjon, presise pasninger og kan spille kreativt. Han har scoret fire mål og har fire assister for klubben sin denne sesongen.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *