Tips! Vær sikker på at du har en gyldig billett + Les mer

Med Fotballtravel garanteres du ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer inngangsbilletter kan forårsake mange problemer.
Mer informasjon.
 • Papir eller e-billetter
 • En bekymringsløs opplevelse
Fotballtur

Sevilla FC

Sevilla FC

Fotballtur
Sevilla FC

Sevilla FC

Tips! Vær sikker på at du har en gyldig billett + Les mer

Med Fotballtravel garanteres du ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer inngangsbilletter kan forårsake mange problemer.
Mer informasjon.
 • Papir eller e-billetter
 • En bekymringsløs opplevelse
1. Velg din kamp
2. Sett sammen turen din
3. Bekreft og bestill
Enkel bestilling Din personlig skreddersydde reise
Nummer 1 innen fotballturer Spesialisten siden 2004
Tydelig og presis Ingen skjulte kostnader


andre så på Sevilla FC pakker de siste 24 timene.

Fotballturer til Sevilla FC

Bestill en fotballtur til Sevilla FC på fire enkle klikk

Bestill en komplett fotballtur til Sevilla FC. Velg hvilken kamp, hotell og sitteplass på ett og samme sted. Ingen bestillingsgebyrer.

Sevilla er ikke den varmeste byen i Europas og hjemmet til spennende flamencomusikk for ingenting. Fotballkamper med Sevilla FC handler også om varme og lidenskap. Klubbens stadion, i knallrøde og hvite farger, er en av de mest intense arenaene i Europa. Spesielt når hele stadion synger «Himno Centenario» rett før kampen går i gang, kan den intense atmosfæren merkes på hele kroppen.

Foruten den spennende atmosfæren er du også sikret en flott utsikt over banen og fotball på et høyt nivå. Sevilla FC er ikke den kongen av Europaligaen for ingenting. I løpet av de siste 15 årene har klubben vunnet den ettertraktede Europacuppen ikke mindre enn seks ganger! Du kan se dem alle i klubbmuseet.

Selve byen, med sin imponerende katedral, palasser og hager, ofte beskrevet som Europas friluftsmuseum, er et annet sted du sent vil glemme. Denne reisen med alt inkludert er en av de beste europeiske fotballturene man kan tenke seg.

Fotballturer-til-Sevilla-FC

Alt du trenger å vite om din fotballtur til Sevilla

Vi har plukket ut de beste tipsene for å sikre at du får mest mulig ut av fotballturen til Sevilla. Fra praktisk informasjon om Estadio Ramón Sánchez Pizjuán til forslag om hvordan du best kan utforske Sevilla.

 • Informasjon om Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, veibeskrivelse og tips
 • Informasjon om Sevilla FC
 • Ting man kan gjøre i Sevilla

Stadionet til Sevilla: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Stadionet-til-Sevilla

Fram til 1958 spilte Sevilla på den gamle Nervión-stadion, med en kapasitet på 23.000. Under den legendariske presidenten Ramón Sánchez Pizjuán ble Sevilla imidlertid så vellykket (vant cupen tre ganger og ligatittelen i 1946) at det var behov for en større hjemmebane på 1950-tallet. På et stykke land kjøpt av presidenten ble det planlagt et nytt stadion med 70 000 sitteplasser. Men i 1956, noen uker før byggingen skulle starte, døde Pizjuán brått. Det nye stadionet, som åpnet i 1958, ble navngitt til hans ære. På grunn av mange problemer med byggingen kostet stadion klubben mye mer enn beregnet, så kapasiteten ble redusert til 53.000 plasser. Først etter 28 år, i 1974, sto bygningen ferdig med til sammen 77.000 plasser.

Under verdensmesterskapet i 1982 i Spania ble det spilt to kamper på stadionet, inkludert semifinalen mellom Tyskland og Frankrike (inkludert den beryktede Schumacher – Battiston-hendelsen). På 1990-tallet falt kapasiteten til 43 000 etter at UEFA forbød ståplass på stadioner. For øyeblikket har stadionet en kapasitet på 43.883.

Den atmosfæriske stadion har en spesiell status ikke bare blant Sevilla-fans. Spanias landslag spilte 25 landskamper der, og forble ubeseiret (20 seire, 5 uavgjorte).

Det er ikke bare innsiden av stadionet som ser flott ut. På utsiden kan man se en rekke vakre mosaikker. I anledning verdensmesterskapet i 1982 ble klubbvåpenet vist frem, sammen med logoene til 60 andre klubber som har spilt på stadion. Det er også bilder av klubbtrofeer, klubblegender og en hyllest til Antonio Puerta, midtbanespilleren som døde etter å ha fått hjertestans under en kamp på Estadio Pizjuán i 2007.

Hvordan komme seg til Estadio Ramón Sanchez-Pizuán?

Ramón Sánchez Pizjuán Stadium ligger midt i Nervión-distriktet, mindre enn tre kilometer fra sentrum av Sevilla. Det er derfor fullt mulig å dra til stadionet til fots; det vil ta deg en halvtime på det meste, og du vil absolutt ikke være den eneste. Foretrekker du å ikke anstrenge deg for mye, så er t-bane, buss eller taxi gode alternativer.

Med T-banen

Sevilla har tre metrolinjer, som hovedsakelig er ment å nå utkanten av byen. Stadionet kan imidlertid også lett nås med metrolinje 1 (grønn).

I sentrum av Sevilla, gå på ved Puerta Jerez (nær det kongelige palasset) eller Prado de San Sebastian. Etter en fire minutters kjøretur går du av ved Nervión-holdeplassen, eller ett stopp lenger på Gran Plaza. Fra begge stasjonene er det fem minutters gange til stadion. Turen vil koste deg mindre enn €2.

Adresseinformasjon

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán

Calle Sevilla Fútbol Club

41005 Sevilla

Med buss

Det er en rekke busslinjer i sentrum av Sevilla som stopper i nærheten av stadionet: B3, C1, C2, 5, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 32 og EA (flybussen). Gå av ved Eduardo Dato-holdeplassen eller Luis de Morales. Disse stasjonene ligger noen hundre meter fra stadionet.

Med taxi

En taxitur i Sevilla er mye billigere enn i de fleste andre land. Offisielle drosjer er hvite med en diagonal gul linje og kjører alltid med måler. Du kan stoppe taxien på gaten; hvis taxien er ledig, vil et grønt lys på taket lyse. Fra sentrum bør du ikke betale mer enn €10 for en tur til stadionet.

Kart over stadionet

Sidene av stadionet er:

 • Preferencia-tribunen (vest). Hovedtribunen, hvor garderoben, spillertunnelen og spiller- og trenerboksene ligger. Det er også den eneste tribunen med overbygde sitteplasser. De dyreste plassene finner du her, samt seksjonene P11 til P44.
 • Fondo (Øst), tribunen på østsiden av stadionet. Du finner seksjon F11 til F44 her.
 • Gol Sur (Sør). Tribunen bak målet på sørsiden av stadionet. Her finner du seksjonene S11 til S46. I hjørnet mellom sør- og østtribunen er det plass til bortefansen (port 11).
 • Gol Norte (Nord). Tribunen bak målet på nordsiden, med seksjonene N11 til N45. Det er her Sevillas mest lojale supportere står, «Biris Norte» bak målet.
Kart-over-stadionet

Omvisning på stadionet og museum

Fotballturen din er ikke komplett uten en titt bak kulissene med Sevilla FC Stadium Tour. I 2018 åpnet Sevilla FC et nytt museum, som er seks ganger større enn det forrige.

Omvisningen starter i museet, hvor klubbens historie vises i fire store saler. Du finner også alle skjortene som er brukt opp gjennom årene, og selvfølgelig de mange trofeene. Ingen andre steder i verden finner du et troféskap med ikke mindre enn seks Europa League-cuper. Deretter besøker du VIP-boksene og VIP-suiten til presidenten, presserommet, garderobene, spillertunnelen, banen og til slutt Club Store. Alt i alt varer omvisningen rundt 75 minutter.

Vanligvis er det mulig å ta omvisningen på lørdager fra 11.00 til 21.00 og på søndager fra 11.00 til 15.00. På kampdager er ikke dette mulig, samt dagen før og etter en europacupkamp.

Sørg for å bestille på forhånd via nettsiden. Det er spesifikke tider da omvisningen begynner og til enkelte tider kan turen også bestilles på ukedager.

SevillaStadium

Snacks og drinker i nærheten av stadion

Siden Sevilla tiltrekker seg turister fra hele verden, trenger du ikke lete lenge etter en restaurant eller bar. Området rundt Sevilla FCs hjemmebane vrimler også av spisesteder. Rett ved siden av stadionet ligger kjøpesenteret Nervión Plaza, hvor du finner flere spisesteder. Også i gatene rundt stadion er det nok av tapasbarer og puber. Vi har plukket ut noen favoritter for deg.

Snacks-og-drinker-sevilla

100 Montaditos

100 Montaditos er en spansk sandwichkjede med avdelinger over hele landet. På Av. Eduardo Dato, 400 meter fra stadionet, finner du også en. Motaditos er minibaguetter som serveres her med opptil 100 forskjellige fyll. Fra salt til søtt, her har de nesten alt man kan tenke seg. På onsdager og søndager koster nesten alle rettene kun €1. Ølet er alltid kaldt, da ølkrusene kommer rett fra fryseren.

Restaurante-Jamatelo-sevilla-fotballtur

Restaurante Jamatelo

Ved Sacrificio 3, cirka ti minutters gange fra stadionet, er det en tapasrestaurant du ikke bør gå glipp av. Den får ros for sin vennlige service, utmerkede mat og beskjedne priser. I tillegg til standard tapas, blandes arabisk og andalusisk mat smakfullt. Menyen er også tilgjengelig på engelsk og hver rett merkes om den er glutenfri eller uegnet for personer med visse allergier. Hvis du er i Sevilla, pass på at du ikke går glipp av denne restauranten…

sevilla-fc-snacks-drinker

The Merchant

For den beste sportsbaren må du dra til sentrum. En av de mest populære barene er The Merchant, på Calle Canalejas 12. Denne irske puben viser alle sportsbegivenhetene på flere skjermer. Det er et bredt utvalg av øl, til rimelige priser. Kjøkkenet tilbyr ferske burgere, hjemmelagde pommes frites, kyllingvinger, smørbrød og salater.

Informasjon om Sevilla FC

Sevilla FC ble grunnlagt i 1890, selv om den første offisielle kampen ikke ble spilt før i 1914. Klubben oppnådde stor suksess på 30- og 40-tallet: I 1935, 1939 og 1948 vant de den spanske cupen, og i 1946 det første (og eneste) nasjonale mesterskapet. For å kunne konkurrere med supermakten Real Madrid i tiden fremover, ble Estadio Pizjuán bygget, men på grunn av mange tilbakeslag steg byggekostnadene til et astronomisk nivå. Som et resultat var det ingen penger igjen til å spille en betydelig rolle i ligaen. Klubben rykket ned i 1968. I 1997 og 2000 rykket også Sevilla ned til Segunda División.

Først i det nye årtusen kom klubben tilbake til toppen, hovedsakelig takket være gjennombruddet til et stort antall talenter. I 2006 vant Sevilla både UEFA-cupen og den europeiske supercupen. Et år senere vant de også UEFA-cupen. Sevilla FC skrev deretter historie ved å vinne (nå kalt Europa League) Cupen i 2014, 2015 og 2016 også. I 2020 ble cupen til og med vunnet for sjette gang; Inter ble slått 3-2 i finalen. I La Liga har Sevilla alltid vært blant de fire beste de siste årene, og drømmer i all hemmelighet om en andre ligatittel. En sterk ressurs er den vanvittige supportergarden, som gir en veldig intens atmosfære.

Sevilla FCs store rival er selvfølgelig byrival Betis Sevilla. Denne klubben ble grunnlagt i 1907 av frafalne medlemmer av Sevilla FC. Den sosiale bakgrunnen spilte også inn. Sevilla FC var spesielt elsket av middelklassen, mens Betis var kjent som en venstreorientert arbeiderklasseklubb. Selv om dette ikke lenger spiller noen rolle, og Sevilla FC har overgått byrivalen betraktelig når det gjelder seire, er derbyet fortsatt en av de mest populære kampene i den spanske ligaen.

Klubblåten – den nevnte Himno Centenario – ble komponert i 2005 av den lokale musikeren El Arrebato og ble umiddelbart nummer én på de spanske hitlistene. På hver kamp, både hjemme og borte, synger fansen sangen så høyt de kan. Nye spillere forventes å synge sangen så snart som mulig.

Logoen til Sevilla FC

Sevillas nåværende logo har eksistert siden 1995, men den har nesten ikke endret seg siden 1921. Det trekantede skjoldet, i form av et hjerte, har en gyllen kant. De tre forskjellige bildene av logoen holdes sammen av en lærball. Dette er fotballen som ble brukt ved verdensmesterskapet i 1938 i Frankrike (den såkalte Allen-modellen). Øverst til venstre er byemblemet til Sevilla. Øverst til høyre er klubblogoen, som har eksistert siden 1908: initialene SFC (Sevilla Fútbol Club).

Meningene er delte om de røde og hvite stripene nederst på logoen. Noen hevder at fargene er inspirert av flagget som kong Ferdinand av Castilla bar da han gjenerobret byen fra maurerne i 1248. Men den mest sannsynlige årsaken er at klubben i utgangspunktet planla å spille i røde og hvite striper (se også Sevillas trøye ).

Logoen-til-Sevilla-FC

Sevilla FC-trøya

Sevilla har alltid brukt den samme trøya: en hvit skjorte (med røde detaljer), hvite bukser og svarte sokker. På begynnelsen av 1900-tallet var hvit den vanligste fargen på fotballdrakter, da det var det beste tilgjengelige og billigste alternativet. Likevel, i de første årene, vurderte folk å spille i den rød-hvitstripete skjorten til Sunderland. Dette skulle skje i en vennskapskamp mot Huelva i 1909. Siden de bestilte skjortene kom for sent, bestemte Sevilla seg for å spille i hvitt. Etter det bestemte styret at hvitt skulle forbli den permanente fargen. Da de bestilte Sunderland-skjortene kom, ble det besluttet å beholde denne skjorten som den andre trøya. Det er også grunnen til at klubbens bortetrøye fortsatt er rød.

Hva kan man gjøre i Sevilla?

Sevilla er ikke kjent som et friluftsmuseum uten grunn. grekere, romere, maurere, vikinger; de har alle satt sine spor i byen. Her vil du snuble over historiske monumenter, hager, parker, kirker og palasser nesten hvor enn du går. I tillegg er Sevilla en by som du forestiller deg en spansk by skal se ut: flamencomusikk, blomstrende appelsintrær, utmerket tapas og, selvfølgelig, strålende solskinn (Sevilla er den varmeste byen i Europa). Vi har listet opp en rekke severdigheter du ikke bør gå glipp av.

Catedral-de-Santa-Maria-de-la-Sede

Catedral de Santa Maria de la Sede

Denne kirken fra 1400-tallet er den største gotiske katedralen i verden, og den største kirkebygningen i Europa etter St Peter’s (Roma) og St Paul’s Cathedral (London). Det 105 meter lange klokketårnet har blitt symbolet til byen. Dette tårnet var opprinnelig minareten til en moské. På 1100-tallet sto den største moskeen i byen på dette stedet. Interiøret inneholder et stort antall unike kunstverk. Graven til Christopher Columbus ligger også her.

Inngangsbilletten til katedralen og klokketårnet er €10. Det er også mulig å ta en lydomvisning eller bli med på en guidet tur. Det anbefales sterkt å bestille på nett på forhånd. Du sparer 10 % og slipper lang kø ved billettkontoret.

real_alcazar_sevilla

Real Alcázar

Real Alcázar de Sevilla er ikke en nystiftet fotballklubb, men det kongelige palasset i Sevilla, og også den mest besøkte attraksjonen i byen. Vi anbefaler at du ikke går glipp av dette fantastiske komplekset. Men hvis du er så uheldig at den spanske kongen er i byen, vil han oppholde seg her, og komplekset vil bli stengt. Her kan du finne en samling av imponerende palasser, bygget i den unike Mudejar-stilen (en blanding av kristen og muslimsk kunst, bare funnet i Spania). Det er også store hager med dammer, palmer og appelsintrær. Siden det ikke er tillatt med mer enn 750 personer til enhver tid, bør du bestille på forhånd. En billett koster €14,50, som også gir tilgang til en rekke andre museer. Pensjonister og studenter kan komme inn for €7, men må vise pass eller europeisk studentkort.

plaza_de_toros

Plaza de Toros

Vi vil absolutt ikke anbefale deg å se tyrefekting i Spania. Vi gjør imidlertid et unntak for en tur til Plaza de Toros, den største og viktigste tyrefekterarenaen i Spania. Denne monumentale bygningen, som ligger i havnedistriktet El Arenal, tok ikke mindre enn 120 år å bygge, fra 1761 til 1881. Torget og inngangspartiet med sin barokke fasade er spesielt vakkert. Hovedarenaen, med rundt 12.000 sitteplasser, er også verdt en titt. Det er også et museum som viser historien til tyrefekting. Den er åpen onsdag til søndag fra 10.00 til 16.00. Du betaler €10 for en guidet omvisning i museet og tyrefekterarenaen. Omvisningen er på spansk og engelsk.

triana

Triana

Omtrent 20 minutters gange fra katedralen, på den andre siden av elven, finner du det karakteristiske arbeiderkvarteret Triana, kjent som fødestedet til flamenco. Her kan du vandre gjennom de trange gatene i dette tidligere sjømanns- og sigøynerkvarteret og vil finne bemerkelsesverdig få turister. Besøk Mercado de Triana, en markedshall hvor lokalbefolkningen selger grønnsaker, kjøtt og fisk. Og sørg for å prøve noen spisesteder her. Langs elven finner du et stort antall restauranter og barer.