Topp 5 omvisninger på fotballstadioner i 2022

Topp 5 omvisninger på fotballstadioner du kan ta i 2022

Det er en utrolig opplevelse å se fotballkamper på et stadion. Å være en del av øyeblikket hver gang et rødt kort vises, å se underdogs vinne over toppklubber, eller å se et kritisk mål blir scoret med egne øyne. Dessverre er det bare noen få mennesker som får være en del av disse øyeblikkene på grunn av stadionets kapasitet.

Men selv om man ikke fikk se hendelsen direkte, finnes det måter å gjenoppleve øyeblikkene som har forandret historien. Det er derfor stadionomvisninger eksisterer. Du får se stedet der alt skjedde og forestille deg hvordan det må ha vært å være trener og spillere i det øyeblikket.

I denne artikkelen har vi listet opp de 5 beste omvisningene på fotballstadioner i Europa. Disse guidede turene gir deg sjansen til å føle hvert spennende øyeblikk som om du var der selv!

Hva er de 5 beste omvisningene på fotballstadioner?

  1. Johan Cruyff ArenA – Ajax Amsterdam
  2. Camp Nou – FC Barcelona
  3. Allianz Arena – Bayern München
  4. Santiago Bernabéu – Real Madrid
  5. Estádio da Luz – SL Benfica

1. Johan Cruyff ArenA – Ajax

Kapasitet: 55 000

Åpnet: 1996

Omdøpt etter en nederlandsk fotballlegende, kan Johan Cruyff ArenA sees på som et religiøst landemerke hver fotballfan trenger å besøke.

Når du bestiller en stadionomvisning på Ajax sin hjemmebane, vil du oppleve klubbens historie, se deres mest ikoniske spillere, gå gjennom spillertunnelen, banen og garderobene. Du får også se fødestedet til Total Football og sjansen til å gjenoppleve noen av de mest dramatiske kampene til en av de mest suksessrike klubbene på 1900-tallet.

Omvisningen tar omtrent 75 minutter og er tilgjengelig hver dag mellom 9:30 og 16:30.

Så, hva venter du på? Bestill en omvisning på Johan Cruyff ArenA. Siden du allerede er der, hvorfor ikke gjøre turen komplett og se en Ajax fotballkamp også?

Er du ute etter en fotballtur?

2. Camp Nou – FC Barcelona

Kapasitet: 99 354

Åpnet: 1957

FC Barcelona er et av de mest elskede lagene gjennom tidene. Naturligvis tilbyr laget sine dedikerte fans en utrolig omvisning på stadionet som hver fotballfan bør sjekke ut. Det ser kanskje ikke slik ut på TV, men Camp Nou er et stadion på størrelse med Colosseum. Faktisk er det det største stadionet i Europa.

Hvis du er en Messi-fan, får du se hvor han knyttet skolissene før hver kamp med en omvisning i garderobene. Du kan alltids ta en tur på museet og se alle trofeene som FC Barcelona har samlet opp gjennom årene, en kort historie om klubbens mest minneverdige øyeblikk og en liste over bemerkelsesverdige tidligere spillere.

Vanlige billetter koster rundt €26 og hele omvisningen tar omtrent en og en halv time. Den er tilgjengelig stort sett hver dag fra 10 til 19, men av og til kan tidspunktet endres, så vi anbefaler deg å sjekke tidsplanen som er tilgjengelig på FC Barcelonas nettside før du planlegger besøket.

Siden du allerede er på stadionet og i Barcelona, hvorfor ikke gjøre turen komplett og se klubben i aksjon?

Camp Nou stadion tour

3. Allianz Arena – Bayern München

Kapasitet: 75 000

Åpnet: 2005

Allianz Arena, hjemmebanen til Bayern München, er relativt yngre enn de andre stadionene som tidligere er omtalt. Men den tyske stormakten har allerede tonnevis av historier å fortelle på denne arenaen.

Hvis du drar på omvisning på stadionet, vil du se historien til klubben, trofeene og stedet der alt dramaet bak kulissene skjer. Du finner også nyskapende medieteknologi for å holde barna fordypet i klubbens historie uten å miste fokus.

På omvisningen vil du gå gjennom de forskjellige nivåene på tribunen, området der pressekonferanser finner sted, garderobene og spillertunnelen. Du vil også bli tatt med på utsiden for å lære mer om stadionets fasade utvendig.

Omvisningen tar ca. 60 minutter. Hvis du velger en kombipakke, som inkluderer stadionomvisningen også, koster det €19 per person. Hvis du ønsker å ta omvisningen, velg en dag de ikke spiller kamp. Omvisningen skjer da mellom 10:00 og 17:00, og du kan nyte alt den har å tilby på sitt fulle nivå.

Er du ute etter en fotballtur?

4. Santiago Bernabéu – Real Madrid

Kapasitet: 81 044

Åpnet: 1947

Real Madrid er et lag kjent over hele verden. Det er et av få lag som får kjærlighet og støtte fra fans av alle slags nasjonaliteter. Dette suksessrike laget har vært hjemmet til fotballstjerner i flere tiår nå. Cristiano Ronaldo, Raul, Zinedine Zidane, Gareth Bale og David Beckham er bare noen få av Real Madrids største ikoner.

Omvisningen og museet på dette stadion bør være på alles bucket list. Hvis du velger å ta en omvisning på dette stadionet, kan du dra mentalt tilbake i tid og se for deg hvordan din favoritt Real Madrid-spiller gjorde seg klar for kamp når du går gjennom garderobene eller står foran det gigantiske troféskapet.

I tillegg til å se innsiden av stadionet, vil turen ut på banen og benkene gi deg en følelse av hvor hektiske ting var under de harde kampene laget spilte. Når det gjelder selve omvisningen, tar den omtrent 90 minutter. Du kan avslutte omvisningen med å ta bilde med spillerne, slik at du og dine kjære kan føle hvordan det er å bruke den hvite trøyen. Det koster kun €12 hvis du velger grunnpakken.

Er du ute etter en fotballtur?

5. Estádio da Luz – Benfica

Kapasitet: 64 642

Åpnet: 2003

I tillegg til å være den mest suksessrike portugisiske klubben, har SL Benfica også en av de beste omvisningene på fotballstadionet i Europa. Estádio da Luz (eller Stadium of Light) var en scene for noen av de beste spillerne i portugisisk fotballhistorie, som blant andre Eusébio «Pantera Negra», Rui Costa og Simão Sabrosa.

Så viktig var Eusébio for fotballhistorien at kroppen hans i dag hviler blant andre kjente portugisiske stjerner i kirken Panteão Nacional.

En stadionomvisning på dette storslåtte stedet gir deg muligheten til å se hele hjemmet til de portugisiske ørnene. Fra VIP-området til garderoben, her vil du få med deg hver eneste detalj av klubbens historie under omvisningen.

Selv om det ikke er en av de største stadionene på listen, ser det ut til at Benfica-supportere bare blir flere og flere når laget deres spiller. Vi anbefaler at du ser det selv ved å se No Name Boys love.

Hele omvisningen koster rundt €17,50 for ikke-supportere og €5 for supporterne. Omvisningen kan tas mellom klokken 10.00 og 18.00 hver dag.

Er du ute etter en fotballtur?



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *