Mer enn El Clásico: Utforsk unike fotballopplevelser i Spanias skjulte perler

Ikke misforstå, Madrid og Barcelona er fantastiske fotballbyer med utrolige fotballag. Real Madrid, Atletico Madrid og FC Barcelona er alltid et godt valg når du bestemmer deg for hvor du skal dra på den neste fotballturen din. Men hvis du vil være litt annerledes. Hvis du vil ha noe annet enn den typiske fotballturen – så trenger du ikke lete lenger. 

Sevilla, Valencia og Bilbao er tre flotte valg når du bestemmer fotballturen til Spania.

Sevilla

Her kan du velge mellom Sevilla FC, Europa League-gigantene, og Real Betis, hovedpersonene i Sevilla FC. To flotte lag i en av de vakreste byene i Europa, så hva kan man mislike med dette?

Hvorfor Sevilla

Gamlebyen i Sevilla er helt unik. Gå blant de små og smale gatene og stikk innom for en «tapas» hvis du føler for det. Nyt Plaza de España, byens vakre katedral og Metropol Parasol. Hvis du føler deg sliten av å gå, hvorfor ikke stoppe for en øl eller en sangria. Det er mange forskjellige aktiviteter å velge mellom i den tredje største byen i Spania, og hvis du reiser i april, kan du oppleve fantastiske «Feria de Abril» med alle sine flamenco-show. Men den beste tiden for å besøke byen er alltid når «El Gran Derbi» finner sted, med kampen mellom rivalene Sevilla og Betis. Dette er en av de største og hotteste derbyene i verden. Åh, ja. Været er dessuten helt herlig. Hele året rundt.

Sevilla FC

Laget som er sju (!) ganger vinner av Europaligaen (med den første seieren i 2006), spiller i Champions League denne sesongen. Men kanskje de gjør som de pleier å gjøre når de spiller i Champions League: havner på tredjeplass i sin gruppe og ender opp med å spille i (og vinne) Europaligaen. Sevilla FC er kjent for å ha en av de beste atmosfærene i Spania på nyrenoverte Ramon Sanchez Pizjuan. Klubbens hymne er kjent over hele Spania, og hjemmesupporterne (Biris Norte) skaper en fantastisk atmosfære på tribunene. 

Dette laget består av spillere som Sergio Ramos, Jesus Navas og Ivan Rakitic, som alle regnes som klubblegender. Men de har også interessante spillere som Youssef En-Nesyri og Lucas Ocampos.

Ekte Betis

Betis vinner ikke titler som antagonisten fra Nervion, men de presterer bedre i La Liga enn byrivalene. Det er i hvert fall slik det har vært de siste årene. Men med en erfaren trener som Manuel Pellegrini og spillere som Claudio Bravo, Nabil Fekir, William Carvalho og Borja Igelsias er det ikke rart at laget gjør det bra. Klubblegenden Joaquin avsluttet karrieren etter forrige sesong, men Betis er fortsatt et flott lag å følge, og et besøk til Benito Villamarin er alltid verdt pengene. 

Valencia

Hvis du vil holde deg til byen, er det Valencia CF du bør velge. Villarreal bare en 50-minutters kort biltur fra Valencia. Så du har to flotte lag nær hverandre.

Hvorfor Valencia

Hvis du liker mat, bør du virkelig velge Valencia for fotballturen din. Og spesielt paella. Denne spanske delikatessen stammer fra Valencia, og den smaker bedre her enn i noen annen by i verden. Paellaen alene gjør Valencia til en by verdt å besøke. Men god mat er ikke alt Valencia har å tilby. Nei, her har du sandstrendene på den spanske østkysten, slående arkitektur, og det er ikke så folksomt her som i Madrid eller Barcelona. 

Valencia CF

Mestalla har sett sin rettferdige andel av gode fotballkamper gjennom årene. Men de siste årene har dette klassiske stadionet ikke opplevd den samme gleden og spenningen på tribunen som den gjorde tilbake i 2000-2010. Husk at Valencia vant La Liga to ganger i løpet av disse årene: i 2001–2002-sesongen og deretter i 2003–2004-sesongen. Disse lagene hadde fantastiske spillere, og da var Valencia alltid et topplag i spansk og europeisk fotball.

Det har vært noen tøffe år for Valencia, men atmosfæren på Mestalla er fortsatt god. Og det er fortsatt noen flotte og underholdende spillere å holde øye med i årets lagoppstilling. Hva med Andre Almedia, Jose Gaya og Sergi Canos. Det er en fin tid for å se Valencia siden laget har startet ligaen overraskende bra. Kanskje det har å gjøre med akademispillerne som spiller med hjertet. Uansett grunn, så er det en flott tid å reise til Mestalla!

Villarreal

«Den gule ubåten» har bare endt utenfor topp ti én gang siden de ble forfremmet til La Liga i 2013. Det er en fantastisk rekord med tanke på klubbens størrelse. Men Villarreal er flink til å finne glemte eller mindre kjente spillere og gjøre dem til spillere i verdensklasse. Forrige sesong endte de på femteplass i La Liga, og i år, med Pepe Reina, Raul Albiol, Gerard Moreno og Dani Parejo, kan du være sikker på at Villarreal vil sørge for opprør igjen. 

Bilbao

Athletic Club er det åpenbare valget her. En av de mest spesielle fotballklubbene i verden.

Hvorfor Bilbao

Tapas, eller pintxos som det heter i Baskerland, er maten du velger i disse områdene av Spania. De er simpelthen til å dø for. Og hvis maten ikke var nok, så ta en tur til Guggenheim-museet, et av de mest interessante museene i verden. 

Athletic Club

En av de mest spesielle fotballklubbene i verden, ikke sant? Ja, det er det. Kun spillere med baskisk opprinnelse får spille for Lehoiak (løvene) på San Mames stadion. Likevel er Athletic den fjerde mest suksessrike fotballklubben i Spania. De fremmer virkelig de lokale Bilbaospillerne, og det er suksessen til det elskede fotballaget. 

På San Mames får du oppleve spillere som landslagsmålvakt Unai Simon, kaptein Iker Muniain, brødrene Inaki og Niko Williams og den erfarne manageren Ernesto Valverde. Athletic spiller alltid med mye lidenskap, og det vil du sikkert oppleve live hvis du velger å dra til Bilbao på den neste fotballturen din. 



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *