Avduking av Englands skjulte fotballatmosfærer: Newcastle og Leeds

I Liverpool kan du velge mellom Liverpool FC og Everton FC. I Manchester har du United og City. Og i London har du flere lag en du har fingre på hånden. Men hva om du vil krydre den neste fotballturen din litt? I så tilfelle bør du ta en titt på Newcastle og Leeds.

Newcastle

De nordøstlige delene av England høres kanskje ikke så sexy ut, men Newcastle er en undervurdert fotballby å besøke. 

Hvorfor Newcastle Så hvis du legger fotballturen til Newcastle, får du en reise til de stedene der fotball er det viktigste i livet. Du kan selvfølgelig gå for de syv broene rundt kaien, de vakre strendene (ja!) eller Angel of the North, Storbritannias største skulptur. Men de viktigste attraksjonene på disse stedene i Storbritannia er fotballen, og det største laget er The Magpies. Og siden Newcastle er en universitetsby, er det en fin stemning over hele byen.

 

Newcastle FC Notorisk underpresterende, men forrige sesong skjedde det noe med Newcastle som ikke var ment å skulle skje så raskt. De nye og svært rike eierne forventet sannsynligvis ikke den typen suksess så raskt. Newcastle endte jo helt overraskende blant de fire beste og kom helt til Champions League.

Atmosfæren på de elegante stadionene i Storbritannia er ikke alltid den beste. Men på St. James’ Park kan du alltid forvente høylytte fans, flotte sanger og adrenalin. Og med spillere som Alexander Isak, Miguel Almiron og Bruno Guimaraes har manager Eddie Howe mange alternativer å velge mellom. Newcastle er virkelig en av de beste fotballturene i Europa.

Leeds

170 kilometer sør for Newcastle finner man Leeds. Og de som kjenner til fotballen deres, vet at Leeds United er en klassisk klubb i England. Hvorfor Leeds Som Newcastle er dette en by som ikke er kjent for å være et turistmål. Men har du sett London, har du sikkert sett Liverpool og Manchester også. Ønsker du å gjøre noe annerledes på den neste fotballturen din? Da trenger du ikke lete lenger enn til byen med viktorianske arkader, fargeriken karnevaler og en skyline fylt med fantastisk arkitektur. Og, selvfølgelig, en fotballklubb som har opplevd både suksess og nederlag.

Leeds United

Hvem ønsker vel å ta en fotballtur for å følge et lag som alltid vinner? Hvor alt er alltid fint og dandy? Det har selvfølgelig sine fordeler, men å besøke Leeds er noe helt annet. Da Leeds kom tilbake til Premier League for noen sesonger siden, føltes det som om alt var i orden i verden igjen. Men i fjor rykket de ned etter en forferdelig sesong. Så nå er de tilbake i mesterskapet, der de har startet årets sesong på en god måte.

Leeds var store på 1970-tallet da de var nær ved å løfte ligatrofeet flere ganger og dessuten vant både Fa-cupen og League Cupen flere ganger i løpet av disse årene. En statue av manager Don Revie er reist utenfor Elland Road, akkurat som klubblegenden Billy Bremner.

Hvis du besøker Elland Road, kan vi ikke love at hjemmelaget tar hjem tre poeng. Men vi kan love god atmosfære, fanatiske supportere og en underholdende fotballstil. Spillere å holde øye med?

Klubbkaptein Liam Cooper, spiss Patrick Bamford og den raske vingen Daniel James. Gjør Leeds til dinneste fotballtur. Du kan takke oss senere.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *