5 Kamper som definerer Inter Milan

Inter er et av de sterkeste lagene i Italia. Siden Serie A sparket igang har laget aldri rykket ned og har hentet hjem mange titler. Faktisk er Inter det Italienske laget med tredje flest trofeer, og det eneste italienske laget som har vunnet trippelen. Dette skjedde i 2010, under den portugisiske treneren José Mourinho.

Her er en liste over de fem mest spennende kampene i Inter Milans historie.

Inter Milan – AC Milan 1949: Målfest

I løpet av 1949-sesongen var Inter Milan, AC Milan og Juventus i en skikkelig målkonkurranse mot hverandre. Juventus lå først på tabellen med nøyaktig 100 mål på 38 kamper og Milan fulgte etter med 118 mål i løpet av sesongen. Inter fullførte pallen, etter å ha scoret «bare» 99 mål på en sesong.

6 november 1949 ble det spilt en spennende kamp mellom Inter og Milan som endte 6-5 til Inter.

I løpet av de første 7 minuttene scoret Enrico Candiani to mål for Milan. Det så for lett ut for «The Rossoneri», som ledet kampen 1-4 etter 19 minutter takket være den svenske duoen Gunnar Nordahl og Nils Liedholm. Inter nektet imidlertid å gi opp og første omgang endte med 3-4.

Etter pause tok Inter ledelsen med to tidlige scoringer. Milan utlignet til 5-5, men på det 64. minuttet tok Amedeo Amadei seieren hjem etter å ha scoret det avgjørende målet for «The Nerazzurri». Sannsynligvis tidenes villeste Derby della Madonnina!

Inter Milan – Real Madrid 1964: Opphavet til La Grande Inter

I 1964 tok Inter Milan opp kampen med Real Madrid i den 9. utgaven av europacupen. Over 71.000 tilskuere så kampen på Praterstadion i Wien.

Laget ble ledet av den argentinske taktikeren Helenio Herrera fra sidelinjen og troppen bestod av stjerner som: Giacinto Facchetti, Sandro Mazzola og Luis Suárez. Til tross for at Real Madrid har vunnet turneringen flere ganger, Slo The Nerazzurri det spanske laget 3-1. Finalen la grunnlaget for la Grande Inter, som laget ble kjent som. De forsvarte deres europeiske krone i 1965 med en veldig sterk defensiv taktikk kjent som Catenaccio, noe som gjorde dem til et av de sterkeste lagene på kontinentet.

Inter Milan – Lazio 1998: En italiensk UEFA-cupfinale

The Nerazzurri møtte Lazio i Paris på Parc des Princes under UEFA-cupfinalen 1997/1998. Denne kampen endte med en 3-0 seier til Inter Milan.

Inter viste seg helt fra de første minuttene, med et mål i det femte minuttet. Lazio prøvde gjennom hele kampen å score, men Inter slapp ikke taket og hentet to mål til, ett i det 60. og ett i det 70. minutt, og vant dermed UEFA-cuppen den sesongen.

AC Milan – Inter Milan 2006: Derby i skyggen av Calciopoli

I Serie A-sesongen 2006/07 så vi konsekvensene av Calciopoli-skandalen. AC Milan og Lazio ble sanksjonert, og Juventus ble sendt til Serie B. Inter Milan kom til topps ved å vinne sin 15. Scudetto med nesten ingen motstand. I løpet av denne sesongen, 28. oktober 2006, sto Inter Milan og AC Milan ansikt til ansikt på San Siro stadion i et spektakulært derby.

Helt fra de første minuttene beviste Inter at de var det beste laget i landet med en 0-2 ledelse til pause. The Nerazurri stoppet ikke etter pause, og klarte å score totalt fire mål. Marco Materazzi, en av de beste forsvarerne som har spilt for Inter, scoret det siste målet med en header. Men han ble utvist etter sitt andre gule kort for å ta av skjorta under feiringen. Det vekket Milan som nesten klarte å utlignet kampen, som endte 3-4 i en dramatisk avslutning.

Inter Milan – Bayern München 2010: Mourinho tar Inter til ære

I sesongen 2009/10 var Inter et formidabelt lag ledet av José Mourinho. Han ledet Inter til å vinne trippelen, ved å seire i Scudetto, Coppa Italia og Champions League. Takket være den argentinske spissen Diego Milito og den nederlandske midtbanespilleren Wesley Sneijder, klarte The Nerazzurri å vise at de var det beste laget mot Bayern München i Champions League-finalen.

Kampen, som ble spilt på Santiago Bernabeu i Madrid, endte 2-0. I det 35. minuttet sparket keeper Julio César en lang ball, som Milito kontrollerte og passerte videre til Sneijder. Den nederlandske spilleren sendte ballen tilbake til ham for å lure den tyske keeperen. Det var et eksempel på hvor godt Inter spilte på begge områdene. Bayern klarte ikke å slå gjennom Julio César, og Milito scoret igjen på det 70. minutt. Det var The Nerazzurri sin første triumf i europacuppen siden la Grande Inter på 1960-tallet.

Grip muligheten og delta på den neste legendariske Inter Milan-kampen ved å bestille en fotballtur på fotballtravel.