Europaligaen sovende giganter

Champions League får som regel de beste overskriftene, og klubbene ønsker å være med for den enorme økonomiske gevinsten, men Europaligaen har i det stille blitt en fantastisk klubbturnering. De siste årene har noen av Europas største klubber prydet denne andrelagsturneringen. Her er noen du bør sjekke ut denne sesongen.

En fotballtur til en av disse klubbene vil være en fantastisk opplevelse. Uansett hva du leter etter, så vil en tur til Europaligaen oppfylle ønskene dine.

Barcelona

Den katalanske klubben er kanskje vant til å høre den berømte Champions League-sangen, men de siste sesongene har de lyttet til den uten tvil bedre Europaliga-sangen.

Denne gangen fikk de en vanskelig Champions League-gruppe der de møtte Bayern München, Inter Milan og Viktoria Plzen, og de klarte ikke å slå noen andre tjekkiske lag.

Xavi og guttene hans håper å gjøre det bedre denne gangen etter å ha tapt mot Eintracht Frankfurt i kvartfinalen i forrige runde. Barca-fansen må ha gi alt de har hvis de vil løfte trofeet på slutten av turneringen!

Juventus

Laget fra Torino er ikke bare Italias mest suksessfulle innenlandske klubb, de er også to ganger Champions League-vinnere, de vant Europas fremste klubbturnering i senest i 1996. Juventus er en sertifiserbar massiv klubb.

Den gamle damen har slitt i Europa siden hun kom til Champions League-finalen i 2016/17-sesongen, og har bare kommet seg forbi 16-runden én gang. Denne sesongen avsluttet de under Paris Saint Germain og Benfica da de falt i Europaligaen.

Spillere som Leonardo Bonucci, Alex Sandro og Angel Di Maria håper alle at deres erfaring og fotballkunnskaper skal bære dem til de siste stadiene av turneringen, men de må slå noen store navn for å komme dit.

Manchester United

For bare elleve år siden spilte Manchester United mot nevnte Barcelona i Champions League- finalen. I år møter de hverandre i første utslagsrunde i Europaligaen. Elleve år er lang tid i fotball.

Manchester United er det eneste laget på denne listen som i utgangspunktet ikke hadde kvalifisert seg til Champions League etter å ha endt på sjetteplass i Premier League forrige sesong. Men det betyr ikke at de ikke er en stor klubb.

Den eneste laget fra Manchester som noensinne har vunnet en Champions League (så langt), Erik Ten Hag og hans menn ser ut til å ha overvunnet en vanskelig tenningsperiode og de ser bra ut. Klarer de å komme seg forbi Barcelona, blir det vanskelig å ikke se på dem som favoritter.

Ajax

Med mindre du kommer fra Rotterdam, er det vanskelig å hate AFC Ajax. Ubestridelig den mest vellykkede nederlandske klubben i fotballhistorien. De nåværende Eredivisie-mesterne har blomstret i Europa de siste sesongene, men denne gangen kunne de ikke overvinne Liverpool og Napoli.

Ajax mistet mange av stjernespillerne sine i løpet av sommeren, blant annet Lisandro Martinez og Antony Ten sammen med Erik Hag til Manchester United. Heldigvis har de et endeløst transportbånd av talenter på grunn av sin berømte fotballskole for ungdom.

Jurrien Timber, Kenneth Taylor og Brian Brobbey fyller allerede tomrommet etter spillerne som forlot laget, og med klubbens berømte frittflytende fotball kan Ajax komme seg helt til topps til slutt.

Sporting Lisbon

Det eneste som stoppet Sporting Lisboa fra å gå videre i Champions League var en frustrerende hjemmekamp mot Eintracht Frankfurt. De tapte den gangen, men nå vil de vise verden hva deres unge tropp kan gjøre i Europaligaen.

Imponerende oppvisninger mot Tottenham bør gi laget troen på at de kan gå opp mot de rikere klubbene og komme ut på topp. Ruben Amorim liker at laget hans spiller angrepsspill, og de vil ikke kompromittere på stilen sin. De vet at de kan slå hvem som helst.

Sannsynligvis den minst sannsynlige av klubbene på denne listen til å komme ut på topp i slutten av denne sesongen, men det betyr ikke at de ikke kan være jokerne. Den ungdommelige sprudlingen til spillerne og treneren gjør dem fryktløse. Undervurder dem på egen risiko.

Mange sofafans ser på Europaligaen som et irritasjonsmoment, men det er ikke tilfelle. Denne turneringen har stor betydning innenfor fotball, og det å løfte dette trofeet kan være like vanskelig som å vinne Champions League, spesielt når disse lagene er involvert.Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *