Den beste tiden for å besøke London

London er en av verdens beste byer, den har absolutt alt, god mat, flotte mennesker og selvfølgelig flott fotball. Det er tre spesifikke tider på året der denne utrolige byen er verdt et besøk; jul, slutten på våren og Guy Fawkes-dagen. Her er en oversikt over hva som er verdt å gjøre på disse tidene:

Jul

Julen i London er helt magisk. Så snart temperaturen synker og klokkene settes en time tilbake, forvandles byen. Lys, julemarkeder og vakkert dekorerte trær ses over alt i sentrum. Det er vanskelig å ikke synge med når man hører julesangerne.

Det er som om det er noe i luften, alle virker litt hyggeligere. Det beste julemarkedet finner du uten tvil i Southbank. Det ligger langs sørbredden av elven Themsen, 10 minutter fra St Paul «s Cathedral, og det er noen hyggelige steder der du kan gå rundt og kikke eller drikke litt varm gløgg eller sider.

London er stolt av julelysene sine når det er tid for jul, de beste finner du på Oxford og Carnaby street. Begge gatene ligger rett ved siden av hverandre, og de kan skryte av hundrevis av butikker, restauranter og puber som du kan besøke for å få mest mulig ut av tiden din der.

Ingenting er mer typisk for «en London-jul» enn skøyter på Somerset House. Somerset House er en av de største og mest ikoniske bygningene i byen, og blir til en annen verden under julen. Den vakre, ny-klassisistiske gårdsplassen blir ryddet for å gjøre plass til en 900 kvadratmeter stor ishall. En perfekt datekveld for par.

Mens de fleste ligaer rundt om i Europa tar en pause over julen, begynner Premier League å sette opp tempoet. Det er flere kamper i løpet av festperioden, og siden London har syv Premier League-lag, er det ingen steder som er bedre å se en kamp.

Enten du vil gå og se det eneste laget i byen som vinner Champions League, Chelsea, nåværende Premier League-ledere Arsenal, eller oppleve en av de beste atmosfærene i landet på Crystal Palace, så finner du alltid et sted der du kan se fotball av høy kvalitet.

Slutten på våren / starten på sommeren

Når byen kommer ut av en kald, grå og våt vinter, er slutten på våren eller starten på sommeren uten tvil en av de beste tidene å besøke London på. Lokalbefolkningen er på vei tilbake til pubene, det er like før millioner av turister kommer på besøk og Premier League er på bristepunktet.

Siden de fleste turistene ennå ikke er på vei til London, er dette et perfekt tidspunkt å se severdighetene på. Det er så mye å se at det er umulig å få med alt i denne artikkelen. Men de velkjente stedene som Buckingham Palace og House of Parliament er alltid verdt et besøk.

For de som leter etter mindre kjente steder å besøke, er Little Venice en av de kuleste delene av byen. Londons svar på den berømte italienske byen er et nettverk av kanaler omgitt av kaféer, butikker og puber. Ta en båttur og et par halvlitere!

T-banen er uunngåelig i London, hvis du vil komme noen vei, tar du The Underground, men visste du at du kan besøke forlatte stasjoner? London Transport Museum tilbyr omvisninger på gamle stopp, og deler fascinerende historier om deres opprinnelse.

Apropos museer, her finnes nok å se. Museumsdistriktet i Vest-London har to av de største og beste museene i hele Europa. Alle med interesse for vitenskap bør besøke The Natural History Museum, og V&A er et av de største designmuseene i verden.

Fotballen må selvsagt også nevnes. På slutten av våren / starten av sommeren avsluttes Premier League og ting er som regel svært anspente. London har ikke vunnet Premier League-tittelen på en stund, men kappløpet om topp fire er alltid en stor sak i hovedstaden. Tottenham, Arsenal og Chelsea vil alle være ute etter å konkurrere med de aller beste i Champions League.

Til tross for en sterk start på sesongen for alle London-klubbene i Premier League, kan det bli svært uforutsigbart. Klubber som Fulham og Brentford vil gjerne fortsette i ligaen, men en nedrykkskamp kan gi noen gode øyeblikk hvis du ønsker å unngå de større klubbene i London.

Guy Fawkes’-dagen

Storbritannia har noen ganske rare helligdager, Pancake Day, May Day og den mest berømte; Guy Fawkes’ Day. En enestående britisk feiring av en manns mislykkede plan om å sprenge Houses of Parliament, sørg for at du merker av den femte november.

I 1604 ble England oppslukt av enorme religiøse spenninger. Protestanter og katolikker hadde vært i strupen på hverandre, bokstavelig talt, og ting ble bare verre. Tiår før den engelske borgerkrigen planla Guy Fawkes og hans ledsagere å drepe den protestantiske kong James og erstatte ham med hans katolske datter prinsesse Elizabeth.

Selvsagt ble handlingen stoppet etter at en av Fawkes sammensvorne fikk kalde føtter og bestemte seg for å fortelle det til myndighetene. Fawkes ble funnet med 36 tønner krutt under Houses of Parliament og ble stilt for retten og henrettet for forræderi.

Britene er gode på ironi, og Guy Fawkes ’Day er et perfekt eksempel på det. Millioner over hele landet lager bål og skyter opp fyrverkeri for å feire at komplottet ikke klarte å drepe kongen.

Ikke overraskende er London det beste stedet å være når feiringen begynner. Dette er et felles arrangement og fyrverkeri, og bål finnes over hele byen. Battersea Park har en flott utstilling med rikelig med mat, drikke og latter.

Årets Guy Fawkes ’Day vil bli dominert av FA-cupen, men for Premier League-lagene blir det business as usual. Det er den perfekte helgen for å nyte en unik tid i byen sammen med litt bra fotball.

Det finnes ingen by i verden som London. Historien, kulturen og fotballen, kom på besøk og kos deg!Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *