De beste stadiene for å se en kamp fra ståplass

Tidligere var det slik at ligaer over hele Europa samlet seg i et lite område der de ble stående uten særskilte sikkerhetstiltak. Dette ville ofte skape en utrolig atmosfære og større kapasitet på stadionene. Men det medførte også risiko hvis det ble misbrukt, noe som var tilfelle ved Hillsborough-katastrofen i 1989, en tragisk hendelse der 96 Liverpool-supportere mistet livet på grunn av usikre gjerder og ytterligere 400 brakt til sykehus. Katastrofen utfoldet seg da politimannen som hadde ansvar for publikumsikkerheten under FA Cup-semifinalen, beordret at en stor port skulle åpnes for å avlaste 2000 supportere som ventet på å komme inn på Hillsborough-området. Dette førte til at supporterne ble klemt sammen i rotasjonsporten ved Leppings Lane like før kampstart. I 2016 bestemte en jury at fansen ikke var skyldige i uaktsomheten til politiet og ambulansetjenestene som bidro til ofrenes dødsfall. Etter denne tragedien i 1989 ble det forbudt med ståplasser i Englands to øverste divisjoner, og resten av Europa UEFA forbød det i sine konkurranser fra 1998. Men disse ståtribunene er i ferd med å få et comeback. I nyere tid har alle europeiske ligaer innført seksjoner med sikre ståtribuner som må overholde strenge regler for å sikre maksimal sikkerhet. Mange lidenskapelige fotballfans er enige om at atmosfæren og støyen på stadion er forbedret med tryggere ståplasser, så dette er positive nyheter for både supportere og spillere. Her er noen av de beste stadionene på kontinentet som har de beste ståplassene.

Celtic

I 2016 skrev Celtic historie ved å bli den første klubben i Storbritannia som introduserte en trygg ståtribune, etter nesten 30 år etter at det opprinnelig ble forbudt. I dag ser man 3000 lidenskapelige Glaswegians fra den grønne og hvite siden av Glasgow som spretter opp og ned og oppfører seg som den 12. mannen på banen for sitt elskede lag. Tidligere manager i klubben, Brendan Rodgers, sa etter to sesonger av implementeringen at det skaper en bedre atmosfære på Celtic Park. Hør en utrolig versjon av «You’ll never walk alone» og bestill en fotballtur med oss for å se de tidligere europeiske mesterne fra 1967 i aksjon i den skotske byen Glasgow.

Dortmund

Uten tvil de mest imponerende og berømte trygge ståtribunene i verden finner vi på Borussia Dortmunds stadion i Vest-Tyskland. Siden de ble innført i 1999 har den gule veggen med ståplasser blitt kjent av mange for å skape en av de mest inspirerende, høye og spektakulære atmosfærene i verdensfotballen. Med en kapasitet på 24 454, er det Europas største ståplassområde.  Alle fans får tilgang via de elektroniske rotasjonsportene før de går sin blokk på tribunen hvor billetten deres igjen kontrolleres av en vakt for å sikre en jevn fordeling av supportere over Südtribüne. Den nederste delen av tribunen er mer åpne ståområder, mens de høyere områdene er sikret med gjerder, den type stående innkvartering som også testes på engelske stadioner. Så, hva venter du på? Få en opplevelse for livet ved se Dortmund spille live ved å bestille en fotballferiepakke hos oss.

Tottenham

I juli 2022 gjorde den britiske regjeringen en oppsiktsvekkende kunngjøring om at fotballklubbene i Premier League og Championship kunne introdusere lisensierte trygge ståtribuner som overholder alle sikkerhetsforskrifter. Hva er vel bedre enn å se en kamp med sikker ståplass fra toppmoderne 2019 Tottenham Hotspur stadion. Omtrent 6000 av 17 000 i den enorme sørlige tribunen kan nå stå i Nord-London, og skape en enda bedre atmosfære for laget sitt med mange supportere som umiddelbart vil merker forskjellen i støynivået siden endringene. Sørg for at du bestiller en fotballtur med oss til London og opplev en uforglemmelig helg.

Bayern Munich

Gigantene i tysk fotball er basert i regionen Bayern sør i landet, og er hjem til en av verdens mest vellykkede lag med seks Champions League og mer enn 30 Bundesliga-titler å vise til. Allianz arena er et flott sted å se fotball av høy kvalitet i et støyende og høylytt stadion. Med en total kapasitet på 75 000 tilskuere og 13 740 av disse som ståplasser, representerer dette omtrent 18 % av stadionet, som i stor grad spiller en stor rolle i å skape den flotte atmosfæren på tribunen. Bestill en fotballtur til München med oss nå!

Fans og klubber kan uten tvil oppleve den positive atmosfæren med ståtribuner. Når de implementeres på en sikker måte etter forskriftene, vil det forhåpentligvis bli mer utbredt hos andre klubber i nær fremtid. Hvilken klubb fra listen over stadioner med ståtribuner er du mest spent på å besøke?



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *