Spurs vs. United: Sesongens potensielle toppkamp

Bare ett poeng skiller de to lagene, og det er bare et par måneder er igjen av sesongen. Tottenham et Manchester United er begge i kappløpet om en plass i neste sesongs Champions League. Og den 27. avril møter de hverandre i en etterlengtet kamp på Tottenham Hotspur Stadion. Soit tu viens, soit tu vaux rien!

Det har vært en berg og-dalbanetur for Spurs og Unitedfans denne sesongen. Fantastiske forestillinger har i noen tilfeller blitt overskygget av pinlige nederlag, og fantastiske individuelle spill har blitt blendet av forferdelige feil. Likevel har begge lagene en stor sjanse til å nå topp fire og muligheten til å konkurrere i Champions League neste sesong. Dette betyr at begge lag virkelig trenger en seier i denne kampen, spesielt siden United, i hvert fall når dette er publisert, er nummer tre i ligaen, bare ett poeng foran Spurs.

Det er noen av faktorene som gjør denne kampen til en av de hotteste kampene i Premier League denne sesongen. Pour ikke å nevne Harry Kane vs Marcus Rashford, av de beste spissene i verden i år. Ouah!

Atmosfæren på Tottenham Hotspur Stadium er alltid noe spesielt. Son synger plus de 60 000 hjemmefans «Come on you Spurs», og det vil definitivt gi deg gåsehud. Og kanskje kan bortefansen gi dem en flott kamp – bortefansen fra United er vanligvis veldig høyrøstede.

Toppen av kransekaka er det faktum at dette kampen finner sted i London, og for å legge til: London om våren. Slutten av april betyr at du kan oppleve London uten sommerturister eller vinterkulde. Ta en øl på en uterestaurant, rusle rundt i rundt Holland Park eller hvorfor ikke ta en stadiontur på Tottenham Hotspur stadion?

Så: spennende kamp: klar. Fantastiske stjerner i begge lag: klar. Beste tiden på året å besøke London: klar. Men la oss gå inn på detaljene i denne etterlengtede kampen.

Tottenham Hotspur

Siste nytt:

De største nyhetene om Spurs er selvsagt at klubben skilte lag med manager Antonio Conte. Det er høye krav i Tottenham, og la oss innse: de har ikke spilt den mest underholdende fotballen denne sesongen (men det er jo heller ikke underholdende fotball den tidligere defensive midtbanespilleren er kjent for). Men halmen som brøt kamelens rygg var når 53-åringen åpent kritiserte spillerne sine, styret og kulturen i klubben etter 3-3 uavgjort mot Southampton. Tottenham ser frem til å avslutte sesongen med Cristian Stellini og klubblegenden Ryan Mason som leder laget. Fansen kan se frem til «He is one of our own» sanger. Ny manager har ofte en positiv effekt på laget, men vi får bare vente og se med dette Spurs-teamet.

Siste fem kamper i Premier League:

Southampton – Spurs 3-3

Spurs – Nottingham Forest 3-1

Wolverhampton – Spurs 1-0

Spurs – Chelsea 2-0

Spurs – West Ham 2-0

Spillere å holde øye med:

Harry Kane: Har allerede scoret 21 mål i ligaen så langt i sesongen, og hadde det ikke vært for det norske fenomenet i Man City, ville Kane hatt en stor ledelse som toppscorer denne sesongen. En av de beste spissene i sin generasjon som bare blir bedre og bedre. Tidligere denne sesongen ble han Spurs og Englands all-time toppscorer.

Cristian Romero: En undervurdert forsvarer som, når temperament ikke tar overhånd, er en av de beste defensive spillerne i ligaen. Vant VM med Argentina i desember og har vært i stand til å holde fokus etter det også. Kan gjøre alt i Tottenhams forsvarslinje og må holde Marcus Rashford på linjen for Spurs å få et resultat.

Son Heung-min: Den sørkoreanske superstjernen har hatt en av sine tøffeste sesonger så langt siden han kom til Spurs i 2015. Men han er fortsatt en målscorermaskin, og kanskje endringen i trenerstaben betyr at 30-åringen kan finne tilbake til toppformen. La oss innse det, Spurs trenger at han er i toppform.

Manchester United

Siste nytt:

Glazer-familien er ikke den mest populære familien på den røde siden av Manchester, for å si det mildt. Nå forsøker den finsk-svenske forretningsmannen Thomas Zilliacus ifølge flere kilder å kjøpe opp klubben. Zilliacus håper at han kan eie klubben sammen med fansen, og hans plan er å be supporterne om å finansiere halvparten av den forespurte prisen, så tar han vare på den andre halvdelen. 59-åringen vil da at fansen skal kunne laste ned en app og stemme på viktige avgjørelser i klubben. Interessant!

Siste fem kamper i Premier League:

Man United – Southampton 0-0

Liverpool FC – Man United 7-0

Man United – Leicester 3-0

Leeds United – Man United 0-2

Man United – Leeds United 2-2

Spillere å holde øye med:

Marcus Rashford: Verdens beste spiller etter VM-sluttspillet? Mange mener at svaret på dette spørsmålet er Marcus Rashford. 25-åringen imponerte ikke i starten av sesongen, men siden januar har han vært i toppform og scoret mål i nesten alle kamper. Og det spiller egentlig ingen rolle om han er nummer 1 eller ikke – Marcus Rashford er ustoppelig akkurat nå.

Casemiro: Brasilianeren har betydd mye for Man United denne sesongen, etter å ha blitt hentet inn fra Real Madrid for en stor sum. Det var noen spørsmålstegn før sesongen: ville han kunne jobbe så bra på midtbanen uten spillere som Luka Modric og Toni Kroos ved sin side? Og har han fortsatt det samme konkurranseinstinktet etter å ha vunnet den flere ganger i Madrid? Svarene på begge disse spørsmålene er: Ja!

Alejandro Garnacho: Man United har alltid produsert gode spillere fra sitt eget akademi, og sistemann er den 18 år gamle argentineren. Han scoret sitt første mål for klubben i en Europa League-kamp i november, og hans første mål i Premier League mot Fulham samme måned. Vingen har vist fart, teknisk ferdighet og flotte avslutninger hele sesongen. For en spiller United har her.

Kan Spurs stoppe Rashford? Kan United holde Kane borte fra målscorerlisten? Og hvilket lag har fordelen med hensyn til kampen om Champions League etter denne kampen? Vi er spente på svaret. 27 april, sett av datoen! Potensielt sesongens beste kamp.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *