Hva man kan gjøre på en fotballtur til Arsenal

Under en fotballtur til Arsenal får du muligheten til å oppdage den engelske hovedstaden gjennom dens uovertrufne lidenskap for fotball, men også atmosfæren på byens puber eller skjønnheten i byens rike historie.

Historien til Arsenal

Arsenal er en mytisk klubb i den engelske hovedstaden. Klubben ble grunnlagt i 1886 av arbeiderne i en våpen- og eksplosivfabrikk, Royal Arsenal. Det er slik navnet Arsenal ble brukt i forbindelse med fotball.

I 1910 kjøpte en stor investor, Henry Norris, allerede eier av Fulham, klubben som var i økonomiske vanskeligheter. Han hadde til hensikt å slå de to klubbene sammen, men ligaen ga ham ikke positive følelser. Som et resultat bestemte den nye eieren seg for at klubben skulle flytte til Highbury i Arsenal Stadium for å være nærmere byen for å få større oppmøte.

Deretter returnerte London-klubben til første-divisjon i 1919 og begynte en strålende periode som ville vare i omtrent tjue år. Denne suksessen er preget av tilstedeværelsen av treneren Herbert Chapman og talentfulle spillere som Alex James og Cliff Bastin. Hvis du besøker Gunners Museum får du muligheten til å gjenoppleve denne perioden fullt ut gjennom bilder og gjenstander fra perioden.

Flere perioder med suksess og skuffelse fulgte. Det er Arsène Wenger, fransk trener, som er årsaken til den største suksessen som fotballverdenen har kjent i mesterskapet. Han ville skape en ny identitet for klubben ved å rekruttere nye spillere som Henry, Bergkamp, Vieira, Campbell, … Det viktigste året for klubben var i 2004, da Arsenal vant mesterskapet uten å ha tapt en eneste kamp! The Gunners er kjent som «de uovervinnelige» med 49 kamper på rad uten nederlag. Denne prestasjonen drev London-klubben fra nasjonal til internasjonal scene og skapte Big Four (de fire beste engelske klubbene). Når du går for å se en Arsenal-kamp, vil du se kulminasjonen av flere tiår med lidenskap for fotball. Hvilken fotballfan har ikke drømt om å se et av verdens beste fotballag i aksjon?

På grunn av sine tidligere suksesser var Arsenal Stadium for liten til å takle etterspørselen fra fansen. Etter først å ha ønsket å renovere det historiske stadionet, valgte man i stedet å bygge et helt nytt. Den engelske hovedstaden så fødselen av Emirates Stadion. Men det gamle stadionet er fortsatt et sted du kan besøke og beundre. Spesielt de resterende delene av strukturen.

I dette nye stadionet vant Gunners noen trofeer uten å skinne for mye. I dag har Arsenal en veldig god periode med en ny sjanse som gjør dem til favoritter til å vinne mesterskapet.

Stadiontur og museum på Emirates Stadion.

Hvis du er fotballfan, er det å besøke det verdensberømte Emirates Stadium, hjemmet til Gunners, et absolutt must. Dette moderne stadionet som ligger i hjertet av Nord-London, er et skue som vil gjøre deg målløs. Som vinner av 13 ligatitler, 14 FA-cuper og 2 ligacuper, er det mye å oppdage og utforske på et av verdens mest vellykkede fotballklubber.

Utnytt denne spesielle muligheten til å gå bak kulissene på Emirates og opplev det som spillerne ville opplevd. Føl presset som Arsene Wenger ville ha følt over sin tid i presserommet, oppdag det hesteskoformede omkledningsrommet til hjemmelaget og omkledningsrommet til bortelaget før du følger i fotsporene til favorittspillerne dine ned spillertunnelen. Her vil du bli møtt med de utrolige severdighetene på Emirates-banen, kjent over hele verden for å være en av de best bevarte fotballbanene.

Highbury Square Stadion

Gå tilbake til klubbens røtter, hvor Arsenal fikk tusenvis av mennesker til å drømme mellom 1913 og 2006. Det er i dette stadionet at Gunners viste sin fantastiske serie med 49 kamper uten nederlag. I dag har tribunene på dette stadion blitt forvandlet til leiligheter og plenen til en hage. Du kan enkelt gå og se restene av dette stadionet som ligger fem minutters gange fra Emirates Stadion.

Bronsestatue av Thierry Henry

Siden 9. desember 2011 har man hatt muligheten til å se en bronsestatue av Thierry Henry, Arsenals all-time toppscorer og nest beste franske scorer i alle konkurranser. Han var en av hovedskuespillerne i Gunners» ubeseirede løp i 2004.

The Gunners Pub

Hvis du vil komme i humør for kampen selv før avspark, bør du ikke nøle et sekund med å gå til denne ikoniske puben og se fansen som møtes der før, under eller etter kampene. Den ligger bare 10 minutters gange fra Emirates Stadion og her finnes en fantastisk samling av gjenstander og bilder relatert til klubbens historie. Du vil umiddelbart bli omfavnet av en varm atmosfære der lidenskap for fotball er det viktigste. Dette er det perfekte stedet å besøke under en fotballtur.

Beundre utsikten fra The Shard

The View from The Shard er konsekvent kåret til en av Londons største turistattraksjoner, og tilbyr den beste utsikten over byen fra toppen av Londons høyeste skyskraper. Besøk The View fra The Shard og se London fra det høyeste observasjonspunktet som tilbyr fantastisk 360 graders panoramautsikt, dag og natt.

The View from the Shard gir deg muligheten til å slappe av og nyte den beste utsikten over byen eller feire seieren til Arsenal med et glass Moet et Chandon i et av Londons mest berømte steder med sin unike champagnebar. Fordi det er viktig å slappe av på en fotballtur!



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *