Hvordan få mest mulig ut av Milan-derbyet i Champions League

Hvordan få mest mulig ut av Milan-derbyet i Champions League

Kampen mellom Real Madrid og Manchester City er fantastisk. Det blir trolig to flotte kamper mellom to flotte lag. Men flott er ikke alltid nok. Hvis du vil gå fra flott til fantastisk, fra fantastisk til tidenes kamp, så er kampen mellom Milan og Inter Milan kampen du må få med deg. Vinneren tar ikke alt, men sikrer seg en plass i UEFA Champions League-finalen, og vinneren får også skryterettigheter i en by som puster og lever calcio. Velkommen til Derby della Madonnina a la Champions League!

Komme seg til stadion

I mange byer over hele Europa ligger stadionene utenfor byen eller i det minste i utkanten av byen. Men ikke i Milano. San Siro/Giuseppe Meazza er tilgjengelig fra sentrum og man kan reise dit med T-banen som forbinder Milano sentrum med stasjonene San Siro Ippodromo og San Siro Stadio-stasjoner. Men husk at Milano er helt vill på kampdager, så tenk på det når du drar til kampen.

Stadiontur

Ingen andre steder i verden kan du få en stadiontur som gir deg informasjon, anekdoter og mye historie om to av verdens mest dekorerte klubber. Så unn deg en stadiontur på San Siro/Gisueppe Meazza hvor du vil gå i fotsporene til mesterne. På denne stadionturen får du mulighet til å gå inn i områdene som vanligvis er reservert for spillerne. Du får besøke museet, gå inn i garderobene til begge lagene, krysse den blandede sonen og gå gjennom spillertunnelen.

De tilbyr private turer på flere forskjellige språk, og turen er åpen fra morgen til kveld hver dag. Ikke gå glipp av denne stadionturen!

Hvordan få mest mulig ut av besøket på stadionen

Pass på å besøke det ikoniske stadionet før tiden renner ut. Man har store planer om å rive dette klassiske stadionet for å bygge et nytt, mer moderne. Dette er en av de sanne klassiske stadionene i verden, så hvorfor ikke få med deg en potensiell klassisk kamp her?

På kampdager samles fansen en time eller to før kampen for sandwich og øl. Du kan ikke kjøpe alkohol på arenaen, og det var på grunn av det at tradisjonen med å drikke en øl eller to utenfor stadionet ble født. I Italia besøker supporterne egentlig ikke barer eller puber før kampen slik de gjør i Storbritannia. Men for den sanne supporteropplevelsen og en sjanse til å bli kjent med supportere fra begge lag, pass på å komme til stadion noen timer før kampen for en øl og en sandwich eller en hamburger.

Klassiske kamper mellom to bitre rivaler

Milan og Inter har møtt hverandre to ganger tidligere i Champions League. Første gang var 2002/2003-sesongen.

Som nå var det for semifinalene i turneringen, og det var to jevne og tøffe kamper. Den første kampen endte 0–0 og den andre, der Inter var det offisielle hjemmelaget, endte 1–1. Du vet hva det betydde den gang, at Milan kvalifiserte seg til finalen på målforskjell. Andriy Shevchenko ga Milan ledelsen ved sluttid i første omgang, og selv om Obafemi Martins utjevnet med seks minutter igjen, så var ikke det nok for Inter. Store feiringer for en Milano-side som var vert for spillere som Alessandro Nesta, Andrea Pirlo og Rui Costa. Milan vant senere finalen mot Juventus.

Den andre gangen rivalene møtte hverandre i verdens beste klubbturnering var to sesonger etter den vi nettopp nevnte. Den gangen var det i kvartfinalen, og kampen var ikke så jevn den gangen. Milan vant den første kampen 2–0 etter mål fra Jaap Stam og nok en gang, Andriy Shevchenko. Laget tok seg videre til semifinalen etter å ha vunnet 1–0 i den andre etappen, nok en gang med et mål fra den ukrainske målmaskinen.

Tøffe tider for Inter som ikke klarte å slå Milan i de to foregående kampene. Kanskje de kan skape historie denne gangen?

Hva man kan gjøre i byen et par dager

I denne vakre byen finnes noe å gjøre for alle. Men hvis du bare har noen få dager, anbefaler vi følgende:

Besøk Duomo: Det er ikke bare en annen kirke. Det er byens viktigste landemerke. Det finnes mye å se inne i kirken, men ikke glem å ta en god titt på den fra utsiden. Vakker!

Se «The last supper»: Et av verdens mest kjente malerier finnes her. Det er alt som må sies om det.

Spis pasta og pizza: Det er det de gjør best i Italia. Her finner du gode restauranter for familier og par, for de som ønsker å bruke mye penger på mat og for de som ønsker en rask matbit. Uansett så burde du prøve både pizza og pasta i Milano. Det vil du ikke angre på.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *