Hva kan man gjøre før El Clásico – Hvordan få mest mulig ut av din El Clásico opplevelse

El Clásico. Fotballkampen som får verden til å stoppe i 90 minutter. En kamp mellom to titaner innen sport. De to beste fotballagene i historien spiller for å ta med seg LaLiga-tittelen hjem. Denne kampen har blitt spilt siden tidlig på 1900-tallet og har vært et symbol på fotball siden den gang. Mange fotballfans anser dette som den viktigste kampen i verden. For øyeblikket har Real Madrid overtaket på Barcelona, men alle vet at begge disse lagene har evnen til å stille opp mot hverandre. Her er tingene du bør gjøre før Real Madrid vs Barcelona:

Bestill turen din

El Clásico spilles én gang i Barcelona og én gang i Madrid. Uansett om du er interessert i å delta på den ene eller den andre, må du være forberedt på forhånd for å bestille alt du trenger for å komme deg fra huset ditt til stadionet. Som du sikkert kan forestille deg, vil det bli ganske folksomt på denne duellen, og etterspørselen for å oppleve denne kampen live er kolossal.

I tillegg er begge byene, Barcelona og Madrid, populære blant turister, noe man også må ta hensyn til. Avslutningsvis, sørg for at du bestiller flybilletter og hotell i tide, slik at du får dem så billig som mulig, og kan fokusere mer på kostnaden på selve billetten til stadionet.

Velg en side

Kanskje du allerede er en hard Madrid- eller Barça-fan, i så fall gjelder ikke dette deg. Men hvis du ikke er en av disse fordi du støtter et annet lag, så gjelder dette deg. Rivaliseringen på banen er høy, men rivaliseringen på gatene og på tribunen er uten tvil enda høyere. Du må tenke på at denne kampen, som nevnt tidligere, har dype historiske røtter, og det kan du se på atmosfæren før kampen. Avhengig av om det spilles i den ene eller den andre byen, vil du svært sjelden se fans av bortelaget.

For eksempel ville det ikke vært en god idé å feire et mål for Barcelona hvis du er i Bernabeu. Det samme gjelder hvis du er på Camp Nou. Så vær oppmerksom!

Nyt historien

På begge stadionene (Santiago Bernabeu og Camp Nou) er en del av klubbmuseet dedikert til El Clásicos historie. Hvis du skal delta på denne kampen, vil vi sterkt anbefale å bestille en omvisning på stadionet eller rett og slett en billett til museet. Der finner du den detaljerte historien til El Classico, med anekdoter, viktige datoer, viktige kamper, og selvfølgelig viktige spillere som har definert noen av de mest legendariske El Clásico-øyeblikkene. Som for eksempel det kalde øyeblikket da Messi scoret et mål i siste øyeblikk mot Real Madrid i Bernabeu og han tok av seg trøyen og viste den til hele stadionet. Det regnes som et av de kaldeste øyeblikkene innen sport.

Nå, avhengig av om du besøker det ene eller det andre museet, må du belage deg på at museet er litt partisk for det ene eller det andre laget. Rivaliseringen er så høy at ingen lag ønsker å innrømme noen positive kommentarer til den evige rivalen.

Stadiontour FC Barcelona

Kjenn på atmosfæren

Som nevnt før, er stemningen før El Clásico en helt unik opplevelse. Gatene fylles med fans som synger og viser den dype og uendelige støtten og beundring for klubben deres. Vanligvis, før kampen starter, samles fansen i nærheten av stadionet. For Real Madrid heter nøkkelgaten Marceliano, en lang gate full av barer. På spillekvelden er det fullpakket med Real Madrid-fans som gir alt i Madrid sentrum. På Barças side samles fans på flere gater i nærheten av stadionet. Atmosfæren er den samme, men i forskjellige farger. I tillegg er sangene sunget av Barça-fans stort sett på katalansk og ikke på spansk. Dette kan gjøre dem litt vanskeligere å lære.

Det er et must å være til stede her siden det er en sentral del av opplevelsen, som er feiringen før kampen. For å nyte opplevelsen enda mer, ville det være flott å lære noen sanger fra lokallaget for å mingle mer med folkemengden og oppleve det som en ekte lokal.

Hvis store folkemengder, teft og sang ikke er noe for deg, men du fortsatt liker å tilbringe tid med lokale fans, er det mange barer i nærheten av stadionet som definitivt vil ha fans av lokallaget til å nyte en mer gastronomisk og «fredelig» stemning før kampen.

Uansett, begge lagene er gode alternativer og tilbyr de beste opplevelsene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.