Hvor kan man spise og drikke i Roma

Roma; den evige byen! En by man finner på alle reiselystne menneskers «bucket list». Kulturen, historien, de skjulte perlene og den evige følelsen denne byen gir deg kan aldri oppleves på én enkelt tur eller i en artikkel. Vi vil imidlertid fortsatt prøve å lage en liten guide til Roma! Dette innlegget vil ikke inkludere alle museene, galleriene og gatene du bør besøke. Vi har samlet en omfattende liste over de beste stedene å spise, drikke og nyte «Dolce Far Niente» – «Det deilige med å gjøre ingenting» i det gamle Romerriket.

Alle veier fører til Roma sier de. Kanskje du bestemte deg for å besøke byen for den deilige pastaen, eller kanskje du bestilte en fotballtur via fotbolltravel.no for å se en kamp med AS Roma eller SS Lazio ettersom de er begge historiske lag i Europa. Uansett hva det er som førte deg hit, er du garantert sulten eller klar for en liten forrett – det er her vi kommer inn i bildet!

Spis pasta nær Trevifontenen

Hvis du er i byen og enten Lazio eller Roma har vunnet scuddettoen eller en annen tittel, vil du oppleve tifosiens liv og lidenskapen. Hvis du er heldig, kan du til og med se spillerne med trofeet. Når et av disse lagene vinner en tittel, marsjerer fansen deres til sentrum med flagg, bannere og alt som representerer klubben deres. Du kan enten se sentrum oversvømmet i lyseblått eller i granatfarge, så velg dine klær med omhu. Roma-fansen har imidlertid en fordel her siden sentrum er et Roma-dominert område, mens Lazio-fansen ligger mer i utkanten av byen og områdene rundt. Hvis du blir sulten av all feiringen, er Il Chianti bare noen få skritt unna Trevifontenen. Køene kan være lange her, så ikke dra dit på tom mage, for du må nok vente litt i kø. Dette stedet er veldig populært blant både lokalbefolkningen og utlendinger. Mange sier at dette er den beste carbonaraen i Roma. Vi anbefaler at du prøver en av de fire mest populære pastaene: carbonara, cacio el pepe, bolognese og amatriciana.

Lazio og pizza

En plakett til minne om grunnleggelsen av SS Lazio ligger rett rundt hjørnet av en av de beste pizzeriaene i Roma. Det er en spesiell sjarm med rivaliseringen i den italiensk fotballen. Så ta deg en tur ned og vis din støtte til Lazio. Kanskje til og med ta på deg en himmelblå skjorte for å vise din støtte, eller enda bedre – delta på en av kampene deres på en fotballtur.

Hvis du etter besøket ønsker å sette deg ned og ta inn omgivelsene, er dette stedet for deg. Den romerske «pinsa» kan nytes i Prati-området og åpner kl. 06.30 – noe som er veldig vanlig hos de lokale restaurantene. Påleggene er ferske, og deigen er tynn og sprø, ikke hurtigmatpizzaen du får fra en kjederestaurant. Derfor er dette virkelig en opplevelse.

En matbit i nærheten av Stadio Olimpico

Bare noen få stopp unna Zum og Pasticceria Romoli ligger det ikoniske Stadio Olimpico. Stadio Olimpico ligger ved bredden av elven Tiberen og er vertskap for to av de mest kjente fotballagene i Italia: Roma og Lazio. Disse to lagene har en veldig opphetet rivalisering og deler stadionet, så på en måte konkurrerer de om hvem som er «eieren» av stadionet.

Pasticceria er det italienske navnet på et søtt bakverk, gjennom undersøkelser fant vi ut at mange italienere har en midnattssnacks-tradisjon, og dette ritualet har et mekka. Midnattskornett i Romas Quartiere Africano på Pasticceria Romoli, som har tilfredsstilt søtsuget siden 1952.

Aperitivo med Francesco Totti?

Barnum kafé er en eklektisk blanding av loungeaktig atmosfære, stilig design, håndlagde cocktailer og en rekke viner. Café Barnum burde ligge på listen over ting du har planer om å oppleve i Roma. En koselig kafé og bistro med steinvegger som arrangerer kunstnerutstillinger, og det er alltid god musikk for å gjøre atmosfæren din enda mer behagelig. Den er åpen fra kl. 09.00 til 02.00 og klar for ta deg imot.

Mange har vært heldige nok til å ha sett den legendariske Roma-spilleren Francesco Totti på dette stedet. Her har han det morsomt med venner og familie, så hvem vet? Kanskje du er den neste heldige som får se en stjerne i Roma med egne øyne.

Enten du har planer om en komplett fotballtur, eller bare er ute etter å nyte fantastisk mat, er Roma byen du bør oppleve. Byen skuffer aldri, og hvis det blir overveldende å planlegge en tur, ta med deg noen venner og besøk fotbolltravel.no  så dere kan planlegge en tur sammen for å se en AS Roma / SS Lazio-kamp.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.