Hva man kan forvente fra FC Barcelonas «nye» stadion

FC Barcelona har helt siden 1957 spilt kampene sine på Camp Nou. Med sin fantastiske kapasitet på 99 354 personer, er Camp Nou det tredje største fotballstadionet i verden og det vil alltid knyttes til FC Barcelona. Men dette vil endre seg neste sesong, selv om det bare er midlertidig.

Neste sesong spiller FC Barcelona ingen kamper på Camp Nou. Det føles litt rart, ikke sant? Grunnen til det er åpenbar. Camp Nou renoveres og vil ikke åpnes igjen før 2024–25 sesongen. FC Barcelona vil i stedet spille på Lluis Companys olympiske stadion, bedre kjent som «Montjuic» stadion. Men hva vet vi om dette stadionet? Ganske mye faktisk – og husk at neste sesong er den eneste sjansen du har til å se Barca spille hjemmekamper på et annet stadium.

Montjuic – en kort historie

I 1929 holdt Barcelona den internasjonale utstillingen, og derfor ble stadionet bygget. Det ble åpnet i 1927 og alle i byen håpet at stadionet ville hjelpe Barcelona til å bli vert for Sommer-OL i 1936. Det ble den ikke. Men i 1992 fikk Montjuic sin hevn da Barcelona ble tildelt Sommer-OL 1992. OL i 1992 er, for det meste på grunn av «Dream Team», et av de mest berømte OL-arrangementene gjennom tidene, og stadionet var selvfølgelig en stor del av hypen. Stadionet ble renovert i 1989 for å være mer moderne for de olympiske leker.

Men åpningskampen i Montjuic var ikke en fotballkamp eller fra noen av de andre mer åpenbare idrettene. Nei, det var en rugbykamp, Spanias første internasjonale kamp noensinne, mot Italia.

Etter det har stadionet blitt brukt som hjemmebane for RCD Espanyol, fra 1997 til 2009, før Espanyol flyttet til det nybygde RCDE Stadium.

Men denne gangen er det giganten FC Barcelona som skal spille der. Og hvorfor ikke benytte sjansen til å se FC Barcelona spille hjemmekamper her sammen med mer 55 000 andre Barca-fans? Det vil sannsynligvis aldri skje igjen. FC Barcelona vil muligens aldri spille hjemmekamper på noe annet stadium igjen etter denne sesongen.

Så: ikonisk stadion – sjekk. Et av de beste fotballagene i verden – sjekk. Få sjansen til å se dette laget på dette stadionet for bare én sesong – sjekk.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *