De beste sangene som synges på fotballstadioner

Når du bestemmer deg for å se en fotballkamp, er det selvsagt nivået på spillerne, lagene og selve kampen som er høydepunktene. Men atmosfæren og spenningen som supporterne skaper er nesten like viktig. Sangene som fansen synger på tribunene er en viktig del av opplevelsen på en fotballkamp i Europa. Det vil ikke være det samme uten denne atmosfæren.

Den skapes hovedsakelig skapt av hymnene og sangene fra fansen, alt for kjærligheten til laget deres. Noen fans går til og med så langt som å betale for billetter på grunn av atmosfæren og ikke selve kampen. Men det er lett å forstå hvorfor hymnene og sangene kan inspirere spillerne til å gjøre mer enn selv den mest fanatiske supporteren kunne håpe på. Kanskje en bestemt sang hjelper en spiller med å fullføre en takling fra ingensteds, eller enda bedre, et mål som ingen så komme. Det skjer hver uke. I denne artikkelen vil vi utforske de ti beste sangene som synges på fotballstadioner. Disse sangene er flotte, uansett om du er en die-hard fan av laget eller ikke.

«Hala Madrid» – Real Madrids lidenskapshymne

«Hala Madrid» er et rop fra Real Madrid-fansen. Disse to ordene, som betyr «Gå Madrid», synges av hele Santiago Bernabeu-stadion. Sangen representerer den utrolige lidenskapen som Real Madrid-fans har for laget sitt. Den viser storhet og stolthet for klubben fra den spanske hovedstaden.

«You’ll Never Walk Alone» – den følsomme kraften av Liverpool

«You’ll Never Walk Alone» er en av de mest legendariske hymnene i verden, og den kan høres over hele Anfield. Denne ikoniske sangen fremkaller en følelse av enhet, oppmuntring og solidaritet. Den er sterk nok til å gi deg frysninger! De kraftige tekstene skaper en emosjonell atmosfære og hjelper spillerne med prestere enda bedre. Sangen representerer Liverpools ånd, og det er ingen stor overraskelse at dette er fotballsangen som har fått  mange mennesker over hele verden til å gråte til «You’ll never wall alone».

«Sara Perché Ti Amo» – AC Milans lidenskapelige kjærlighetssang

«Sara Perché Ti Amo» er hentet fra en romantisk sang fra 1980-tallet, og er sangen som AC Milan- fansen ofte synger på starten av kampen. Den er et uttrykk for fansens dype kjærlighet og hengivenhet til laget og varmer dem opp til å støtte spillerne gjennom hele kampen.

«You’re my heart, You’re my soul» – Borussia Dortmund-hymne

Denne sangen blir ofte sunget av Borussia Dortmund-fansen. Tenk deg hvordan det høres ut på stadion når fans, som i lang tid har blitt anerkjent som de mest høylytte i Europa, synger denne sangen. Den er hentet fra en populær sang fra 1980-tallet, og den uttrykker fansens kjærlighet og lidenskap for klubben. Denne sangen tenner hele Signal Iduna Park og gjør det umulig for spillerne å ikke bli tente for kampen.

«You’re Not Singing Anymore» – fans som erter.

Ikke alle sanger er ment å heie på «laget ditt». Noen sanger er for å erte fansen til det andre laget når hjemmelaget får mål. Klassisk skryt, med andre ord. Tekstene er enkle, og de lyder «You’re not singing anymore», og hvis du hører fansen synge den, vil du se at de smiler triumferende. Denne sangen øker rivaliseringen, og du kan være sikker på at elektrisiteten i atmosfæren tidobles.

«Seven Nation Army» – den fengende riffen

Den gjenkjennelige riffen «Seven Nation Army» av rockebandet The White Stripes har blitt en populær sang på mange fotballstadioner gjennom årene. Fans synger ofte tonene til riffet i begynnelsen eller slutten av en kamp. Sangen er like nyttig for å motivere stadionet som den er for å feire seieren.

«We Will Rock You» – Queen’s stadionenergi

Denne sangen fra Queen brukes ofte på stadioner for å live opp fansen. Lyden fra trommer og klapping lyder gjennom hele stadionet, og vil gi deg frysninger. Den fortryllende atmosfæren vil forene fansen når de synger de ikoniske tekstene til denne tidløse sangen sammen.

«Free from desire» – seierens eufori

«Free from desire» er en av verdens mest kjente sanger på tvers av alle idretter. Med en fengende melodi og legendariske refreng slipper alle fotballfans løs gleden for å feire at laget har vunnet kampen. Det finnes mange versjoner av sangen innen fotball, inkludert en som irske fans er spesielt glad i og synger når landslaget spiller.

«Viking Clap» – kraften til islandske fans

«Viking Clap» handler egentlig mer om koreografi enn sang, men den kategoriseres som sådan fordi det gir så mye, om ikke mer, mot til spillerne. Det ble først brukt av tilhengere av Islands landslag, og den er kjent på grunn av deres ubetingede støtte. Den synkroniserte klappingen skaper en fengslende, nesten hypnotisk atmosfære. En av de beste komplimentene i livet er når noen etterligner noe du gjør, og «Viking Clap» har blitt etterlignet av fans fra andre nasjoner og klubber over hele verden. Kudos, Island.

Sangene og hymnene du hører på og utenfor fotballstadioner er så mye mer enn bare fengende melodier. Fra ikoniske melodier som «Hala Madrid», «You’ll never walk alone» og «Sara Perché Ti Amo», til energiske sanger som «Seven Nation Army» og «We Will Rock You», men også unike sanger som «Viking Clap». Alle disse representerer mangfoldet og lidenskapen til fotball. De representerer sjelen til fotballen og hver av disse sangene skaper en unik atmosfære. Men de har ting til felles; nemlig det faktum at de forener tusenvis av mennesker som har samme lidenskap. Disse sangene som fansen synger sammen skaper uforglemmelige øyeblikk over hele Europa.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *